Tüm Yurtta 23 Nisan Coşkusu

TBMM’nin açılışının 102. Yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde’de bir dizi etkinlikle coşku içinde kutlandı.

Kutlama  programı kapsamında sabah saat 09.30’da Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni ile başladı.

Şile Belediye Meydanında bulunan Atatürk Anıtına İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü çelengi İlçe Millî Eğitim Müdürü Okan Ayhan tarafından sunuldu.

Ardından CHP Şile İlçe Başkanlığı, İYİ Parti, MHP, Atatürkçü Düşünce Derneği, Şile Çevre Gönüllüleri Derneği ve ÇYDD çelenk sunumunu sonrası saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından çelenk töreni sona erdi.

Saat 1030’da Şile Stadında devam eden kutlamalarda Şile Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, Garnizon Komutanı Hazel Yılmaz ve Belediye Başkanı İlhan Ocaklı birer çocuk temsilcileriyle birlikte öğrenci ve gruplarıyla birlikte seyircilerin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını tebrik ettiler. Kutlama programı çerçevesinde bir öğrencinin yaptığı anlam dolu konuşma dikkat çekti. Konuşma aralarında; “kurtuluş savaşı sonrasında hakimiyet kayıtsız şartsız milletin olmuştur. Demokrasi ve millet iradesi bayrağımızla sonsuza kadar yaşayacaktır. Bizler aldığımız iradeyi daha çok demokrasi, daha güzel bir ülke olarak yarınlara miras bırakacağız. Biz çocuklar bayramları çok seviyoruz. Ama asıl bayramımız cahilliği yendiğimizde ve demokrasiyi ülkemizin her yanına yaydığımızda olacaktır

Biz bayramlar istiyoruz, evimizde, ocağımızda şenlik olsun. Biz bayramlar istiyoruz, dünyada kardeşliğin ve barışın olduğu, biz çocuğuz Bayramımızda şeker de olsun oyunda. Bugün neşe, mutluluğun günü olsun. Bu bayram bizim, bu bayram tüm dünya çocuklarının. Bayramımız kutlu olsun” diyerek alkış sesleri stadyumda yankılandı.

Ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Okan Ayhan’da günün anlamına binaen yaptığı konuşmada; “çocuklar, çocuklarımız, bakmaya doyamadığımız, kıyamadığımız, alın terimiz, umudumuz, geleceğimiz, incinmesinden korktuğumuz, yapamadıklarımız, yaptıklarımızdan daha fazla istediğimiz üstüne titrediğimiz bütün çocukları getirin.

Bayramları var bugün, el ele, gönül gönüle zararsız, ziyansız büyüttüğümüz çocukları getirin. Hiçbir kaygı yaşamadan özgürce yaşasınlar” diyerek tüm çocukların bayramını kutladı.

Okunan birbirinden güzel ve anlamlı şiirlerin ardından okulların hazırladığı muhteşem gösterilerin ardından, çuval, yumurta ve halat çekme yarışmaları ilgi ile izlendi. Ödül töreninin ardından okulların resmi geçidiyle program sonlandı.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

Ümraniye’de 9 Taksi Durağı Açıldı

*Taksicilerin hizmet kalitesini artıracağı, vatandaşların daha modern ve işlevsel hizmet alacağı 9 taksi durağının açılışı …

Karamandere Camisinin Temeli Atıldı

Karamandere Ekrem Özbilgin Camii Temel Atma Töreni Gerçekleşti Karamandere Mahallesine inşa edilecek olan projelendirilme ve …

Ümraniye’nin İlk Çocuk yun Sokağı Açıldı

Çocuk Oyun Sokağı ve Muhtarlık Binası Açıldı Ümraniye Belediyesi tarafından 2 bin 464 metrekare alan …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir