Depreme En Hazır İlçe Ümraniye

Gece saatlerinde Düzce’nin Gölyaka ilçesinde meydana gelen deprem sonrası gözler İstanbul’daki afet için yapılan hazırlıklara çevrildi. Ümraniye Belediyesi tarafından 37 mahalledeki farklı noktalara konuşlandırılan konteynırlar da, profesyonel ekipler gelene kadar kullanılabilecek kurtarma gereçleri bulunuyor.

Merkezi Düzce’nin Gölyaka ilçesinde meydana gelen ve İstanbul’unda içerisinde bulunduğu birçok ili de sallayan ve endişeye yol açan depremin ardından gözler İstanbul’da deprem ile ilgili hazırlıklara çevrildi. Ümraniye Belediyesi de olası bir deprem halinde yapılacaklarla ilgili teyakkuz halinde çalışmalara devam ediyor. Ümraniye’de 37 mahallede konuşlandırılan 37 afet müdahale konteynırların da profesyonel ekipler gelene kadar kullanılabilecek çok sayıda malzeme bulunuyor. Başta Ümraniye Millet Bahçesi’ndeki konteynır olmak üzere 37 mahallede konuşlandırılan afet müdahale konteynırlarında bölgede herhangi bir afet yaşanması durumunda profesyonel ekipler olay yerine gelinceye kadar kullanılabilecek basit kurtarma gereçleri bulunuyor. Konteynırlarda jeneratör, kırıcılar, aydınlatma cihazları, battaniyeler, sedyeler, emniyet şeridi bandı, su tankı, yakıt tankı gibi çeşitli malzemeler bulunduğu görüldü.

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, “Ani bir sarsıntı, deprem olduğunda İstanbul’umuzda bir telaş oluyor tabi. Ama bizim çok şükür, Ümraniye Belediyesi olarak her türlü alet, edevatın olduğu konteynırlarımız var. 37 mahallemizde 37 konteynırımız bulunuyor. Ayrıca bir seyyar aracımız var ve herhangi bir depremde kullanılması gereken her türlü alet, edevat orada var. Hatta 7 kat yerin altındaki bir sesi duyacak bir cihazımız var. Ümraniye’miz fiziki şartlar, ekipman, ekip olarak hazır. 20 arkadaşımız 24 saat usulüyle çalışabilecek durumda ve yılın 365 günü eğitimler vererek halkımızı bilinçlendiriyor.

Öğrencilerimize, belediye personelimize eğitimler veriyorlar. Mahallelerimizde eğitimler veriyorlar. İnşallah böyle bir deprem olmaz. Olursa depreme hazırlıklıyız. Ülkemiz deprem ülkesi, İstanbul deprem şehri. Onun için hepimiz yekvücut halinde buna hazır olmalıyız. Ümraniye’mizde bir tabii afet anında, 2 milyon metrekareye yakın yerimiz var. 250’ye yakın parklarımız var. Ayrıca burada gördüğünüz gibi büyük, 330 bin metrekare bir yerde oralarda her türlü ihtiyacın giderileceği toplanma merkezlerimiz var. Ümraniye’miz böyle tabii afetlere şu anda belediyemizle, halkımızla bilinçlenerek hazır halde” dedi.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ümraniye Kitap Fuarı 3. Kez Kapılarını Açıyor

Ayrıca Kontrol Et

Karamandere Camisinin Temeli Atıldı

Karamandere Ekrem Özbilgin Camii Temel Atma Töreni Gerçekleşti Karamandere Mahallesine inşa edilecek olan projelendirilme ve …

Ümraniye’nin İlk Çocuk yun Sokağı Açıldı

Çocuk Oyun Sokağı ve Muhtarlık Binası Açıldı Ümraniye Belediyesi tarafından 2 bin 464 metrekare alan …

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı Gazilerle Buluştu

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, Şile Muharip Gaziler Derneğinde Şile Muharip Gaziler Derneği Başkanı Sayın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir