Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, Şile’de iş insanlarıyla buluştu

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı Ekonomi İşleri Birimi’nce İstanbul’un 39 ilçesinde düzenlenmesi planlanan “Ekonomi Buluşmaları” toplantılarının 32. Şile’de gerçekleştirildi.

Şile Mercanköşk Sosyal Tesislerinde iş insanlarıyla bir araya gelen Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Gürcan,  “Kur Korumalı Mevduat hesabı ile döviz tevdiat hesaplarında ciddi bir düşüş gerçekleşti. Döviz tevdiat hesaplarının toplam mevduat içindeki yüzde 71’lik payı yüzde 52’ye kadar geriledi.” dedi.

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Gürcan ‘ın sunum yaptığı toplantıya, AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Gıyaseddin Gergin, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Fatma Zehra Şener, Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, AK Parti Şile İlçe Başkanı Erdoğan Akgül’ün yanı sıra bölgede bulunan iş insanları katıldı.

Ev sahibi konumunda olan Ak Parti Şile İlçe Başkanı Erdoğan Akgül’ün açılış konuşmasından sonra Belediye Başkanı İlhan Ocaklı’da konuşmasında “Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan her alanda yöneticilik yapmış çok kıymetli ağabeyimizdir. Bu toplantının siz değerli iş insanlarına çok faydalı olacağını düşünüyorum. Tüm katılımcılara hoş geldiniz diyorum” dedi.

Konuşmaların ardından son olarak Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan ev sahipliğinden dolayı İlçe Başkanına, Belediye Başkanına ve tüm katılımcılara teşekkür etti ve sunumuna başladı.

Gürcan, Dünyanın son 3 yıldır ciddi bir pandemi sürecinden geçtiğini, pandemi sürecinde dünyada kapanmaların yaşanması, lojistik zincirinin kırılması gibi durumların ekonomide bazı sıkıntılara yol açtığını belirterek, özellikle pandeminin ardından gerçekleşen Ukrayna- Rusya savaşıyla beraber enerji fiyatlarında da çok ciddi artışlar olduğunu, bunların hem dünyada hem de Türkiye‘de ciddi etkiler gösterdiğini söyledi.

Tahıl Koridoruna değinen Gürcan, “Kesintiye uğrayan Tahıl Koridoru, Cumhurbaşkanımızın Rusya ve Ukrayna ile görüşmesi sayesinde devam edecek.” dedi.

Gürcan, 2003 yılında Türkiye’deki KOBİ sayısı 1,7 milyon iken, 2021 yılı itibarıyla iki katını aşarak 3,6 milyona yükseldiğini dile getirerek, KOBİ’ler tarafından 2003 yılında 5,2 milyon kişi, 2020 itibarıyla ise 11 milyon kişinin istihdam edildiğini ifade etti.

Türkiye’nin, istihdam artışında diğer ülkelere göre pozitif ayrıştığını belirten Gürcan, “Türkiye salgın öncesine göre istihdamını en hızlı artıran ikinci ülke olmuştur. Yapmış olduğumuz çalışmalar, Sayın Cumhurbaşkanımızın geçen yıl ortaya koyduğu Türkiye Ekonomi Modeli ile beraber ihracatımızda çok ciddi bir toparlanma oldu. Şu anda yıllık baktığımızda 253,1 milyar dolarlık bir ihracatımız var. Bu yılın ilk 10 ayında sürekli olarak rekorlar kıran bir ihracat performansı gösterdik. 2002 yılında 36 milyar dolarlık ihracat yaptığımızı düşünürsek bugün geldiğimiz noktayı daha iyi anlayabiliriz.” diye konuştu.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

KADEM EKŞİ ISTANBUL GAZETE VE HABERCİLER FEDERASYONUNA PROJELERİNİ ANLATTI

Cumhur İttifakı AK Parti’nin Maltepe Belediye Başkan adayı Kadem Ekşi, Istanbul Gazete ve Haberciler federasyonu …

Şile Gelecek Ve Saadet Partisinin Ortak Adayı; Cengiz Çetin

Gelecek Partisi ve Saadet Partisi Şile’de ortak aday çıkardı. İki partinin ortak Belediye Başkan Adayı …

Kabakoz Seyhan’la Güzelleşecek

Şile Kabakoz Mahallesi’nin genç ve çalışkan kızı olarak bilinen iş insanı Seyhan Acar, 31 Mart …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir