Şile Engelsiz Yaşam Merkezi Yenilenerek Hizmete Açıldı

Şile Halk Eğitim Merkezi Engelsiz Yaşam Merkezi Şile Belediyesi’nin katkılarıyla yenilenerek, tekrardan özel çocukların yüzünü güldürdü.

2 Aralık Cuma Günü Engelsiz Yaşam Merkezi tekrardan kapılarını özel çocuklara açtı.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle 2 Aralık’ta yeniden hizmete giren Engelliler Okul açılışına Şile Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, Garnizon Komutanı Svn Albay Mehmet Sutaşır, Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, Kamu Kutum Amirleri, Siyasi Parti temsilcileri, muhtarlar ve özel çocukların velileri katıldı.

özel gereksinimli öğrencilerimizin günü

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından özel çocuklar tarafından pasta kesildi. Protokol konuşmalarında ilk olarak İlçe Milli Eğitim Müdürü Okan Ayhan açılış konuşması yaptı. Konuşmasında; “bugün dünya özel gereksinimli öğrencilerimizin günü. Aynı zamanda Şile Halk Eğitim Merkezimize bağlı Şile Engeliz Yaşam Merkezimizin bakım ve onarımı yapılıp modern bir hale getirildi açılışını birlikte yapıyoruz. Özel gereksinim öğrencilerimiz hakkında hassasiyetimiz nettir. Bu öğrencilerimizin evlerinden çıkıp bu güzel kültürel, sosyal faaliyetlere katıldıkları Eğitim Merkezlerinden yararlandırılmaları bilinci önceliğimizdir. Şu an burada 20 öğrencimiz var. Ama biz biliyoruz ki buraya gelmeyen evlerde olan öğrencilerimizde var. Onlarla ilgili de özel çalışma yapıyoruz. Bizzat kendim, Halk Eğitim Müdürüm ve buradan da bir öğretmenimle birlikte evleri ziyaret ederek o öğrencilerimiz tespit edilecek, evlerinden çıkarılıp buradaki Eğitim Merkezimizden hepsi faydalanılacak. Sağ olsun Belediye Başkanımız buranın onarımını bu yıl ki yatırım programına aldırdı ve şimdi de öğrencilerimize, ailelerimize yakışır bir merkez haline getirildi. Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Bu özel çocuklarımızın emrine amadeyiz

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı’da “öncelikle böyle mekanlarda dert siyaset yapmak değil, Allah rızasını kazanmaktır murat, bizim de amacımız gerçekten bu evlatlarımzın ve ailelerinin yanında olmak. Bütün meselemiz budur. Bizlere düşen daha iyilerini, daha güzel mekanlar yapmak. Bu çocuklarımızın daha kaliteli ve daha iyi ortamlarda eğitim almalarını sağlamak. Bunun için üzerimize ne düşüyorsa yapmak için emre amadeyiz. Onlar bizlerin çocukları, dolayısıyla her şeyin en iyisine layıktırlar” dedi.

 birbirimize destek ve yardımcı olacağız

İlçe Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya’da yaptığı konuşmada öncelikle emeği geçenlere teşekkür etti. Kaya konuşmasını şöyle sürdürdü: “her bir öğrencimiz, her bir evladımız, her bir vatandaşımız bizler için çok kıymetli. Onların en iyi şekilde yaşamlarını sürdürebilmeleri de bizlerin boyun borcu. Hem devlet olarak, ama aynı zamanda bu toplumda birlikte yaşayan komşuluk yapan bireyler olarak ta bizlerin borcu ve sorumluluğudur. Bir gelişmiş toplumun en güzel göstergesi orada şüphesiz engelli vatandaşlarımızın hayatlarını en iyi ve en rahat şekilde sürdürüyor olmaları ve vatandaş olarak ta bizler onların hak ve hukukunu koruyor olmalarıdır. Bu toplumda bir aradayız, birlikte yaşıyoruz. O zaman kuralına göre hareket edecek ve birbirimize destek ve yardımcı olacağız” diyerek önemli mesajlar verdi.

Öğrencilerin Şile Meydanlarında farkındalık çalışmaları videosu gösterildi. Şiirler okundu. Olimpiyat şampiyonu Sümeyye Boyacının videosu izlendi. Birçok dersin çıkarıldığı videoda asıl engelin beyinde olduğu vurgusu yapıldı.

Belediye Başkanı İlhan Ocaklı ile birlikte şarkılar söyleyip, şiirler okundu. Plaket takdimlerinin ardından atölyeler gezildi. Yüz boyama, sosis balon, ebru yapma, kupa bardak yapım atölyesi ve palyaço.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

Şile Belediyesi’nden Teknoloji̇ Bağımlılığı Semineri

Şile Belediyesi’nin düzenlediği ücretsiz danışmanlık seminerleri devam ediyor. Şile Belediyesi tarafından 6 Ocak Cumartesi günü …

Başkan Ocaklı Okul Ziyaretlerine Devam Ediyor

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği okul ziyaretleri ile öğrencilerle ve …

Ümraniye Belediyesi Ekiplerinden Öğrencilere Afet Farkındalık Eğitimi

Ümraniye Belediyesi arama kurtarma ekipleri, okullarda öğrencilere periyodik olarak verdiği deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı. Öğrencilerin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir