Şile’de Cumhuriyet Kutlaması Başka Oluyor

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında akşam saatlerinde gelenekselleşen kortej yürüyüşü yapıldı.  

Şile Belediyesi Gençlik Orkestrası ve bando takımı eşliğinde gerçekleşen yürüyüşe her yaştan Şileli yoğun bir katılım sağladı. Şileliler tek yürek oldu, hep bir ağızdan “Yaşasın Cumhuriyet!” sesleri yükseldi.

Şile Marina’da Deniz Sahnesi Açılışı ve Keman Virtüözü Suat Erdem Konseri
Kortej yürüyüşünün ardından Şile Marina’da düzenlenen Deniz Sahnesi Açılış Programı ile kutlamalar devam etti. Şile Belediyesi tarafından Şile’ye kazandırılan hizmetlerin yepyeni bir örneği olan ve Şile Marina’da bulunan, yıllar içerisinde deformasyona uğramış ve atıl vaziyette bulunan alanın yenilenerek Şile’ye kazandırıldığı Deniz Sahnesi açılışı, keman virtüözü Suat Erdem konseri ile taçlandı.  29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusuna hep birlikte ortak olunan açılış töreninde her yaştan çok sayıda Şileli vatandaş, müzik dolu benzersiz dakikalar yaşadı. 



“Cumhuriyet Benim” Konulu Resim Yarışmasının Kazananlarına Ödülleri Verildi
Açılış töreninde ayrıca Şile Belediyesi tarafından düzenlenen “Cumhuriyet ‘Benim’” başlıklı resim yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödülleri verildi.

Sadece öğrencilerin katılabildiği yarışmaya genç ressamların katılımı yoğun oldu. Yarışan yüzlerce resim arasından seçilen 9 sanat eseri ödüle lâyık görüldü. Düzenlenen ödül töreninde dereceye giren öğrenciler Şile Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı ve Garnizon Komutanı Albay Mehmet Sutaşır’ın elinden ödüllerini aldı.

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı: “Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun.” 
Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında yaptığı konuşmasında “Cumhuriyet, her türlü zorluk ve yokluğa rağmen, Türk Milletinin özünde var olan birlik ve beraberliğin, bağımsızlık ve hürriyet aşkının, muasır medeniyet seviyesine erişmiş güçlü bir Türkiye kurma azim ve kararlılığının gurur verici eseridir. Kurtuluş destanının yazılmasının ardından bizlere Cumhuriyeti armağan eden başta Gazi Mustafa Kemâl Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, ebediyete irtihal eden tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle anıyorum. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun” dedi.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

Ümraniye’de 9 Taksi Durağı Açıldı

*Taksicilerin hizmet kalitesini artıracağı, vatandaşların daha modern ve işlevsel hizmet alacağı 9 taksi durağının açılışı …

Karamandere Camisinin Temeli Atıldı

Karamandere Ekrem Özbilgin Camii Temel Atma Töreni Gerçekleşti Karamandere Mahallesine inşa edilecek olan projelendirilme ve …

Ümraniye’nin İlk Çocuk yun Sokağı Açıldı

Çocuk Oyun Sokağı ve Muhtarlık Binası Açıldı Ümraniye Belediyesi tarafından 2 bin 464 metrekare alan …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir