OCEMUT Konserleri Başlıyor

Türkiye’ deki tek otantik çok sesli etnik müzik topluluğu OCEMUT konser maratonuna başlıyor.

Yrd.Dç.Dr. Oğuzhan Uç tarafından hazırlanan proje, antik dönemden günümüze kadar Anadolu coğrafyasındaki “Tanrıya Yakarış” eserlerini bir araya getirdi.

Konser repertuarı 2500 yıllık bir ağıt olan Seikolos Ağıtı’nı, 3000 yıllık bir eser olan Sümer İlahisi Ud an gıta’yı da kapsamaktadır. Anadolu dinlerinin ve kültürlerinin müzikal yapılarını, yine otantik çok seslilik altında dinleyicilerle buluşturuyor.

Antik dönem eserlerinden kilise ilahilerine, sinagog ilahilerinden pagan ilahilerine, semahtan semaya bir yolculuk sunan proje,  ilk gösterimini 27 Mart 2022 pazar günü, saat 14.30’da Kadıköy Moda All Saints Kilisesinde verecektir.

Ud, kanun, bağlama, ney, klasik kemençe, otantik ritimler, piyano ve pipe organ eşliğinde otantik ve makamsal çok sesli olarak seslendirilecek konser, müzik arkeolojisinin aktarılması adına büyük önem taşımaktadır ve  kültür tarihine önemli bir kayıt olarak geçecektir.

Toplumdaki her farklılığın aslında bir bütünün parçaları olduğunu anlatan seçkin bir repertuardan oluşan konser Carra firmasının sponsorluğu ile seslendirilecek.

Bir bölümü canlı olarak, sosyal medya kanallarında da gösterilecek olan konserin tüm biletleri tükenmiştir.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

Şile Halk Eğitim’de ‘En İyi Narkotik Polisi Anne Projesi’ Kapsamında Eğitim Verildi

Çocuklarda ve gençlerde uyuşturucu ve zararlı madde kullanımı ile mücadelede anneleri bilinçlendirmek ve anne duyarlılığından …

Ümraniye’de İlk Ders Zili Çaldı

2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı başladı. Başkan İsmet Yıldırım Arif Nihat Asya Ortaokulu’nda düzenlenen törene …

ŞİLE BORSA İSTANBUL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ BÜNYESİNDE 2022-2023 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA TARIM ALANI BÖLÜMÜ AÇILACAKTIR

Milli Eğitim Bakanlığı çatısı altında Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin alt programlarından biri olan tarım …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir