Şile’nin İlk Atık Getirme Merkezi Hizmete Açıldı

Şile Belediyesi, üretilen çöp miktarının azaltılması ve geri dönüşümü mümkün atıkların ekonomiye kazandırılması amacıyla yürüttüğü çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Şile’de ‘Geri Dönüşüm Hareketi’nin önemli bir yapı taşı olacak olan 2635 m² alan üzerine inşa edilen Şile Belediyesi 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Şile’nin İlk 1.Sınıf Atık Getirme Merkezi İlçeye Kazandırıldı
Şile Belediyesi’nin, ilçe halk sağlığını güvence altına alarak, Şile’yi daha temiz ve yaşanabilir bir hale getirebilmek amacıyla yürüttüğü hizmetlerden en önemlisi olan ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı destekleriyle ve Şile Belediyesi öz kaynaklarıyla yapımı tamamlanan, Şile’nin ilk 1.Sınıf Atık Getirme Merkezi ilçeye kazandırıldı.
Açılış törenine Şile Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, Garnizon Komutanı Albay Hazel Yılmaz, Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Okan Ayhan’ın yan ısıra İller Bankası İstanbul Bölge Müdürü Muhammet Ferit Yüksel, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ile siyasi parti temsilcileri, STK ve kamu kurumu çalışanları, muhtarlar, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Anaokulu Öğrencilerinden Dikkat Çeken Defile Program
ile Belediyesi Müzik Okulu Trio ve Ritim Atölyesi müzik dinletisiyle başladı. Şehit Levent Birben Anaokulu öğrencilerinin atıklardan oluşan kıyafet defilesi ile devam etti. Defilede poşetten, kartondan, kâğıttan ve atık giysilerden oluşan tasarımlar anaokulu öğrencileri tarafından sergilendi.
Proje açılışında “Okullar Arası Geri Dönüşüm Yarışması” projesinde kazanan 3 okul öğrencisine ödül verildi. Öğrenciler ödüllerini Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı’nın ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe’nin elinden aldı.



Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı:“Gelecek Nesillere Bırakacağımız Temiz Dünya Adına Bu Atık Getirme Merkezi Açılışı Çok Önemli Bir Adımdır.”
Törende konuşan Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı; atık yönetimi ve çevre koruma için çok önemli bir tesisin açılışını yaptıklarını ifade ederek, Şile Belediyesi’nin İstanbul’a en yakın turizm ilçesi olan Şile’nin temizliğine ve Türkiye’nin en büyük ekonomisi haline gelen geri dönüşüm faaliyetlerine büyük katkılar sağlayacağını söyledi. Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, “Dünya Çevre Günü ve Haftası” etkinliklerimiz kapsamında bugün Şile’mize 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’ni kazandırdık. Çevrecilik anlamında önemli bir okul olan bu eseri ilçemize kazandıran başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımıza ve emeği geçen Şile Belediyesi personelimize çok teşekkür ediyorum. Merkezimiz ilçemize hayırlı olsun. Burada öğrencilerimize geri dönüşüme katkı sağlamanın yollarına dair bir eğitim verilecek. Bizden sonraki nesillere bırakacağımız çevresel emaneti düşündüğümüzde, dünyamızın yaşadığı karamsar tabloyu iyileştirme adına bu çok önemli bir adımdır.” dedi.



AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe: “Şile Belediyesi, Bakanlığımızın Da Katkılarıyla İlçemize Hem Bir Atık Toplama Hem De Bir Eğitim Merkezi Kazandırdı.” AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe de törende söz alarak; “Türkiye’nin çevreye saygısı, doğaya sevgisi, tabiatı olan aşkını Çevre Haftası’nda gösteren en güzel eserlerimizden birisini bugün Şile Belediyesi, Bakanlığımızın da katkılarıyla ilçemize kazandırmış oldu. Burası bir atık toplama merkezi olmakla beraber aynı zamanda bir eğitim merkezi olarak da hizmet verecek.” diye konuştu.

Geleceğin Çevrecileri Şile’de Yetişecek
Şile Belediyesi 1.Sınıf Atık Getirme Merkezi, İstanbul sınırları içerisinde yapılan diğer atık getirme merkezleri ile kıyaslandığında estetik bir bakış açısıyla farklı bir mimari ile tasarlandı. En önemli özelliği anaokulu, ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri buradaki atölyelerde ileri dönüşümün nasıl olacağını öğrenecek ve yeteneklerini keşfetme fırsatı yakalayarak, çevre eğitimleri alacak. Şile’de geleceğin çevrecilerini Şile Belediyesi 1.Sınıf Atık Getirme Merkezi’nde bulunan atölyeler geliştirecek ve yetiştirecek.
Geri kazanılabilir atıkların diğer atıklarla karıştırılmadan kaynağında toplanmasının sağlanması ve geri kazanılmak üzere bırakılması ve gelecek nesillere geri dönüşüm bilincinin aktarılması gibi amaçlarla tasarlanan proje, Şile Belediyesi tarafından 6 ay gibi kısa bir sürede tamamlandı. Merkezde geri dönüştürülebilir atıkların, evsel atıklar ve bertaraf edilmesi gereken diğer atıkların ayrı ayrı toplanması sonrası kısa süreli depolanarak uygun şekilde taşınması sağlanacak.



hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

Ümraniye’de 9 Taksi Durağı Açıldı

*Taksicilerin hizmet kalitesini artıracağı, vatandaşların daha modern ve işlevsel hizmet alacağı 9 taksi durağının açılışı …

Karamandere Camisinin Temeli Atıldı

Karamandere Ekrem Özbilgin Camii Temel Atma Töreni Gerçekleşti Karamandere Mahallesine inşa edilecek olan projelendirilme ve …

Ümraniye’nin İlk Çocuk yun Sokağı Açıldı

Çocuk Oyun Sokağı ve Muhtarlık Binası Açıldı Ümraniye Belediyesi tarafından 2 bin 464 metrekare alan …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir