Şi̇le Sofular Kavşak Projesi̇ Açılış Töreni̇ Gerçekleşti̇

Şi̇le Beledi̇yesi̇ Söz Verdi̇ği̇ Projeleri̇ni̇ Hayata Geçi̇rmeyi̇ Sürdürüyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı himayelerinde; Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılan, ve Şile Belediyesi’nin girişimleri ile yapımı tamamlanarak hizmete sokulan Sofular Kavşağı Projesi 8 Aralık 2022 tarihinde törenle hizmete açıldı.

Sofular Kavşağı Düzenlemesi̇ Bölge Halkı Tarafından Büyük Bi̇r Sevi̇nçle Karşılandı

Sofular kavşağı yol düzenlemesi açılış töreninde Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı Karayolları 1. Bölge Müdürü Turgay Çolak ile Şile Belediye Başkan Yardımcıları, Şile Belediye Meclis Üyeleri, bölge mahalleleri muhtarları, kamu ve kurum ve kuruluş amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu yöneticileri, STK temsilcileri, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği törende Şile Sofular Kavşağı, protokol konuşmalarının ardından dûalar eşliğinde açılış kurdelesinin kesilmesi ile vatandaşların hizmetine açıldı.

Şi̇le Beledi̇ye Başkanı İlhan Ocaklı: “Açılışı Papılan Bu Yolun Bölgemi̇ze, Şi̇le’mi̇ze ve İstanbul’umuza Hayırlı Olmasını Di̇li̇yorum.”

Sofular Mahalle Muhtarı Bilal Aydın Karayolları 1. Bölge Müdürü Turgay Çolak’ın yaptığı açılış konuşmalarından ardından söz alan Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı “İlçe Başkanlığımdan beri hep talep edilen ancak 8 Aralık 2022e nasip olan, böylesine hayırlı ve güzel ve bereketli bir hizmetin açılışını yapmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Burası uzun yıllardır ulaşım noktasında sıkıntı çektiğimiz, önemli bir hizmet talebiydi. Ulaştırma Bakanımız Şile’ye geldiğine bu talebimizi ilettik ve bizleri kırmadı ve Karayolları 1. Bölge Müdürü Turgay Çolak Bey’in özel gayretleri ile yaklaşık 100 günde, 650 metre uzunluğunda, 4 bin ton asfalt atılması ile ve yaklaşık 7 Milyon maliyet ile bu yatırımı tamamlamış bulunuyoruz. Emeği geçen herkese burada teşekkür ederim. Hayırlı, uğurlu ve bereketli olsun!..” diye konuştu.

Şi̇le Beledi̇ye Başkanı İlhan Ocaklı’dan Müjdeli̇ Haberler De Geldi̇

Açılış töreninde Şile’nin beklediği hizmetler ile ilgili müjdeli haberler de veren Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı ‘’İstanbul’dan; Şile’ye, Şile’den Ağva’ya ve Şile’den de İstanbul’a olmak üzere bu güzergâh üzerindeki yolların tamamlanması ve aynı zamanda yılın ilk çeyreğinde Ağva’daki yeni otobanın da açılması gibi bir hedefimiz var. Bu proje de büyük hızla devam ediyor. Bölgemize yapılmakta olan bu büyük yatırımlar için başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Hükümetimize, Bakanlarımıza, Karayolları Genel Müdürümüze ve 1. Bölge Müdürümüze çok teşekkür ediyorum.’’ dedi.

Karayolları 1. Bölge Müdürü Turgay Çolak: “Şi̇le Bi̇zi̇m En Önemli̇ Güzergâhlarımızdan Bi̇ri̇si̇.”

Karayolları 1. Bölge Müdürü Turgay Çolak yaptığı konuşmada  “Şile Belediye Başkanı Sayın İlhan Ocaklı’nın ve vatandaşlarımızın istekleri doğrultusunda 8 Aralık 2022 Sofular Kavşağı’nı ve bağlantı yollarını tamamladık. Burası bizim en önemli güzergâhlarımızdan birisi. Sayın Bakanımızın talimatları ile eksik kalan Şile-Ağva-Kandıra güzargâhı çalışmalarını da bitirip, halkımızın hizmetine en kısa sürede sunacağız.” dedi.

Çalışmalar 100 Gün Gi̇bi̇ Çok Kısa Bi̇r Sürede Tamamlandı

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen talimatla; Şile otoyolunda yapılan yol çalışması sonrasında Sofular sapağında ulaşımda ortaya çıkan bazı aksaklıklar yayalar ve sürücüler için engel oluşturmaktaydı. Konu ile ilgili olarak bölge muhtarları ve vatandaşların talepleri doğrultusunda Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı’nın, Ulaştırma Bakanlığı ile yaptığı yoğun görüşmeler sonucunda Sofular Kavşağının yapımına öncelik verildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Adil Karaismailoğlu’nun himayelerinde; Sofular Mevkii’nde başlanan kavşak çalışması 100 gün gibi çok kısa bir sürede tamamlandı ve 7 Milyon liraya mâl oldu. İstanbul-Şile Şile-İstanbul gidiş geliş yol güzergâhı olarak toplamda 650 Metre yol üzerinde yapılan kavşak çalışması, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından üstlenilerek, 8 Aralık 2022 günkü mevcut güvenli haline getirildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adi̇l Karai̇smai̇loğlu: “Başkanımız İlhan Ocaklı İle Yapacak Daha Çok İşleri̇mi̇z Var. Ülkemi̇ze Hi̇zmete Devam Edeceği̇z.”

Açılış sonrası Sofular Mahallesi köy kahvesinde, mahallesi sakinleri ile bir araya gelerek sohbet eden Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı burada Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile bir telefon konuşması gerçekleştirdi. Bakan Adil Karaismailoğlu görüşmede şöyle konuştu: “Şile’deki kardeşlerime sevgilerimi, saygılarımı gönderiyorum. Açılan kavşak hayırlı, uğurlu olsun. Güle güle kullanın. Sizler çok daha iyilerine lâyıksınız. Bu yatırımı sonlandırdık. İnşâllah Başkanımız İlhan Ocaklı ile birlikte daha yapacak çok işlerimiz var. Sayın Cumhurbaşkanımız ile birlikte bu ülkeye hizmet etmeye devam edeceğiz.”


default

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

Ümraniye’de 9 Taksi Durağı Açıldı

*Taksicilerin hizmet kalitesini artıracağı, vatandaşların daha modern ve işlevsel hizmet alacağı 9 taksi durağının açılışı …

Karamandere Camisinin Temeli Atıldı

Karamandere Ekrem Özbilgin Camii Temel Atma Töreni Gerçekleşti Karamandere Mahallesine inşa edilecek olan projelendirilme ve …

Ümraniye’nin İlk Çocuk yun Sokağı Açıldı

Çocuk Oyun Sokağı ve Muhtarlık Binası Açıldı Ümraniye Belediyesi tarafından 2 bin 464 metrekare alan …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir