Şile Turizm Dernek Başkanı AYGAD Yönetimini Ağırladı

Turizm Dernek Başkanı Emre Budur Anadolu Yazarlar ve Gazeteciler Derneğinin yönetimiyle Fusha Restorantta bir araya geldi

19-06- 2022 Pazar günü sabah kahvaltısında bir araya gelen Turizm Dernek Başkanı ile AYGAD Yöneticileri Şile’yi ve Şile’nin turizmi hakkında görüş alışverişinde bulundular.

Turizm Dernek Başkanı Emre Budur gazetecilere yaptığı konuşmada; İstanbul’un tek Mavi Bayraklı ilçesisin Şile olduğunu ifade ederek Şile hakkında bilgi verdi. Budur sözlerine şöyle devam etti, “Şile zengin bir turizm potansiyeline sahiptir. İstanbul’ a yakın olması ise en büyük avantajıdır. Şile’nin Karadeniz sahili boyunca uzanan, ince kumlu tabii plajları, temiz denizi, zengin bir orman varlığıyla Türkiye’nin en yeşil yörelerindendir. Küçük koylara Şile merkezi ile Yeşilçay bucağı arasında çok sık rastlanır. Kıyılardaki çıkıntılar, kalker yapılı sarp kayalar halindedir” dedi.

Şile’nin zenginliklerini, sahillerini, doğasını anlatan Başkan Emre Budur, “İstanbul’un tek mavi bayraklı ilçesiyiz. Birkaç gün önce de ikinci mavi bayrağımızı göndere çektik” diyerek bir turizm İlçesinin gelişmesi için yalnızca deniz, kum ve güneşin yeterli olmayacağının da altını çizdi. Başkan Budur, “Tek bir turizm türüne (deniz-kum-güneş vb.) bağlı kalmadan farklı türlerin harmanlanıp bir arada yapıldığı veya bilinenin-alışılmışın dışında olan turizm türlerinin (ki özellikle geçirdiğimiz pandemi döneminde bunu daha iyi anladık ve gördük) toprak, doğa gibi hayat kaynaklarımız da öne çıkmıştır.

Yani İlçeye gelen turistlere farklı olanı görebilmek ve gösterebilmek alternatif turizm türlerine verilen önemi artırmaktadır Şile’nin hava şartlarına göre kısa süren deniz mevsimini alternatif turizmle yakalayabilmesi çok önemlidir.  Eğlence sektörü de turizmin olmazsa olmazları arasındadır. Bir turizm ilçesinde tüm yaş gruplarına hitap edebilmeyi, arz ve talep olayını dengelenebilmeyi bilmektir.

Otel, motel, pansiyon, restoran ve diğer işletmelerin kaliteli ve kalifiye eleman çalıştırmaları, turizm sezonu içinde gelirlerinin artması ve İlçeye kalite katmasıyla da doğru orantılıdır.  

Şile, sahip olduğu turizm potansiyelini iyi değerlendirebilirsek turizmden daha fazla pay alabileceğiz. Turizm sektörünün ilçe ekonomisine olan katkıları giderek artmaktadır. Halkımızın ve işletmelerimizin turizm konusunda eğitilmesi, bilinçlendirilmesi ile ekonomide turizmin daha önemli bir yer alacağını söyleyebiliriz.

Son olarak Şile’ye gelen tüm misafirlerimizden önemli bir ricamız vardır. Denize, pikniğe, gezmeye vs. geldiklerinde nasıl bulduysalar öyle bırakmalarını önemle rica ediyoruz. Özellikle Pazar günü sahillerimizde akşamüstü korkunç görüntüler oluşmaktadır. Tekrar aynı yere gelebilecek şekilde doğayı temiz bırakmalarını önemle rica ediyoruz” dedi

AYGAD Dernek Başkanı Ahmet Işıkdağ’da öncelikle ev sahipliğinden dolayı Turizm Dernek Başkanına teşekkür etti ve turizm adına Şile’de doğa sporlarının yapılabileceği parkların olması kısa süren deniz mevsimine alternatif olabileceğini vurguladı.

Konuşmaların ardından yönetim kurulu toplantısı gerçekleştirildi ve çekilen hatıra fotoğrafı ile program son buldu.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

Ümraniye’de 9 Taksi Durağı Açıldı

*Taksicilerin hizmet kalitesini artıracağı, vatandaşların daha modern ve işlevsel hizmet alacağı 9 taksi durağının açılışı …

Karamandere Camisinin Temeli Atıldı

Karamandere Ekrem Özbilgin Camii Temel Atma Töreni Gerçekleşti Karamandere Mahallesine inşa edilecek olan projelendirilme ve …

Ümraniye’nin İlk Çocuk yun Sokağı Açıldı

Çocuk Oyun Sokağı ve Muhtarlık Binası Açıldı Ümraniye Belediyesi tarafından 2 bin 464 metrekare alan …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir