Toprak Ana Günü’nde Şile Yeryüzü Pazarı Rengârenkti

Toprak Ana Günü Şile’de Doğal Tarım Meraklılarını Bir Araya Getirdi

Tarımsal üretimin, yerel tatların, toprağın ve tohumun bereketine dikkat çekmek amacıyla  her yıl 10 Aralık’ta tüm dünyada kutlanan Toprak Ana Günü, İstanbul’un tescilli tek yeryüzü pazarında 11 Aralık 2022 tarihinde düzenlenen özel bir programla kutlandı. Şile Belediyesi tarafından İstanbul’un tescilli tek yeryüzü pazarı olan Şile Yeryüzü Pazarı’nda düzenlenen ve Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen katılımcılarla renklenen etkinlik, doğal ve sağlıklı gıda meraklılarına benzersiz bir deneyim sundu.

Şile’ye Özgü Geleneksel ve Yöresel Üretimler Meraklılarıyla Buluştu

Hızlı ve sağlıksız tüketime karşı geleneksel, sağlıklı ve temiz gıda, tohum, üretim ve yerel tatların önemine dikkat çekmek, bu konuda farkındalık yaratmak amacıyla İstanbul’un tescilli tek yeryüzü pazarı olan Şile Yeryüzü Pazarı’nda Şile Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte, Şile’ye özgü yöresel lezzetler, farklı reçetelerle hazırlanmış geleneksel tarifler, geleneksel üretim teknikleriyle yetiştirilmiş mevsimlik sebze ve meyveler meraklılarıyla buluştu. Yoğun bir katılıma sahne olan etkinlikte özellikle tadım noktaları ve atölyeler ziyaretçiler tarafından beğeniyle takip edildi. Müzik dinletisi ve  çocuk atölyeleri etkinlikleriyle misafirlere eğlenceli anlar yaşatılan etkinliğe, 7’den 70’e her yaştan katılım yoğun oldu.

Doğal Gıda Yapım ve Tadım Atölyeleri Ziyaretçilerle Buluştu

Etkinlikte birçok doğal gıda yapım ve tadım atölyeleri ziyaretçilerle buluşarak, Şile’ye özgü yöresel lezzetlerle, birbirinden özel gastronomi reçetelerinin sunuldu. Doğal bileşenlerle yapılan kremlerden, Özyeğin Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü öğrencilerinin Yeryüzü Pazarından oluşturdukları yerel ürünlerle yaptıkları yemeklere, ekşi mayalı köy ekmeğinden, Şile yöresel tatlısı öre yapımı ve Kars Peynir tadımı standına kadar birbirinden lezzetli ve sağlıklı atölyeler ziyaretçilerle buluştu.

Şile Kestane Balı, Adından Söz Ettirmeye Devam Ediyor

Çocukların ve gençlerin de “Toprak Ana” ile buluşturularak, geleneksel yemek kültürü ile tanıştırılmasının sağlandığı etkinlikte yer alan tadım noktaları, Şile’ye özgü yöresel lezzetleri, pazar üreticilerinin bahçelerinde yetiştirdikleri ürünleri farklı reçetelerle harmanlayarak katılımcılara birbirinden lezzetli tatlar sundu. Bu özgün tatlar arasında kuşkusuz öne çıkanlar arasında İstanbul’un gıda alanında Coğrafi İşaret Mahreci alan Şile Kestane Balı’nın ayrı bir yeri oldu. Toprak Ana Günü etkinliğine katılan ziyaretçilerin tatma fırsatı bulduğu bu şifalı ürün, lezzetiyle ve şifalı aromasıyla kendinden söz ettirmeye devam ediyor.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

Ümraniye’de 9 Taksi Durağı Açıldı

*Taksicilerin hizmet kalitesini artıracağı, vatandaşların daha modern ve işlevsel hizmet alacağı 9 taksi durağının açılışı …

Karamandere Camisinin Temeli Atıldı

Karamandere Ekrem Özbilgin Camii Temel Atma Töreni Gerçekleşti Karamandere Mahallesine inşa edilecek olan projelendirilme ve …

Ümraniye’nin İlk Çocuk yun Sokağı Açıldı

Çocuk Oyun Sokağı ve Muhtarlık Binası Açıldı Ümraniye Belediyesi tarafından 2 bin 464 metrekare alan …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir