Şile’de Kabotaj Bayramı Coşkuyla Kutlandı

96. yılında 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Şile Limanında kutlandı.

Kutlama törenine Şile Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, Garnizon Komutan Albay Hazer Yılmaz, Şile Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Keser, Şile Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Ahmet Yıldırım, Liman Başkanı Mustafa Öztürk, siyasi parti başkanları, stk temsilcileri, Kamu Kurum Amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Şile Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Osman Sarı selamlama konuşması yaptı. Ardından Liman Başkanı Mustafa Öztürk günün anlamına biayen yaptığı konuşmada; 96. Yılını kutladığımız Kabotaj hakkı ülkemiz limanları arası yapılan yük ve taşımacılığın sadece Türk bayraklı gemilerle yapılması anlamına gelir.20 Nisan 1926 tarihinde kabul edilen Kabotaj Kanuni ile de denizlerimizdeki ekonomik bağımsızlığımız ilan edilmiştir. Kabotaj Bayramımız kutlu olsun” dedi.

Ardından Şile Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Keser’de konuşmasında 96. Yılını kutladığımız 1 Temmuz Kabotaj ve Denizcilik Bayramı kutlu olsun. Denizlerde ve bağımsızlığımıza sebep olan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve çalışma arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyorum” diyerek Kabotaj Bayramını kutladı.

Şile Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya’da; “bayram olarak kutladığımız bu gün Türk Denizciliğinin gelişmesinde, gelişerek büyümesinde ve Cumhuriyetimizin ilk yıllarından  bu günlere ulaşmasında çok önemli bir adım olmuştur. Sahip 8600km uzunluğundaki kıyı şeridi ve tabi 3 tarafı denizlerle çevrili bu cennet vatanda denizlerimizin kıymetini en iyi şekilde bilecek ve çevre bilinci ile onları en iyi şekilde muhafaza edeceğiz. Onları koruyarak gelecek nesillere armağan edeceğiz. Herkesin 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlu olsun”

Konuşmaların ardından geleneksel Kadir Reis teknesine binilerek protokol tarafından mavi sulara çelenk bırakıldı.

Sahil güvenlik tarafından yapılan gösteri beğeni ile izlendi. Kadınlar ve erkekler 550 metrede yüzme yarışı yapıldı. Bayanlarda Yaren Karabey 1. Gelirken 2. Berfin Karabey ve 3. İlay Aslan oldu. Erkeklerde ise 1. Faruk İlgüy, 2.Gürkan Çetiner,3. Nejat Ülkü

Yarışmalarda dereceye girenlere Şile Jandarma Komutanı, Belediye Başkan Yardımcısı ve Kaymakam tarafından madalya ve ödülleri takdim edildi.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

Karamandere Camisinin Temeli Atıldı

Karamandere Ekrem Özbilgin Camii Temel Atma Töreni Gerçekleşti Karamandere Mahallesine inşa edilecek olan projelendirilme ve …

Ümraniye’nin İlk Çocuk yun Sokağı Açıldı

Çocuk Oyun Sokağı ve Muhtarlık Binası Açıldı Ümraniye Belediyesi tarafından 2 bin 464 metrekare alan …

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı Gazilerle Buluştu

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, Şile Muharip Gaziler Derneğinde Şile Muharip Gaziler Derneği Başkanı Sayın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir