İstanbul Medya Türkiye’nin Yükselen Yıldızı Balıkesir’de

İstanbul Medya Gazeteciler Derneği’nin önderliğinde, Balıkesir Belediye Başkanlığının ev sahipliğinde yaklaşık 50 gazeteci, kapsamlı bir programla 5 gün boyunca Balıkesir’in tarihi ve turistik yerlerini gezdi.

İstanbul Medya Dernek  Başkanı Ali Rıza Yıldız önderliğinde  18 Kasım Salı Günü İstanbul’dan hareket  basın mensupları, Balıkesir’de Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Küçükkaptan tarafından karşılandı.

Bir süre çevreyi gezen gazeteciler akşam saatlerinde Agiros Thermal Resort Spa Hotel’de Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ile bir araya geldi. Samimi ve konukseverliliği ile İstanbul Medya üyelerinin gönlünü kazanan Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, yaklaşık 3 saat boyunca gazetecilerle karşılıklı sohbet etti.  Bölgede yapılan yatırımları, önemli tarihi ve turizm değerlerinin yanında gastronomide dünya markası olma yolunda ilerlediklerinin altını çizdi.

İstanbul Medya Grubu 2. Gün Bandırma ve Erdek İlçelerinde sırasıyla Bandırma’da Daskylion Antik Kenti, Manyas Kuşcenneti Milli Parkı, Cumhuriyet Meydanı, Son Kurşun Anıtı, Edincik Evleri gezildikten sonra. Erdek’te Kyzikos Antik kenti, Çuğra plajı, Erdek ocaklar mevkii, Hadrianus Tapınağı ziyaret edildi.

3. gün Bigadiç ve Sındırgı bölgelerinde sırasıyla Hisarköy kaplıcaları, İda Madra Jeoparkı, Sındırgı Meydanı, Güreş Evi, Sındırgı Akpınar Yaşam Merkezi ve Kışla Müzehan Butik Oteli gezildi. Burada Sındırgı Belediye Başkanı  Ekrem Yavaş gazetecilere Sındırgı hakkında bilgi verdikten sonra yöreye özgü öğlen yemeği ikramında bulundu.

 Edremit’in de tarihi ve turistik yerleri gezildikten sonra akşam otelde Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Küçükkaptan’a İstanbul Medya tarafından doğum günü nedeniyle sürpriz yapıldı ve fasıl eşliğinde pasta kesildi.

4. gün gazeteci heyeti Ayvalığ’a doğru yola çıktı. Cunda Adası’nın tarihi evlerİ ve sokaklarıyla birlikte gazeteciler geçmişe doğru bir yolculuk yaptı. Egzotik bir ortamda akşam yemeğinde canlı müzik eşliğinde günün yorgunluğunu atan grup, sonbaharın sıcak akşamında Uygulama oteline doğru yola çıktı. 5. Gün serbest olarak Ayvalık’ta dolaşıp, yörenin zenginliklerini gördükten sonra alışveriş yapıldı. Zeytinyağları, peynir çeşitleri ve zeytinleri tadıldı.

Gazeteciler böylesine detaylı ve anlamlı gezi için öncelikle İstanbul Medya Dernek  Başkan Ali Rıza Yıldız’a, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’a, Genel Sekreter Mustafa Küçükkaptan’a teşekkür etti.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

Karamandere Camisinin Temeli Atıldı

Karamandere Ekrem Özbilgin Camii Temel Atma Töreni Gerçekleşti Karamandere Mahallesine inşa edilecek olan projelendirilme ve …

Ümraniye’nin İlk Çocuk yun Sokağı Açıldı

Çocuk Oyun Sokağı ve Muhtarlık Binası Açıldı Ümraniye Belediyesi tarafından 2 bin 464 metrekare alan …

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı Gazilerle Buluştu

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, Şile Muharip Gaziler Derneğinde Şile Muharip Gaziler Derneği Başkanı Sayın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir