Şile Belediye Meydanı Yenileme Projesi Hazır

Şile, Hacı Kasım Mahallesi’nde bulunan Belediye Meydanı,  toplamda 2.100 m² ‘lik alandan oluşan yenileme projesi kapsamında; Şile Belediye Başkanlığı ön cephe, Günani Camii ön cephe ve meydana cepheli dükkânların ön kaldırımının eskiyen mevcut zemin kaplamaları yenilenecektir.  Sökümü yapılan mevcut zemin kaplamalarının yerine Şile’nin en önemli kültürel değeri olan Şile Bezi motiflerinin de işleneceği yeni zemin kaplamaları tasarlanarak, uygulanacaktır.  

Alanın yeşil dokusunu artırmak için, bu alana özgü özel peyzaj tasarımı ve bitkilendirme çalışmaları da ayrıca planlanmış olup, meydanda bulunan mevcut Atatürk heykelinin eskiyen kaidesinin yenilenmesi ve Şile Belediye Başkanlık binasının ön cephesinde yapılacak yeni konumlandırma ile meydanın daha da genişletilmesi amaçlanmıştır.

Yenileme projesi kapsamında kullanılacak kent mobilyaları alana özel tasarlanarak, yine Şile Belediyesi’ne ait marangozhanede üretimleri yapılacaktır.

Özellikle yaz aylarında ilçenin en önemli cazibe noktalarından biri olan Üsküdar Caddesi üzerinde bulunan belediye meydanının yapılacak proje ile çok daha estetik bir görünüme kavuşması ve ilçede düzenlenen resmi törenlerin daha nitelikli bir şekilde yapılabilmesi hedeflenmiştir.  

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

Karamandere Camisinin Temeli Atıldı

Karamandere Ekrem Özbilgin Camii Temel Atma Töreni Gerçekleşti Karamandere Mahallesine inşa edilecek olan projelendirilme ve …

Ümraniye’nin İlk Çocuk yun Sokağı Açıldı

Çocuk Oyun Sokağı ve Muhtarlık Binası Açıldı Ümraniye Belediyesi tarafından 2 bin 464 metrekare alan …

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı Gazilerle Buluştu

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, Şile Muharip Gaziler Derneğinde Şile Muharip Gaziler Derneği Başkanı Sayın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir