Şile Yağlı Güreşleri Başpehlivanı: Mustafa Taş

Ata sporunu destekleme amacı ile yapılan 15. Şile Yağlı Güreşlerinin bu yıl ki Başpehlivanı Mustafa Taş oldu.

Şile Belediye tarafından düzenlenen Geleneksel Şile Yağlı Güreşlerine bu yılda ilgi yoğun oldu. Her geçen yıl daha da profesyonelleşen Şile Yağlı Güreşler, Kırkpınar gibi marka olma yolunda ilerliyor.

19 Ağustos’ta Şile Belediyesi önünde kortej yürüyüşü ile başlayan 15. Şile Yağlı Güreşleri, Marina bölgesi Şile er Meydanında tamamlandı.

Mehteran eşliğinde başlayan Kortej Yürüyüşüne; Şile Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, Kamu Kurum amirleri, Siyasi Partiler, güreşçiler ve güreş severler katıldı.

Öğlen saatlerinde başlayan güreşler, Minik, Teşvik, Tozkoparan, Deste boy, Küçük Orta Boy, Büyük Orta Boy, Baş Altı ve Başpehlivanlık kategorilerinde yapıldı.

Güreş ağası Seyfi Şahin’in destekleriyle bol ödüllü olan 15. Şile Güreşlerine yapılan altın kemer damgayı vurdu.

Minikler ile başlayan güreşler başpehlivanın belirlenmesiyle son buldu.

Final karşılaşmasında İsmail Koç ile Mustafa Taş karşı karşıya geldi. Yapılan kıyasıya mücadelede Mustafa Taş rakibi İsmail Koç’u yenerek; 15. Şile Yağlı Güreşlerinin Başpehlivanı oldu.

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı yaptığı konuşmada; 15. Şile Yağlı güreşlerinin Başpehlivanı Mustafa Taş’ı tebrik ederek destek veren başta Güreş Ağası Seyfi Şahin’i ve emek veren herkese teşekkür etti. Ayrıca bu müsabaka dahil olmak üzere arka arkaya 3 kez Başpehlivanlık kazanan güreşçinin altın kemeri alacağının altını çizdi. Güreş Ağası Seyfi Şahin’de kendilerine kemerle birlikte otomobilde hediye edeceklerini vurguladı.

Renkli görüntülere sahne olan ve bu yıl 15. gerçekleştirilen Şile Yağlı güreşlerine 850 güreşçi katıldı.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

Ümraniyeli Sporcular Avrupa’da Yıldızlaştı

Ümraniye Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Sporcusu Ömer Ege Budur önemli bir başarıya imza atarak, …

Ümraniye Belediyesi’nden Engelli Bireylere Özel Hizmet Alanı

Ümraniye Belediyesi tarafından hizmete alınan Engelsiz Spor Merkezi, 4 branşta 350 özel bireye eğitim veriyor.  Engelli …

Şile Belediyesi’ne Bir Ödül de Ülke  TV’den

Ülke TV tarafından 8.si düzenlenen “Sporun Devleri Buluşuyor” ödül töreni Ankara’da gerçekleşti. Ankara’da düzenlenen ödül …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir