Şile Halk Eğitim’de ‘En İyi Narkotik Polisi Anne Projesi’ Kapsamında Eğitim Verildi

Çocuklarda ve gençlerde uyuşturucu ve zararlı madde kullanımı ile mücadelede anneleri bilinçlendirmek ve anne duyarlılığından faydalanmak amacı ile “En İyi Narkotik Polisi Anne” projesi kapsamında Şile İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen program annelerin yoğun katılımı ile gerçekleştirildi.  

17-11- 2002 Perşembe günü Şile Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa Şile Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, Hava Uçaksavar Er Eğitim Merkez Komutanı Albay Mehmet Sutaşır, Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Güllüce, İlçe Emniyet Müdürü Hazım Gümüş, İlçe Jandarma Komutanı Fatih Tiril, Kurum Amirleri, STK temsilcileri ve anneler katıldı.

Programın açılış konuşmasını İlçe Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya yaptı. Kaya konuşmasında; uyuşturucu başta olmak üzere çocuklarımızı, evlatlarımızı, gençlerimizi olumsuz etkileyecek onları zehirleyecek kötü alışkanlıklara karşı nasıl mücadele edeceğimizi öğreneceğiz. Kolluk kuvvetlerimiz, Emniyetimiz, Jandarmamız uyuşturucuyla mücadelede büyük gayret sarf ediyorlar ve kökünü kurutmak üzere ellerinden gelen gayreti sarf ediyorlar. Şunu çok iyi biliyoruz ki bizler anne ve baba olarak bu gayrete destek olmamız lazım. Onlarla birlikte yürümemiz lazım. Burada da en güçlü dayanak noktamız annelerimiz ve anne adaylarımızdır. Hep birlikte mücadele verecek, gözümüzden sakındığımız yavrularımızın hayatları boyunca mutlu ve sağlıklı olmaları en büyük arzumuzdur” dedi.

Polis Memuru Ömer Can Güven “uyuşturucu maddeler ve uyuşturucudan nasıl korunabileceği ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

Madde bağımlılığı, uyuşturucu maddeye başlama nedenleri, bağımlılık döngüsü, madde kullanımının ve bağımlılığın nedenleri hakkındaki bilgi verdi.

Sağlık, endüstri ve kırtasiye alanında kullanılan bazı ürünlerin madde bağımlıları tarafından suistimal edildiğini ifade eden Güven, kullandıkları yasadışı maddeye ulaşamayan kişilerin tablet formundaki sentetik eczalara ve soluma yoluyla kullanılan uçucu maddelere yöneldiklerini vurguladı.

Kullanıcılarda sık görülen eşya ve malzemeler, bağımlıların kullandıkları farklı kelime ve deyimler, şüpheli mekanlar, sokak satıcılarının özellikleri ve yasal durumları hakkında önemli bilgiler verdi. Uyşturucu ve uyarıcı maddelerin ticareti, başkalarına verilmesi, kullanılması, bulundurulması, üretimi ve özendirilmesi gibi eylemlerin ceza yaptırımına bağlandığını ifade ederek, suçun öğrenilmesi ve erken müdahale edilmesi için ailelerin yardımı ve katkısının çok önemli olduğunun altını çizdi.

Madde kullanımı ve bağımlılığı konularında Uyuşturucu ile Mücadele Danışma ve Destek Hattı (Alo 191) ve Yeşilay Danışmanlık Merkezi’nden (YEDAM) (Alo 115) 24 Saat esasına göre destek alınabileceğini ifade etti.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ümraniye Kitap Fuarı 3. Kez Kapılarını Açıyor

Ayrıca Kontrol Et

Şile Belediyesi’nden Teknoloji̇ Bağımlılığı Semineri

Şile Belediyesi’nin düzenlediği ücretsiz danışmanlık seminerleri devam ediyor. Şile Belediyesi tarafından 6 Ocak Cumartesi günü …

Başkan Ocaklı Okul Ziyaretlerine Devam Ediyor

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği okul ziyaretleri ile öğrencilerle ve …

Ümraniye Belediyesi Ekiplerinden Öğrencilere Afet Farkındalık Eğitimi

Ümraniye Belediyesi arama kurtarma ekipleri, okullarda öğrencilere periyodik olarak verdiği deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı. Öğrencilerin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir