Şile Deva Partisi, Belediyeden taleplerini Sıraladı

Deva Partisi İlçe Başkanı İbrahim Avcı, yerel basına kahvaltı vererek, “Şile Belediyesi’nin yapmış olduğu ve yapacağı projeleri yakından takip ediyoruz” dedi.

İbrahim Avcı açıklamalarında Şile Belediye’sini yer yer eleştirirken, Şile halkı adına taleplerinin olduğunu belirtti.

Deva Partisi İlçe Başkanı İbrahim Avcı ilk olarak tamamlanan Şile Liman Yenileme ve Rekreasyon Projesi kapsamında; “Belediye ile Limanı yapan firma arasında dava sürecinin devam ettiğini belirtirken tüm liman bünyesindeki işletme sorunlarının ciddi boyutlara ulaştığını gözlemlediklerini ifade etti ve liman bölgesinin atık ve hurda malzemelerinin bulunduğunu, deniz üzerinde yoğun şekilde sintine ve pis su atıklarının yer aldığını, yangın tedbirlerinin ve yangın altyapısının son derece yetersiz olduğunu, liman içerisinde trafik karmaşası yaşandığını, limanımızın olası her türlü hırsızlık, kaçakçılık, adli ve benzeri tehditlere açık olduğunu görüyoruz” dedi.

İkinci olarak 1866’da yapılan ve mükemmel tarihi dokusu olan tahlisiye binasının bugün için sadece Şilebezi tasarım müzesi olarak değerlendirilebileceğini düşündüklerini ifade ederken, Şile Belediyesinden taleplerinin “bu yapıyı içindeki denizcilik malzemelerini ve tahlisiye teknesini Şilemizin sosyo-ekonomik yapısına dahil ederken kültürel mirasımızın da yok olmasına müsaade etmemeleri yönündedir” dedi.

3. olarak Ayazma Kıyı Düzenleme ve Kum Üzeri Tesis Projesine Şile halkının tereddütle yaklaştığını , hatta büyük bir çoğunluğunun doğal yapının bozulacağı endişesiyle karşı çıktığını belirtti ve bu konuda sosyal medya ortamında yapılan Deva Partisi İlçe Başkanlığı olarak vatandaşların talepleri doğrultusunda destek verdiğimiz bir imza kampanyası başlattık. Kampanyada halk Kumbaba plajının Millet Bahçesi olmaması yönünde destek vermektedir. Belediyenin vatandaşlarımızın bu talebini yok saymasını ve bunun vizyon değişikliği rüzgarı adı altında pazarlanmasını kınıyoruz. Bu noktada ilçemizde kent konseyi kurulması gerekliliğini bir kez daha hatırlatmak istiyoruz”

4. olarak Karamandere Köyündeki toprak kayması sonucu kapanan yolun rehabilite çalışmalarının devam ettiği, ancak Üvezli-Kömürlük köyünü ulaşıma kapalı olduğu ve bu konuda bir çalışma yapılmadığını görüyoruz. Halihazırda Şile Belediyesi’nin 14 Ekim’de yapılan ve 70 günlük hizmet süresi bulunan 24milyonTL’lik asfalt ihalesini özel bir şirkete verdiğini, bahse konu ihtiyaçlara bu kapsamda öncelik verilmesini ilgililerden talep ediyoruz.

5. olarak 2012 yılında Büyükşehir Belediyesine sahip 30 İldeki 16. 220 köy ve 1.053 belde mahalleye dönüştürülmüştü. 16 Ekim 2020 tarihli resmi gazetede yayınlanan kanun değişikliği ile belli şartları sağlamak kaydıyla köy ve beldelere belli şartları sağlamak kaydıyla köy ve beldelere kırsal mahalle olma hakkı getirildi. Maalesef Şilemizde köy ve kırsal için hayati öneme sahip bu düzenleme hakkında belediye meclisimizin duyarsız kaldığını, köy kimliğini kaybetmeden yaşayan vatandaşlarımızın mağduriyet yaşadığını görüyoruz. Ayrıca muhtarlarımızın da köyde yaşayan vatandaşlarımızı bu konuda bilgilendirerek farkındalık oluşturmaları gerektiğini değerlendiriyorum. Ankara, Bursa, Sakarya ve Muğla’da bazı mahallelerin İlçe ve Büyükşehir Meclislerinde onaylanarak kırsal mahalle statüsüne geri döndüğünü görüyoruz”.

İbrahim Avcı

Deva Partisi İlçe Başkanlığı olarak; bu konunun kırsal mahalle ve yerleşik alan yönetmeliğine uygun olarak ilgili yöneticiler tarafından ivedilikle Belediye Meclisimize getirilmesini ve köyde yaşayan vatandaşlarımız lehine onaylanmasını talep ediyoruz” dedi.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

KADEM EKŞİ ISTANBUL GAZETE VE HABERCİLER FEDERASYONUNA PROJELERİNİ ANLATTI

Cumhur İttifakı AK Parti’nin Maltepe Belediye Başkan adayı Kadem Ekşi, Istanbul Gazete ve Haberciler federasyonu …

Şile Gelecek Ve Saadet Partisinin Ortak Adayı; Cengiz Çetin

Gelecek Partisi ve Saadet Partisi Şile’de ortak aday çıkardı. İki partinin ortak Belediye Başkan Adayı …

Kabakoz Seyhan’la Güzelleşecek

Şile Kabakoz Mahallesi’nin genç ve çalışkan kızı olarak bilinen iş insanı Seyhan Acar, 31 Mart …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir