Şile Bilgi Kuram Koleji Özel Bir Gösteriye İmza Attı

Bilgi Kuram Koleji Şile Kültür Merkezi’nde yapmış olduğu programla seyirciden tam puan aldı.

Kolej öğrencilerinin birbirinden özel gösterileri izleyenlere hoş saatler yaşattı.

11 Haziran Cumartesi Saat 14.002 de saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, müzik dinletisi ile devam etti.

Okul öğretmenlerinden Zafer Tekyıldız’ın yönetiminde Ortaokul öğrencilerinden oluşan koro öncelikle Beethoven’la başlayan müzik yolculuğu dünya klasiklerinden sonra ülkemizin sevilen şarkılarıyla sonlandı. Ardından lise öğrencilerinden oluşan ritim grubu ilgi ile izlendi.

Müzik gösterilerinin ardından sanatın en önemli dallarından biri olan tiyatroya geçiş yapıldı.

Aziz Nesin’in yazdığı “pırtlatan bal” oyununu Elif Soyaslan yönetti, ortaokul öğrencileri oynadı. Amatör olarak oynayan öğrenciler sahnede profesyonelliklerini konuştururken, oyun eğeni ile izlendi.

Alkışlarlar eşliğinde sonlanan oyunun ardından Bilgi Kuram bir ilke imza atarak Şile’de ilk defa bir İngilizce oyun oynandı. İngilizce öğretmeni Seyit Derice’nin yönetmenliğinde 10. Sınıf öğrencilerinin oynadığı William Shakespeare’ın “Much Ado About Nothing” isimli oyununu tamamen İngilizce oynandı. Aralarda sunucunun oyun hakkında bilgi vermesi, oyunun algılanmasına yardımcı olurken, yapılan alkışlarla öğrenciler oyunculuklarına ve hitaplarına hayran bıraktılar.  

Oyun sonunda okul Müdürü Hakan Demir ve Esra Demir sahneye davet edildi. Okul Müdürü Hakan Demir yaptığı konuşmada; “arkadaşlarımızın hepsi çok şıklar. İngilizce oyun oynayan öğrencilerimiz 10. Sınıflar oluştu. Sene boyunca gayret ettiler, ellerinden geleni yaptılar. Bizim onlar arasından aktör seçmek gibi bir çabamız hiç olmadı sadece onlara bir sorumluluk verdik ve onu yerine getirmelerini istedik.

Onlarda başarıyla yerine getirdiler ve ellerinden gelenin en iyisini yaptılar. Çok gurur duyduk. Hepsini tebrik ediyorum. Sizlerde bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyorum” dedi ve alkışlar eşliğinde program sonlandı.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

Şile Belediyesi’nden Teknoloji̇ Bağımlılığı Semineri

Şile Belediyesi’nin düzenlediği ücretsiz danışmanlık seminerleri devam ediyor. Şile Belediyesi tarafından 6 Ocak Cumartesi günü …

Başkan Ocaklı Okul Ziyaretlerine Devam Ediyor

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği okul ziyaretleri ile öğrencilerle ve …

Ümraniye Belediyesi Ekiplerinden Öğrencilere Afet Farkındalık Eğitimi

Ümraniye Belediyesi arama kurtarma ekipleri, okullarda öğrencilere periyodik olarak verdiği deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı. Öğrencilerin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir