Erdoğan Akgül “Vermiş olduğumuz sözlerin yüzde 85’ni yerine getirdik”

Ak Parti Şile İlçe Başkanı Erdoğan Akgül, İlçede bulunan yerel basın ile bir araya gelip, hizmetler hakkında bilgi verdi.

14 Ekim Cuma günü Ak Parti İlçe Teşkilatında Başkan Erdoğan Akgül, Başkan Yardımcıları İsmail Yıldırım, Hakan Şengül basın mensupları ile kahvaltı programında bir araya geldi.

Erdoğan Akgül öncelikle Ak Parti Programının “yüz yüze 100 gün” programı kapsamında İlçeye gelen Bakanlar, Genel Başkan Yardımcıları ve Milletvekilleri vatandaşlarla buluştuklarını anlatırken, sorunlara anında çözüm ürettiklerinin de altını çizdi. Başkan Akgül “İlk olarak Süleyman Soylu Bakanımızla ardından Kültür Bakanımızla devam ettik. Eski Bakanlarımızdan şimdi Genel Başkan Yardımcılarımızdan Efkan Ala ile de güzel bir program yaptık” dedi.

Ak Parti İlçe Başkanı Erdoğan Akgül açıklamalarına devam ederken;

“Şile’nin 1200 adet tescilli binası var ve bunlar Şile’nin kangren olmuş bir sorunu. Bu  binaların restorasyonuna başlanıyor, zor ve meşakkatli bir süreç. Pilot bölge Fener Mahallesi seçildi. Dış cephe restorasyonuyla ilgili çalışmalar başladı. 20-25 bina için 30-35 milyona yakın bir bütçe ayarlandı. Yakın zamanda başlanıyor. Bunun da Şile Turizmine iyi bir katkısı olacağını düşünüyorum malum Şile, pandemi ile birlikte çok tercih edilen bir yer olmaya başladı” dedi. Ayrıca Kültür Bakanı da yapımı tamamlanacak olan Gençlik Merkezine yüzde 50 finansman desteği sağladığına da dikkat çekti.

bir çayla bir spor tesisi

Erdoğan Akgül, Bakan Soylu’nun terör konusunda verdiği mücadeleyi ve terörü önemli ölçüde bitirdiğinin de altını çizdi. Ahmetli Mahallesi, Alacalı Mahallesi, Kızılcaköy Mahallelerine giderek orada isteklerde bulunan köylülerin istekleri yerine getirildi. Kızılcaköy Mahallesi bir çayla bir spor tesisi kazandı. Kavşaktan köyün içine kadar ışıklandırma talebinde bulundular ve bugün itibarı ile çalışmalara başlandı. Köy binasının yakın zamanda temeli atılacak. Süleyman Soylu Bakanımız mütevazi ve çözüm üreten bir siyasi kişilik profili çiziyor dedi.

Hastane ile ilgili geçen gün Başhekimimizi ziyaretimde Bakanımız Süleyman Soylu ziyaretinde Çatalca, Silivri ve Şile’ye pozitif ayırımcılık yapacağını söyledi.

Şile Devlet Hastanesine ilk etapta 22 pratisyen hekim

 Ardından Şile Devlet Hastanesine ilk etapta 22 pratisyen hekimin Acil Serviste göreve başladıklarının bilgisini verdi.

Diğer taraftan Ağva’da Sağlık Merkezinin tamamlanmak üzere olduğunu ve kısmi hizmet vermeye başlayacağını sonrasında tamamlandıktan sonra hep beraber açılışını Kasım veya Aralık gibi inşallah gerçekleştireceğiz” dedi. Bunlar çok daha önceleri yapılması gereken şeylerdir ama malum bizim gibi ilçeler hep nüfusa odaklı yatırım hizmetlerinden eksi yönünde faydalanan ilçelerdir. Ama sağ olsun dönemin İlçe Başkanı şuan ki Belediye Başkanımızın girişimleri ile beraber hem ambulans noktasında, hem hastanedeki doktorlar noktasında eskisine oranla iyi seviyelere geldiğimizi söyleyebilirim. İnşallah yakın bir zamanda Sağlık bir Üniversitesi ile görüşme halindeyiz. İmam Hatibi taşıma sorununu çözdüğümüz noktada Sağlık Üniversitesi geldiği takdirde Devlet Hastanemiz ve Şilemiz için çok iyi olacak.

Eğitim noktasında çok iyi bir safhaya geldik

Belediye ve Hükümet binamızın fora kazıkları çakılmaya başlandı. İnşallah 2024 yılında belki de daha önce yapımları tamamlanacaktır. Binalar tamamlandıktan sonra yorgun olan Hükümet binamızın yıkılması gerekecek. Yerine ya İlk ve Orta Okul, ya da bir meydan olacak. Şu an karar aşamasındayız. Bunun Taş Mektep Anadolu Lisesi’ni Ahmetli’de yapılmakta olan yeni Anadolu Lisesinin inşaatı bitince oraya taşıyacağız. Birde en üst katına Rehberlik Araştırma Merkezi gelecek.

Her İlçede Bilsem (Bilgi Sanat Merkezi) var. Bizde olmadığı için öğrencilerimiz Çekmeköy’ye gidiyordu. Yakın bir zamanda İlçemizde 7 veya 8 atölye faaliyete geçecek. Teknoloji, Robot Kodlama atölyesi ve bir tanesini de Belediyemiz üstlendi. Eğitim noktasında çok iyi bir safhaya geldiğimizi söyliyebiliriz.

Şu anda ikili sistem olmayan tek ilçeyiz. İnşallah Anadolu Lisemizin açılmasıyla birlikte bu yoğunluğumuz epeyce azalacaktır.

Halk plajı sözü aldık

Sahildeki projemize Bismillah dedik. Büfe sahiplerinden yerlerini teslim aldık. İnşallah önümüzdeki sezona yepyeni, çok daha rahat bir ortamda İstanbullu hemşerilerimiz denizimizden istifade edecekler. 23 Nisan’da açılışını gerçekleştireceğiz. Kültür Bakanımız geldiğinde bir tane de halk plajı sözü aldık. Kumbaba Moteli’nin önünden 90 dönümü kapsayacak şekilde Kültür Bakanlığımızın katkılarıyla güzel bir halk plajı olacak. 3 yıllık bir süre zarfında Belediyemiz ve Teşkilatımızla birlikte el ele verdik, Bakanlarımızla birlikte Şile için daha ne yapabiliriz istişaresi yaptık ve bunların karşılığını yavaş yavaş almaya başladık. Göreceksiniz ki 2023 ve 2024’de kadar Şile’ye bir iki senedir gelmeyen insanların nasıl bir Şile ila karşılaştıklarını sizlerde duyacaksınız.

2023 ve 2024’de kadar da bu vermiş olduğumuz sözleri teker teker yerine getiren bir teşkilat, bir belediye

Öte yandan Belediyemiz bu sezon çok güzel programlar yaptı ve dolu dolu bir yaz sezonu geçirdik. Hatta halen dahi devam ediyor. İlk defa Şilebezini ön plana çıkarttık. Daha önce hep sanatçılar konuşulmuş olmasına rağmen ilk kez Şilebezi ön plana çıktı. Şimdi de Palamut Festivalinin ilkini gerçekleştireceğiz. Şile bezi fabrikası temel aşamasına geldi. İnşallah hemşerilerimizle birlikte yine açılışını yapacağız. Seçimlerden önce vaad ettiğimiz birçok projemizin yüzde 80-85’ni başardık. Geri kalanları da çalışmalarımız devam ediyor. Fakat o seçim kitapçığımızda olmayan, söz vermediğimiz bir sürü projeyi de hayata geçiren bir belediyeyiz. Dolayısıyla 2023 ve 2024’de kadar da bu vermiş olduğumuz sözleri teker teker yerine getiren bir teşkilat, bir belediye olmaya gayret ediyoruz. Belki bazı projelerimiz hayata geçirilemedi, biraz gecikti ama malum bunda en büyük etken tüm dünyayı etkisi altına alan bir pandemi süreci yaşadık. Zor bir süreçti. Ona rağmen belediye olarak hemşerilerimize hizmet ettik.

Ağva Yakuplu caddesi’nin açılışını yapacağız.

Çevre temizlik noktasında belediyemiz çok iyi yerlerde. Geçtiğimiz günlerde başkanımız bununla ilgili ödül dahi aldı. Çünkü dar imkanlarla bu kadar büyük bir ilçeyi temiz tutabilmek mahir gerektiren bir iştir. Atık Getirme Merkezimiz çok güzel çalışıyor. Hem eğitim amaçlı, hem atıklardan neler yapılabildiğini öğrencilerimiz görüyor ve kendileri de çok güzel eserler çıkarıyorlar. Yakın bir zamanda Ağva Yakuplu caddesi’nin açılışını yapacağız. Hakikaten Şile Belediyesi İller Bankasından aldığı pay ile (ki çok düşük pay alıyoruz) ancak personelimizin ¼ üne yetiyor. Ak Partili belediyeler yüzde 80 zam yaptık. Ona rağmen maaşlar bir gün dahi prim dahil olmak üzere bir gün bile gecikmiyor.

 Öyle bir lidere sahibiz ki

Yine göreceksiniz 2023 seçimleri var, ondan sonra da Türkiye şaha kalkacak, çekim merkezinin Türkiye olduğunu görüyorsunuz. Öyle bir lidere sahibiz ki hem Türkiye’nin içindeki sıkıntıları çözme iradesi gösteren hem de, küresel ölçekteki dünyayı ilgilendiren sıkıntıları da liderlik vasfı ile beraber ortaya koyan bir Cumhurbaşkanına sahibiz.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

KADEM EKŞİ ISTANBUL GAZETE VE HABERCİLER FEDERASYONUNA PROJELERİNİ ANLATTI

Cumhur İttifakı AK Parti’nin Maltepe Belediye Başkan adayı Kadem Ekşi, Istanbul Gazete ve Haberciler federasyonu …

Şile Gelecek Ve Saadet Partisinin Ortak Adayı; Cengiz Çetin

Gelecek Partisi ve Saadet Partisi Şile’de ortak aday çıkardı. İki partinin ortak Belediye Başkan Adayı …

Kabakoz Seyhan’la Güzelleşecek

Şile Kabakoz Mahallesi’nin genç ve çalışkan kızı olarak bilinen iş insanı Seyhan Acar, 31 Mart …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir