OCEMUT Konserleri Başlıyor

Türkiye’ deki tek otantik çok sesli etnik müzik topluluğu OCEMUT konser maratonuna başlıyor.

Yrd.Dç.Dr. Oğuzhan Uç tarafından hazırlanan proje, antik dönemden günümüze kadar Anadolu coğrafyasındaki “Tanrıya Yakarış” eserlerini bir araya getirdi.

Konser repertuarı 2500 yıllık bir ağıt olan Seikolos Ağıtı’nı, 3000 yıllık bir eser olan Sümer İlahisi Ud an gıta’yı da kapsamaktadır. Anadolu dinlerinin ve kültürlerinin müzikal yapılarını, yine otantik çok seslilik altında dinleyicilerle buluşturuyor.

Antik dönem eserlerinden kilise ilahilerine, sinagog ilahilerinden pagan ilahilerine, semahtan semaya bir yolculuk sunan proje,  ilk gösterimini 27 Mart 2022 pazar günü, saat 14.30’da Kadıköy Moda All Saints Kilisesinde verecektir.

Ud, kanun, bağlama, ney, klasik kemençe, otantik ritimler, piyano ve pipe organ eşliğinde otantik ve makamsal çok sesli olarak seslendirilecek konser, müzik arkeolojisinin aktarılması adına büyük önem taşımaktadır ve  kültür tarihine önemli bir kayıt olarak geçecektir.

Toplumdaki her farklılığın aslında bir bütünün parçaları olduğunu anlatan seçkin bir repertuardan oluşan konser Carra firmasının sponsorluğu ile seslendirilecek.

Bir bölümü canlı olarak, sosyal medya kanallarında da gösterilecek olan konserin tüm biletleri tükenmiştir.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

Şile Belediyesi’nden Teknoloji̇ Bağımlılığı Semineri

Şile Belediyesi’nin düzenlediği ücretsiz danışmanlık seminerleri devam ediyor. Şile Belediyesi tarafından 6 Ocak Cumartesi günü …

Başkan Ocaklı Okul Ziyaretlerine Devam Ediyor

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği okul ziyaretleri ile öğrencilerle ve …

Ümraniye Belediyesi Ekiplerinden Öğrencilere Afet Farkındalık Eğitimi

Ümraniye Belediyesi arama kurtarma ekipleri, okullarda öğrencilere periyodik olarak verdiği deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı. Öğrencilerin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir