Piyalepaşa’da İnsanlık Yıkımı!.

Beyoğlu Kaymakamlığı tarafından Polat İnşaat’ın meşhur Piyalepaşa Evleri alanında yapmaya çalıştığı tahliye ile bölgedeki vatandaşlar insanlık dışı muamelelere uğruyorlar. Hem de mahkeme vatandaşlar tarafından açılan itiraz davasını kabul edip kamu yararı olmadığı yönünde karar verdiği halde…

Polat Holding bünyesinde bulunan Piyalepaşa Gayrimenkul tarafından Kentsel Dönüşüm kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte bölgedeki tapuların iptal edilerek alınmasıyla başlanan Piyalepaşa Evleri, bölge halkını büyük bir mağduriyetle karşı karşıya getirdi.

İstiklal Mahallesi’nde bulunan evlerin hemen hemen hepsi alınmış ve proje sona yaklaşmış durumdayken Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilen son bölgede insanlar psikolojik baskıyla ve kanuna aykırı uygulamalarla karşı karşıya kalıyorlar.

GELİNEN SON NOKTA

Beyoğlu Kaymakamlığı tarafından İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne vatandaşların evlerini tahliye edip bir an önce teslim etmeleri için tebliğ göndermesinin ardından, insanların evlerini terk etmesi için insan vicdanına sığmayacak müdahaleler yapılmaya başlandı.

BURASI KİMİN ?

Beyoğlu İlçesi İstiklal Mahallesi içerisinde Polat Holding projesi olan Piyalepaşa Evleri bölgesinde bulunan bu bölüm, 2015 yılında yapılan bir imar değişikliği ile Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsis edilmiş. Ancak, imar değişikliğine karşı mahalle sakinleri tarafından İdare Mahkemesi’nde iptal davası açılmış, bu dava kabul edilmiş ve Danıştay tarafından da onaylanmış. Yani iptal halindeki bir imar planı değişikliğine dayanarak insanları evlerinden çıkmaları için hukuka aykırı bir şekilde zorluyorlar.

İmar planı değişikliğinin iptal dosyasının gerekçeli kararında bu bölgeye okul yapmakta kamu yararı olmadığı belirtildiğini de göz önünde bulundurunca, bu tahliye çalışmasının kamu kurumlarının değil Piyalepaşa Gayrimenkul yararına yapıldığı da göz ardı edilemez bir gerçek.

MAHALLE MUHTARI GECE VATANDAŞIN KAPISINA DAYANDI!

Bölgede mağduriyetler yaşayan vatandaş bir de gece tebliğ şoku yaşadılar. 22 Temmuz gecesi saat 23:00 civarında İstiklal Mahallesi Muhtarı yanında kamu görevlisi olduğu iddia edilen 2 kişiyle birlikte mahalle sakinlerinin kapılarına gelip tebliğ imzalatmaya çalışmış. Sonrasında sesler yükselip tepkiler artınca gündüz kimseyi evinde bulamadığını iddia etmiş 3 gün muhtarlığında bulamadığımız sayın muhtar.

NE DEMİŞTİ ADNAN POLAT YILLAR ÖNCE?

Bölgede Piyalepaşa Evleri projesine başlanırken Adnan Polat basına verdiği demeçlerde “Arazi kentsel dönüşüme dahil oldu ancak orada oturan insanların mağdur olmasını istemiyoruz. Ayrıldıklarında beddua etmesinler ‘Allah razı olsun’ demelerini istiyoruz, az para kazanalım ama beddua almayalım” demişti. Şimdi sormak lazım; tüm bölgeden dua aldınız mı da, son kalan insanların yaşadıkları bölgeyi kamulaştırma yoluyla tahliye etmeye çalışıyorsunuz?

VATANDAŞIN TEMEL HAKLARI GASPEDİLİYOR, BİRİLERİ DUYMAZDAN GELİYOR!

Bölgede yeniden açılan davalarda Yürütmeyi Durdurma Kararları ardı ardına çıkmaya başlamışken, kimseye tebliğ yapılmadan kamu hizmetlerinin kesilmesi nedir sormak lazım?

Bu neyin acelesidir acaba? Bölge sakinlerinin elektrik, su ve doğalgaz aboneliklerinin iptal edilip doğrudan kesilmesi artık kamu yararı konusunda geldiğimiz son nokta sanırım.

Elektrik, su, doğalgaz birer kamu hizmetidir.

İdare hukukunun en temel ilkesi der ki; Kamu hizmeti süreklidir. Böyle bir abonelik iptali en temelde bu kurala aykırıdır. Bu herhangi bir borçtan dolayı suyu elektriği kesmek değil, sana hiç vermiyorum alıyorum elinden demek.

Soruyoruz o zaman; siz bu insanların yıllardır oturdukları evlerinden onları atmak için, elektriğini suyunu kestiğinizde mağdur olacak her bireyin vebalini taşıyacak gücü kimden aldınız?

CİHAZLARLA YAŞAYAN MAHALLELİ VAR!

Evlerin boşaltılması için elektrik, su ve doğalgaz kesimi yapılan bölgede %77 engelli raporu olan, ileri derecede koah hastası ve cihazlarla yaşayan bir mahalle sakini de var. Evinden dışarı çıkamayan, cihazları çalışmasa solunum sıkıntısı yaşayan bu vatandaşın ne yapacağını düşündünüz mü hiç? Enerji kesintisi uyguladığınızda krize girerse ve ağır bir sonucu olursa hesabını verebilecek misiniz?

Haber: Pienarhabercilik.com

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

Karamandere Camisinin Temeli Atıldı

Karamandere Ekrem Özbilgin Camii Temel Atma Töreni Gerçekleşti Karamandere Mahallesine inşa edilecek olan projelendirilme ve …

Ümraniye’nin İlk Çocuk yun Sokağı Açıldı

Çocuk Oyun Sokağı ve Muhtarlık Binası Açıldı Ümraniye Belediyesi tarafından 2 bin 464 metrekare alan …

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı Gazilerle Buluştu

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, Şile Muharip Gaziler Derneğinde Şile Muharip Gaziler Derneği Başkanı Sayın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir