Şile Dernekler Federasyonu Açıldı

ŞADER(Şile Ağva ve Civar köyleri)’in girişimleri ve Şile Belediyesi’nin destekleriyle Şile Dernekler Federasyonu kurularak açılışı gerçekleştirildi.

Açılışa Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı  Mahmut Gürcan ve İlçe Kaymakamı  Mehmet Nebi Kaya, Belediye Başkanı İlhan Ocaklı,  Şile Dernekler Federasyonu Başkanı Süleyman Hilmi Eren’in yanı sıra, siyasi parti temsilcileri ve yöneticileri, Muhtarlar, iş insanları ve STK lar katıldı.

Açılış konuşmasını Şile Dernekler Federasyon Başkanı Süleyman Hilmi Eren yaptı. Eren konuşmasında; -Şilemiz Sivil toplum kuruluşlarının gerçekten de aktif olarak sahnede olduğu, sosyal hayatın her noktasına dokunan çok sayıda sivil kuruluşun yer aldığı ve toplum olarak da bu bilincin üst seviyede olduğu bir ilçedir. Ancak Şilemizde kurulu çok sayıda sivil toplum örgütünün koordine olmasının her geçen gün zorlaşması, örgütlerimizin dağınık ve mikro bazda faaliyetlerini sürdürüyor olması tüm Şileliler adına bir dezavantaj yaratmaya başlamıştır. Bunda pek tabii coğrafyamızın geniş bir araziye yayılmış olması, hemşerilerimizin bir çoğunun İstanbul’un çeşitli ilçelerine dağılmış olması ve dernek çalışma sahalarının kuruluş felsefeleri kapsamında farklı amaçlara özgülenmiş olması öncü handikaplardır. Bu nedenle, gelişen, büyüyen ve her geçen gün kalabalıklaşan Şilemizin tüm sivil toplum kuruluşlarını bir çatı altında toplamak, bu kapsamda Şilemizin ve tüm Şilelilerin lehine olacak faaliyetlerin tek el altında tüm coğrafya ve halkımızın gücü ile yürütmek, tüm bölgenin birbirinden haber alma noktasında iletişimin sağlanması, siyasi, sosyal, ekonomik faaliyetlerin tek elden ancak hep beraber yürütülmesi suretiyle etki ve tesir alanının genişletilmesi adına derneklerimizin tamamının bir federasyon çatısı altında birleştirilmesinin elzem olduğu gerçeği açıkça tezahür etmiştir. Hedefimiz bir, bütün ve güçlü bir Şilenin tesisi için var gücümüz ile çalışmak, çalışmak ve çalışmaktır” dedi.

 Başkan Süleyman Hilmi Eren konuşmasının sonunda Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı’ya özellikle teşekkür ederken, “ derneğin açılmasında bizlere her türlü maddi ve manevi destek veren Belediye Başkanımız İlhan Ocaklı’ya çok ama çok teşekkür ediyorum. Belediyemizin tüm birimlerine de çok teşekkür ediyorum, emeklerine sağlık” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı’da yaptığı konuşmada “bizler tüm stk lara elimizden geldiğince destek veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Şile adına faydalı ne varsa biz desteğimizi veririz. Şile, Dernekler Federasyonu ile bir mekan daha kazanmıştır, Şile’ye hayırlı olsun” dedi.

İlçe Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya’da stk ların toplumdaki önemine vurgu yaparak, “sivil toplum kuruluşları üretim hayatımız olmazsa olmazlarından birisi. İnanıyorum ki herkes bir sivil toplum kuruluşu üzerinden gönlünden geçen faaliyetleri dostlarıyla beraber yerine getirmek hususunda gayret sarf ediyor. STK ların oluşturduğu federasyon hayırlı ve uğrulu olsun” dedi. 

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı  Mahmut Gürcan’da STK’ların önemine dikkat çekerek “Şile Dernekler Federasyonu Şile’ye hayırlı olsun” dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Eren Federasyon yönetimini tanıttıktan sonra Osman Aktaş tarafından dua okundu.

Açılış kurdelesini Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı  Mahmut Gürcan, İlçe Kaymakamı  Mehmet Nebi Kaya, Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, Ak Parti Şile İlçe Başkanı Erdoğan Akgül ve Federasyon Başkanı Süleyman Hilmi eren kesti. Ardından Federasyon merkezi gezildi.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

Karamandere Camisinin Temeli Atıldı

Karamandere Ekrem Özbilgin Camii Temel Atma Töreni Gerçekleşti Karamandere Mahallesine inşa edilecek olan projelendirilme ve …

Ümraniye’nin İlk Çocuk yun Sokağı Açıldı

Çocuk Oyun Sokağı ve Muhtarlık Binası Açıldı Ümraniye Belediyesi tarafından 2 bin 464 metrekare alan …

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı Gazilerle Buluştu

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, Şile Muharip Gaziler Derneğinde Şile Muharip Gaziler Derneği Başkanı Sayın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir