Ümraniye Belediyesi’nden Engellilere Afet Farkındalık Eğitimi

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Ümraniye Belediyesi’nde Sivil Savunma Arama Kurtarma Amirliği tarafından Afet Farkındalık Eğitim Programı düzenlendi. Program katılımcılardan büyük ilgi gördü.

Ümraniye Belediyesi bünyesinde yer alan Sivil Savunma Arama Kurtarma Amirliği kurulduğu günden geri önemli çalışmaların altına imza attı. Geçtiğimiz yıllarda Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde meydana gelen yangın ve sel gibi afetlerde aktif olarak görev yapan birim, arama kurtarma çalışmalarında büyük başarı ortaya koydu. Sivil Savunma Arama Kurtarma Amirliği bu çalışmalarının yanında, olası bir afete karşı da eğitim programları düzenliyor. Alanında uzman olan isimler afet konusunu detaylarıyla ele alıyor. Ayrıca afetlerde kullanılan ekipmanlar da eğitimin verildiği yerde sergileniyor.

Sivil Savunma Arama Kurtarma Amirliği bu kez de, Ümraniye Tüm Engelliler Derneği (ÜTED) ile birlikte 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Ümraniye Kültür ve Sanat Merkezi’nde Afet Farkındalık Eğitim Programı düzenledi. Sunumu, Ümraniye Belediyesi Deprem ve Doğal Afet Komisyonu Üyesi Ali İlker Bulut tarafından yapılan programda; Ümraniye Belediyesi Sivil Savunma Arama Kurtarma Amiri Ayhan Hayta ve Arama Kurtarma Eğitmeni Emrullah Dalda konuşmacı olarak yer aldı.

Dünya Engelliler Günü Afet Farkındalık Eğitim Programı’nda afet kavramının tanımı yapılarak; afet öncesi, esnası ve sonrasında neler yapılması gerektiği ele alında. Çevresel riskler, afete hazırlık ve afette neler yapılması gerektiği konuları sunum eşliğinde katılımcılara anlatıldı.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

Şile Belediyesi’nden Teknoloji̇ Bağımlılığı Semineri

Şile Belediyesi’nin düzenlediği ücretsiz danışmanlık seminerleri devam ediyor. Şile Belediyesi tarafından 6 Ocak Cumartesi günü …

Başkan Ocaklı Okul Ziyaretlerine Devam Ediyor

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği okul ziyaretleri ile öğrencilerle ve …

Ümraniye Belediyesi Ekiplerinden Öğrencilere Afet Farkındalık Eğitimi

Ümraniye Belediyesi arama kurtarma ekipleri, okullarda öğrencilere periyodik olarak verdiği deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı. Öğrencilerin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir