Şile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün, Şile Spor Akademisi faaliyetleri çerçevesinde organize ettiği,
Ulusal Satranç Turnuvası 10 Kasım Atatürk ile Sonsuza Kadar sloganıyla başladı.
60 Sporcu Katılım Sağladı
12-13 Kasım tarihlerinde Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Kapalı Spor Salonunda Açık Kategori ve 14 Yaş altı Kategoride düzenlenen yarışmaya 60 sporcu katılım sağladı. Satranç Federasyonunun sitesinde meydana gelen arıza nedeniyle 100 kişi olması gereken sporcu sayısı müracaatların sitede online yapılamamasından dolayı 60 kişi ile sınırlı kaldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile Başladı.
Turnuva, Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Keser ve Siyasi Parti temsilcilerinin katılımı ile saat 11.00 de Atatürk ve silah arkadaşları kahraman Türk Evlatlarının manevi huzurunda saygı duruşu ardından İstiklal Marşının okunması ile başladı.
“ Turnuva Geleneksel Hale Gelecek.”
Turnuvanın açılış konuşmasını Şile Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Bedrettin Naim Arslan yaptı.
Arslan : “ 21 Mayıs 2021 tarihinde Şile Kaymakamlığı riyasetinde Belediye Başkanlığımız, İlçe Müdürlüğümüz, İ;lçe Milli Eğitim ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlükleri ile imzalanan protokol ile vücut bulan Şile Spor Akademisi bugün 29 branşta hizmet vermekte, satranç kursumuzun tezahürü ile bu gün Ulusal ve Geleneksel anlamda ilk Satranç Turnuvamızı gerçekleştirmekteyiz. İlk günden itibaren İlçemizde spor faaliyet ve etkinliklerine desteğini esirgemeyen başta sayın Kaymakamımız Mehmet Nebi Kaya ile manevi ve lojistik destekleri ile bize güç veren Belediye Başkanımız Sayın İlhan Ocaklı’ya , ayrıca turnuvamızın düzenlenmesinde ve İlçe Müdürlüğümüz tesislerinin bir çok ihtiyacında katkıda bulunan Şile ‘nin firması, Standart Pompa yetkililerine şahsım ve Kurumum adına teşekkür ederim.

Ödüller 13 Kasım 2022 Pazar günü 18.30 da…
Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Arslan konuşmasının devamında : “Turnuvamızda dereceye girenlere ödülleri 13 Kasım 2022 günü saat 18.30 da takdim edilecek. Ödül Törenine Kaymakamımız Mehmet Nebi Kaya ve Belediye Başkanımız İlhan Ocaklı teşrif edeceklerdir. Bu anlamda, turnuvamıza çocukları ile çeşitli illerden gelerek katılım sağlayan değerli velilerimize teşekkür ederim. Turnuvamızın hayırlara vesile olmasını, vefatının 84. Sene-i devriyesi nedeniyle devletimizin kurucusu Başbuğ Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve silah arkadaşlarına sonsuz rahmet dilerim. En derin sevgi ve saygımla… dedi.

Yarışmada ilk beş dereceye girenlere çeşitli miktarlarda para ödülü verilirken, ilk üçe girenlere ise bunun yanı sıra kupa ve madalyaları takdim edilecek.

