Şile Anadolu Lisesi Tubitak 4006 Bilim Fuarı Açıldı

Şile Anadolu Lisesi Öğrencilerinin hazırlamış olduğu Tubitak 4006 Bilim Fuarı Etkinliği 11-05-2022 Çarşamba günü okul bahçesinde gerçekleştirildi.

Bilimsel çalışmaların sergilendiği Tübitak Etkinlik Bilim Fuarının açılışına Şile Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya’nın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Kamu Kurum Müdürleri, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Açılış kurdelesinin kesilmesinden sonra sergiledikleri standatlarda projelerini sergileyen öğrenciler, yaptıkları bilimsel çalışmaları protokole tanıtarak sunumlarını gerçekleştirdiler.

Şile Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, projeleri ilgi ve dikkatlice inceledikten sonra öğrencilere yaptıkları çalışmalar için tebrik edip, başarılar diledi. Kaymakam Nebi Kaya, “okullarda bilimsel içerikli çalışmalar yapmak, öğrencilerimizi bu çalışmalara teşvik etmek gelecek yarınlarımız için çok büyük önem taşımaktadır. Burada bütün arkadaşlarımız hazırladıkları çalışmalar hem kendileri hem de hepimiz için çok önem taşımaktadır. Bütün öğrencilerimize teşekkür ediyor, başarılar diliyorum” dedi.

Geleceğin mühendisleri, doktorları, bilim insanları hazırladıkları her bir projeyi en ince detaylarıyla ele alarak, günlük hayata bilimsel ışık tutmaya çalıştılar.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

Dünya Tuza Dikkat Haftası

12-18 MART 2018 #5yol5gram #tuzuazaltmanın5yolu Hepimiz çok fazla tuz tüketiyoruz Aşırı Tuz Tüketimi; Kan basıncımızı …

Geceleri neden uyuyamıyoruz?

Bilim insanları, insanların geceleri neden uyuyamadığını araştırdı. Ortaya çıkan sonuç çok ilginç. Yıllar boyunca yapılan …

Nobel Ödüllü Türk Profesör Aziz Sancar’a Türk Asistan!

Biyoloji ve Genetik Bölümünden mezun olan Selin Altıok, University of North Carolina’da, Aziz Sancar’ın başında …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir