İlgili Tüm Kurumların Sorumluluklarını, Görevlerini Vicdani Ölçüler İçinde Yerine Getirmelerini Diliyoruz

Şile’nin değerleri arasında olan “Kırantepe Mesire Yeri” nin deyim yerinde ise Sancaktepe’ye ikram edilmesine tepki gösteren ve mahkemeye taşıyan Şile Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Jeolog ve coğrafyacı Nabi Evren, son gelişmeler hakkında basına yaptığı açıklama da; “yürütmeyi durdurma telepli dava açtıklarını belirtti.

Şile Çevre Gönüllüleri Derneği tarafından, 26-09-Pazartesi Osman Evren Doğa Evi’nde yapılan basın açıklamasına;  CHP Şile İlçe Başkanı İbrahim Çelik, İYİ Parti İlçe Başkanı Kahraman Koç, Gelecek Parti İlçe Başkanı Mehmet Sadık Çağlayan, Deva Partisi İlçe Başkanı İbrahim Avcı, Şile Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Özgür, dernek üyeleri ve çevreciler katıldı.

Şile Çevre Gönüllüleri Dernek Başkanı Nabi Evren öncelikle “Kırandere Mesire Yeri” hakkında bir önceki basın açıklamasını hatırlatarak, son gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Başkan Nabi Evren, yaptığı açıklamada; “Mahkeme sürecinin devam etmesine herhangi bir ruhsata bağlanmış uygulama projesi olmamasına rağmen sahada iş makineleri çalışmakta olup” adeta bir doğa katliamına neden olabilecek sonuçlar doğabileceğinin altını çizdi.

Jeolog ve doğabilimci Nabi Evren şöyle devam etti;

1-Denize sıfır 198.857m2’lik yoğun çam ormanı olan “Kırandere Mesire Yeri” 2016 yılında Gençlik Kampı yapmak üzere Şile Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Sancaktepe Belediyesine 29 yıllığına kiralanmıştır. Burada Gençlik Kampı yapamayacağını açıklayan Sancaktepe Belediyesi sahayı 12. 08. 2021 tarihinde ticari işletme yapmak üzere kiralama amacı dışında ve adrese usulsüz bir ihale ile 10 yıllığına 310.000 TL bedelle 3. Kişiye kiraya vermiştir.

2- Ağaç kıyımları ile çevresel zararlara da yol açacak bu kiralama sonrası Şile Çevre Gönüllüler olarak 20.01. 2022 taraihinde İstanbul 4. İdare Mahkemesinde yürütmeyi durdurma talebi dava açılmıştır.

3- Tarafımıza 16.03. 2022 tarihinde ulaştırılan 04.02. 2022 tarihli İstanbul 4. İdari Mahkemesinde çok sayıda talebimizin olduğu, bunların bir kısmını zaten mahkeme sorumluluğu dışında olduğu; sadece bir konuda ve yeterli kanıtlarda içeren bir konuda dava açabileceğini belirtmiştir.

4- Bu karar üzerine bu defa derneğimizce sadece kiralamanın /ihalenin amacı dışında yapıldığını (Gençlik/Kamu yararı amacı yerine kişiye kar amaçlı) ve tek kişilik usulsüz olduğunu belgeler ile ortaya koyan bir yenileme dilekçesi ile İstanbul 4. İdari Mahkemesine başvurulmuştur.

5- Mahkeme sürecinin devam etmesine herhangi bir ruhsata bağlanmış uygulama projesi olmamasına rağmen sahada iş makineleri çalışmakta, potansiyel doğal sit/jeosit alanı olan falezler geriye dönüşüm mümkün olamayacak şekilde yerle bir edilmektedir. Eşek adası ile Yunuslu burun arasında uzanan falezler günümüzden 40 milyon yıl evvel denizlerinin canlıları olan nümmülitlerden oluşan “mercimek kayalar” denilen bir fosil zonu olup, Şile İlçesi’nin dünya ölçeğinde önemli olan değerlerinden biridir.

Sahada yürütülen izinsiz çalışmalar acilen durdurulmalıdır.

6- Şaban Alçağı plajına ve Mercimek kayalar potansiyel jeosit alanına ulaşabilecek yegane yol Kırandere mesire yeri içinden geçmektedir. Şile’nin üçüncü en kalabalık köyü olan Çayırbaşı Köyü sakinleri ile yoğun nüfuslu olacak K3, K4 alanları sakinlerinin yararlanacağı bu hale hazır yolun Şile İmar Planlarında, orman ve Tarım Bakanlığından tahsisi sağlanıp, İmar Yolu olarak tescili yapılmalıdır. Bu konuda Şile Belediyesi’ne ikinci defa müracaatta bulunduk Bu defa Kamu yararına olmak üzere İmar yolu tescilinin gerçekleşmesini beklemekteyiz.

7-Şile İlçesi’nin önemli doğa güzelliklerinin bulunduğu Kırandere Mesire Yeri ve çevresine gereken hassasiyetlerin gösterilmesi hususunda halkımızın ve başta Şile Belediyesi olmak üzere ilgili tüm kurumların sorumluluklarını, görevlerini vicdani ölçüler içinde yerine getirmelerini diliyoruz” dedi.

Basın açıklaması sor-cevap şeklinde devam ederek, katılımcılar konu hakkında görüşlerini bildirerek, tepkilerini gösterdiler.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

Ümraniye’de 9 Taksi Durağı Açıldı

*Taksicilerin hizmet kalitesini artıracağı, vatandaşların daha modern ve işlevsel hizmet alacağı 9 taksi durağının açılışı …

Karamandere Camisinin Temeli Atıldı

Karamandere Ekrem Özbilgin Camii Temel Atma Töreni Gerçekleşti Karamandere Mahallesine inşa edilecek olan projelendirilme ve …

Ümraniye’nin İlk Çocuk yun Sokağı Açıldı

Çocuk Oyun Sokağı ve Muhtarlık Binası Açıldı Ümraniye Belediyesi tarafından 2 bin 464 metrekare alan …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir