Balıkesir, Yenikapı’da Ziyaretçilerini Bekliyor

Balı, zeytinyağısı, 50 çeşit peyniri, Ayvalık Tostu, Sususrluk ayranı, turizmi, tarihi ve birçok değeriyle ön plana çıkan Balıkesir, “tanıtım günleriyle İstanbul Yenikapıada ziyaretçilerini ağırlıyor.

Yenikapı Fuar Merkezinde14Eylül Çarşamba günü başlayıp, 18 Eylül Pazar gününe kadar açık kalacak Fuara 20 İlçe ve 100’ün üstündeki stantlarda yöresel lezzetlerin yanı sıra el sanatları,turistik mekanları,coğrafi işaretli ürünleri tanıtılıyor.

Balıkesir Tanıtım Günleri açılışına; Balıkesir Valisi Hasan Şıldak ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın yanı sıra; Balıkesir Milletvekilleri; Avukat Belgin Uygur, Dr. Mustafa Canbey, Avukat Mutlu Aydemir ve Ahmet Akın, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, önceki dönem Anayasa Mahkemesi Başkanı ve Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu Başkanı Hüseyin Rüştü Cirit, Darülaceze Başkanı Hamza Cebeci, Balıkesir İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Madak, Önceki dönem Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Balıkesir ilçe belediye başkanları, Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula, Balıkesirliler Dernekleri Federasyonu Başkanı Mehmet Çalışkan, İstanbul Balıkesirliler Derneği Başkanı Şenol Dinçci ve vatandaşlar katıldı.

“HAYALİMİZ GERÇEK OLDU”

İstanbul’daki Balıkesirliler olarak İstanbul Yenikapı Fuar Alanı’nda bu organizasyonu yapmanın en büyük hayalleri olduğunu söyleyen İstanbul Balıkesirliler Derneği Başkanı Şenol Dinçci “Bu hayalimizi yaptığımız girişimler sonucunda hep birlikte gerçekleştiriyoruz, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“İKİ DENİZ BİR ŞEHİR”

Ziyaretçilerin gösterdiği ilgiden memnun olduklarını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir’in mutfağının ve kültürünün zengin olduğunu ifade ederek “Var olan Balıkesir markasını ortaya çıkarmak ve bilinirliğini artırmak için çalışıyoruz. Balıkesir yıllarca Balkanlardan ve Kafkaslardan göçler almış, bu da hem kültürünü hem de gastronomisini etkilemiştir. İki Deniz Bir Şehir, 50 Peynirli Şehir Balıkesir’i tanıtmak için bugün peynirimizle, balımızla, yağımızla, tüm değerlerimizle İstanbul Yenikapı’dayız.” ifadelerini kullandı.

İstanbul Balıkesirliler Derneği koordinesinde ve Balıkesir Valiliği himayesinde; Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Ticaret Odası, Balıkesir Sanayi Odası ve Balıkesir Ticaret Borsası’nın güç birliğiyle düzenlenen fuarda Balıkesir’in 20 ilçesi, ilçe belediye başkanlarının da katılımlarıyla ayrı ayrı stantlarda özenle ve marka değerleri ön plana çıkarılarak ziyaretçilere anlatılıyor.

Dünya Kültür Mirası Barana ve şehrin kurtuluş simgelerinden Tülütabakların gösterileri eşliğinde stantları gezen ziyaretçiler, Balıkesir’in ürünlerine büyük ilgi gösterdi.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

Ordululardan Başkana Teşekkür

Şile Ordulular Derneği düzenledikleri kahvaltı programında  Belediye Başkanına teşekkür plaketi verdiler. Şile Belediye Başkanı İlhan …

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Susurluğa Çıkartma Yaptı

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney,  Cumhuriyetin kuruluşunun 100.Yıl Etkinlikleri kapsamında, İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu …

Cumhuriyetin 100. Yılı Ümraniye’de Coşkuyla Kutlandı

Ümraniye Belediyesi Cumhuriyetin 100. Yılında binlerce vatandaşın katılımıyla Alemdağ caddesinde fener alayı yürüyüşü gerçekleştirdi. Başkan …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir