Çiftçilerimizin Her Zaman Yanındayız

Dünya Çiftçiler Günü, toprağı alın teri ve emek ile işleyerek, yerli ve mili tarıma katkı sağlayan çiftçilerimizi onurlandırmak için Şile Belediyesi ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen programla kutlandı.
 
Şileli Üreticiler Kahvaltı Programında Bir Araya Geldi
Şile Belediyesi Çamlık Mercanköşk Sosyal Tesislerinde düzenlenen kahvaltı programına Şile Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, Garnizon Komutanı Hazel Yılmaz, Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Kemal Benli, kamu kurumlarının idari amirleri, muhtarlar ve ziraat ile uğraşan çok sayıda çiftçi katılım sağladı.  Şile Tarım ve Orman Müdürü Kemal Benli konuşmasında “bende bir çiftçi çocuğu olarak hepinizin “dünya çiftçiler gününü kutluyorum” dedi ve konuşmasına şu sözlerle devam etti. “Pandemi süreci, Rusya Ukrayna Savaşı hepimize gösterdi ki tarım çok önemli ve çok stratejik bir sektör. Bu sektör içerisinde bizde her türlü şart altında üretmeye devam edeceğiz. Aşık Veysel’in dediği gibi sadık yarimiz olan kara toprağa sahip çıkacağız ve üretmeye devam edeceğiz. Tarım Bakanlığı olarak çiftçimizin her zaman yanındayız” dedi.

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı:“İstanbul’un Slow Food Tescilli Tek Yeryüzü Pazarı’na Sahip Güzel İlçemizde Çiftçilerimizin Her Zaman Yanındayız.”
Törende söz alan Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı; Şile Belediyesi olarak attıkları her adımda çiftçilerin olmazsa olmazları olduğunu belirterek, “Yürekleri, emekleri ve alın terleriyle toprağa hayat veren, yerli ve milli üretimin neferleri çiftçilerimizin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü kutlu olsun. İstanbul’un Slow Food tescilli tek Yeryüzü Pazarı’na sahip güzel ilçemizde çiftçilerimizin her zaman yanındayız.



Dünya Çiftçiler Günü’nü kutluyor ve ülkemizin fedakâr üreticilerinin ekonomik ve sosyal alanda daha ileri seviyede yer almasını diliyorum. Şile olarak, İstanbul gibi bir metropolün yanı başında, turizmin nasıl göbeğinde isek, sahip olduğumuz üretim değerleriyle, tarımın da tam olarak göbeğinde olacak, bölgemiz ve ülkemiz için üretmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı. Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, Dünya Çiftçiler Günü’nün, tarımsal üretimin sürekliliğin sağlanmasında başı çeken çiftçilere adanmış özel bir gün olduğunun da ayrıca altını çizdi. Şile Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya’da tüm çiftçilerin gününü kutladı ve “bu cemiyetlerde bulunmak sizlerle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İlçe Tarım Müdürlüğüne ve Belediyeye teşekkür ediyorum. Üretmek güzeldir, Allah üreten bir ömrü bizlere yaşamayı nasip etsin. Üretmek güzel fakat toprağa dokunup üretmekse ayrıca güzel. Bu vesile ile tüm çiftçilerin gününü kutluyorum” dedi.

Başkan Ocaklı Öncülüğündeki Çiftçi Traktör Konvoyu Büyük İlgi Gördü
Düzenlenen kahvaltı programının ardından Ortanca Sokak – Vasiyet Mevkii – Üsküdar Caddesi – Cumhuriyet Caddesi – Fener Caddesi ve Şile Limanı güzergâhı boyunca traktör konvoyu düzenlendi. Traktör konvoyu başındaki ilk traktörü sürerek, öncülük eden Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı’ya ve çiftçilerimize, vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

Karamandere Camisinin Temeli Atıldı

Karamandere Ekrem Özbilgin Camii Temel Atma Töreni Gerçekleşti Karamandere Mahallesine inşa edilecek olan projelendirilme ve …

Ümraniye’nin İlk Çocuk yun Sokağı Açıldı

Çocuk Oyun Sokağı ve Muhtarlık Binası Açıldı Ümraniye Belediyesi tarafından 2 bin 464 metrekare alan …

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı Gazilerle Buluştu

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, Şile Muharip Gaziler Derneğinde Şile Muharip Gaziler Derneği Başkanı Sayın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir