Orman Vatandır

21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası kapsamında Şile Orman İşletme Müdürülüğü tarafından “Orman Vatandır” temalı fidan dikim programı gerçekleştirildi.

Şile Vasıf Topçu Fen Lisesi’nin bahçesinde yapılan fidan dikim programına Şile Belediye Başkan Yardımcısı, Başsavcı, Emniyet Müdürlüğü, Kamu Kurum Müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Şile Orman İşletme Müdürü Temel Bulut yaptığı konuşmada; “Avrupa Tarım Federasyonu Kuzey yarım kürede ilkbaharın, Güney yarımkürede sonbaharın başlangıcı olarak 21 Mart 1971 Dünya Ormancılık Günü olarak kutlanmaktadır. Ülkemizde 1975 yılından itibaren kutlanmaya başlanılmıştır. Malumunuz iklim değişiklikleri Dünyamızı ve Ülkemizi her geçen gün olumsuz etkilemektedir. Bu anlamda teşkilatımız ormanlarımızı korumaya, genişletmeye ve halkımızın ihtiyaçlarını gidermeye devam etmektedir. Dünyada ülkemiz orman varlığını artıran ülkeler arasında 6. Sırada Avrupa’da ise birinci sıradadır. Yani dünyada orman alanlarını artıran 6. Ülkeyiz. Etkinlik kapsamında fidan dikerek geleceğe nefes olmak istiyoruz. Tüm mesai arkadaşlarım adına hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Ardından Dr. Vasıf Topçu Fen Lisesi’nin bahçesine fidan dikimi gerçekleştirildi. Protokol ile birlikte öğrenciler de fidanlarını bahçelerine diktiler. Fidan dikimi tamamlandıktan sonra Şile Orman İşletme Müdürlüğü fidan ve hediye dağıtımı yaptı.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

Ümraniye’de 9 Taksi Durağı Açıldı

*Taksicilerin hizmet kalitesini artıracağı, vatandaşların daha modern ve işlevsel hizmet alacağı 9 taksi durağının açılışı …

Karamandere Camisinin Temeli Atıldı

Karamandere Ekrem Özbilgin Camii Temel Atma Töreni Gerçekleşti Karamandere Mahallesine inşa edilecek olan projelendirilme ve …

Ümraniye’nin İlk Çocuk yun Sokağı Açıldı

Çocuk Oyun Sokağı ve Muhtarlık Binası Açıldı Ümraniye Belediyesi tarafından 2 bin 464 metrekare alan …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir