İkinci Mavi Bayrakta Şile Semalarında

İstanbul’un tek mavi bayraklı plajı olan Şile Uzunkum Plajından sonra, ikinci Mavi bayrakta Ala Kadınlar Plajına verildi.

Havaların ısınmasıyla birlikte yerli ve yabancı turistlerin İstanbul’un tek mavi bayraklı plajına sahip olan Şile’ye, 2. Bayrağında verilmesiyle birlikte ilk akla gelen isimler arasında yerini aldı.

17-06-2022 Cuma günü Ala Kadınlar plajında düzenlenen “Mavi Bayrak” törenine; Şile Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, Garnizon Komutanı Albay Hazel Yılmaz, Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, Ak Parti İlçe Başkanı Erdoğan Akgül, MHP İlçe Başkanı Mustafa Pıçak, Muhtarlar Dernek Başkanı Timur İzmir, STK temsilcileri, turizm işletmecileri ve davetliler katıldı.

Açılış konuşmasını Şile Çevre Gönüllüler Dernek Başkanı Nabi Evren yaptı.

Evren konuşmasında; Şile ilçesi yeşil ve mavisiyle bir sevda, bir aşk diyarıdır. Yeşil ormanlarımızdaki güzelliklerimiz, şelalelerimiz, minik göllerimiz, koru alanlarımız, sahillerimizde bir dantel gibi işlenmiş koylarımız, onları dolduran kumluk plajlarımız ile pikores güzelliklere sahibiz. İşte bu pikoreks güzelliklerin en başında gelen özellikle yaz aylarında binlerce turisti ilçemize çeken donanımlı plajlarımız tüm İstanbul’da yegane mavi bayraklı olması da bizlere gurur veriyor. Diğer kumlu plajlarımızda bu 44 özelliklerine sahip yaklaşık özellikler göstermektedir fakat burası daha da düzenlenerek mavi bayrak kriterlerini tamamlamıştır. Hayırlı olsun” dedi.

Şile Turizm Dernek Başkanı Emre Budur’da yaptığı konuşmada; “Şile’nin marka değerini, Şile’nin turizmini en kolay yoldan, en çabuk koldan tüm Türkiye’ye ve İstanbul’umuza en güzel şekilde tanıtımını yapacak mavi bayrağı en büyük ödül olarak görüyorum. Bütün turizm tanıtımlarında, Şile’ye gelen misafirlerimizin ilk gündeminde olan mavi bayraktır. Bu projeye, çevre düzenlemelerine başta Belediye Başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı’da konuşmasında denizlerin ve sahillerin temizliğine vurgu yaptı sözlerine şöyle devam etti.

“Şile bugün ikinci Mavi Bayrağını Ala Kadınlar Plajında dalgalandırıyor. Bilindiği gibi Mavi Bayrak Uluslararası düzeyde  denizlerin temizliğini, sahillerin temizliğini, işletmelerin temizliğini, güvenli plaj olduğunu simgeleyen bir semboldür. İstanbul ve Ülkemizin dört bir noktasından gelen insanlarımız bu güzelliklerden gönül rahatlığı ile istifade edebilirler. İstanbul’un tek mavi bayraklı sahillerine sahip olmanın mutluluğunu yaşıyoruz ve bu sayıyı artırmak için mücadele veriyoruz. Bugün ikinci Mavi Bayrağını Ala Kadınlar Plajında dalgalandırıyor olmanın da mutluluğunu yaşıyoruz. Amacımız kısa zaman içerisinde farklı plajlarımızda da Mavi Bayrağımızı dalgalandırmak hedefimizdir.  diyerek sözlerini sonlandırdı.

Şile Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya’da; “özel bir günde yine birlikteyiz” diyerek başladığı konuşmasını şöyle devam ettirdi. “Mavi Bayrağı isteyen herkes göndere çekemiyor ama bizler şanslıyız sahip olduğumuz o güzelliği dalgalandırmak ve bunu ilan etmek şansını yakaladık ve bu mutluluğu hep birlikte yaşıyoruz. Mevla bu güzellikleri bizlere armağan etmiş ve bu değerlere sahip çıkmak, geleceğe bırakmakta bizlerin boynumuzun borcudur” dedi. İşte bu güzelliklerden biri olan plajımıza değer katan bu mavi bayrak ilçemizin ikinci mavi bayrağıdır. Hayırlı olsun” dedi.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

Ümraniye’de 9 Taksi Durağı Açıldı

*Taksicilerin hizmet kalitesini artıracağı, vatandaşların daha modern ve işlevsel hizmet alacağı 9 taksi durağının açılışı …

Karamandere Camisinin Temeli Atıldı

Karamandere Ekrem Özbilgin Camii Temel Atma Töreni Gerçekleşti Karamandere Mahallesine inşa edilecek olan projelendirilme ve …

Ümraniye’nin İlk Çocuk yun Sokağı Açıldı

Çocuk Oyun Sokağı ve Muhtarlık Binası Açıldı Ümraniye Belediyesi tarafından 2 bin 464 metrekare alan …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir