Şile Siyasetinde Polemik Devam Ediyor. Açıklama Millet İttifakından

Son günlerde Şile’de yaşanan siyasi polemikler nedeniyle Millet ittifakı İlçe Başkanları basın açıklamasında bulundu.

Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti İlçe Başkanı Kahraman Koç’un sosyal medya hesaplarından yapmış olduğu açıklamalara Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı ve Ak Parti İlçe Başkanı Erdoğan Akgül’den gelen cevaplar üzerine bu kez Millet İttifakı bir araya gelerek, basına ayrı ayrı açıklama yaptı..

30 Ocak Pazartesi günü İkinci Bahar’da 5 İlçe Başkanı yerel basınla bir araya geldi. İlk açıklamayı CHP Şile İlçe Başkanı İbrahim Çelik yaptı.

İbrahim Çelik yapmış olduğu açıklamasında son zamanlarda köylülere gelen yüksek su faturalarına dikka çekti. Çelik; ’20 yıllık iktidarlarında, köylümüzün faydasına olan ne varsa köylümüzün elinden alanlar, köylümüzü yok sayıp köylerimizi mahalle statüsüne geçirerek birçok imkânlarını ellerinden alanlar utanmadan yağ gibi üste çıkmaya çalışıyor’’ diyerek söze başlamak istiyorum. Son günlerde köylerimizde yaşayan vatandaşlarımıza gelen yüksek fiyatlı su faturaları bunun en son örneği olmuştur. Köylülerimize gelen yüksek fiyatlı su faturalarının tek sebebi Şile Belediyesi yönetiminin iş bilmezliği ve beceriksizliğidir. Konuyu biraz açacak olursak; 12 kasım 2012’de çıkarılan 6360 sayılı kanun ile birlikte 30 Mart 2014 seçimlerinden itibaren geçerli olarak köy tüzel kişilikleri kaldırılmış ve köyler İlçe Belediyesi’ne bağlı mahalle statüsüne geçmiştir. yani mevcut iktidar köylerimizi mahalle’ye dönüştürerek, köylümüzün indirimli su, emlak vergisi muafiyeti, inşaat harcı muafiyeti, çevre temizlik vergisi muafiyeti vb. birçok avantajını ortadan kaldırmıştır. Daha sonra halktan gelen tepkiler üzerine 16 Ekim 2020 tarihinde resmi gazete’de yayımlanan 7254 sayılı kanunun 10. maddesinde ve 15 Nisan 2021 tarihli resmi gazetede yayımlanan kırsal mahalle ve kırsal yerleşik alan yönetmeliği ile birlikte köylerimize kırsal mahalle statüsü verilmesinin yolu açılmış ve belediyelere kırsal mahalle sınırlarını belirleme imkânı verilmiştir. Şile Belediyesi’nin yönetimi bunu suistimal ederek 5 Temmuz 2022 tarihine kadar ötelemiştir. 5 Temmuz 2022 tarihli belediye meclis toplantısında alınan 2022/46 sayılı karar ile ilçemizde kırsal mahalle sınırları belirlenmiş ve 14 aralık 2022 tarihinde gerçekleşen İBB Meclisi’nde 2022/1551 no’lu karar ile Şile Belediyesi’nin kararına aynen uyarak kabul edilmiş ve kesinleşmiştir.

. Bu sebepledir ki 01.01.2023 tarihinden itibaren köylerimizde kırsal yerleşik alanda kalan hanelere 3.65 tl‘ye yani indirimli tarifeden su verilmeye devam etmekle birlikte; kırsal yerleşik alan dışında kalan hanelere 15 metreküp’e kadar 14,61tl, 16 metreküp ve üzeri 21,95tl’den indirimsiz tarifeden uygulanmaya başlamıştır. Kırsal yerleşik alan sınırlarını titiz bir çalışma ile belirlemeyerek, köy kütüğüne kayıtlı, geçmişten bugüne köyde yaşayan fakat evini 1986 yılı sonrasında yapmış olan köylülerimizin mağdur olmasına sebep olan tek sorumlu Şile Belediyesi’dir. Şile Belediyesi yönetimi görevini layığıyla yapmayarak halkımızı mağdur etmiştir. şile belediye başkanı basın açıklamasında diyor ki kadir topbaş döneminde ben ilçe başkanı iken 6.5tl olan su fiyatını kadir abiyle görüştük 0.67kuruş’a indirdik, bu kadar da göz göre göre yalan konuşulmaz ki kardeşim başkanın bahsettiği dönem su fiyatlarını incelediğimizde böyle bir durumun kesinlikle söz konusu olmadığını görüyoruz.

 Gelecek Parti İlçe Başkanı Mehmet Sadık Çağlayan’da konuya dair şöyle devam etti.

Şile Belediye Başkanı’na gerçek dışı bilgiler ile halkımızı yanıltmamasını tavsiye ederek buradan konu ile alakalı bir kaç soru sormak istiyorum:

  1. Kırsal mahalle sınırlarını belirlerken konu ile alakalı köylerimize giderek yerinde tespit ve incelemeler yapılmış mıdır, yapılmamış ise niçin yapılmamıştır?
  2. Köy muhtarlarımıza konuyla alakalı bilgilendirme yapılmış mıdır ve muhtarlarımızın bilgisine başvurulmuş mudur? yoksa masa başında oturarak, önlerine aldıkları bayındırlık ve iskân bakanlığı’nın 31.10.1986 tarihli köy yerleşik alanı krokileri üzerinden mi sınırları belirlemişlerdir?
  3. Derhal Şile köylümüze bir açıklama yaparak; biz hata ettik, yerinde tespit yaparak bu sınırları belirlememiz gerekirken oturduk masa başında sınırları belirledik bundan kaynaklı olarak da köylümüz mağdur oldu, bu durumu düzelteceğiz, sınırları yeniden yerinde çalışma yaparak güncelleyeceğiz diyebilecekler mi?
  4. Şile Belediye başkanı konu üzerine yaptığı açıklamada İBB’yi suçlayarak, İski’yi suçlayarak kendi hatasını örtbas etmeye mi çalışmaktadır? En önemlisi de bu söylemlerinize göre şile belediyesi olarak kırsal yerleşik alan dışında kalan köylümüzden vergi ve harç almayacak mısınız?

Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘’köylü milletin efendisidir’’ sözünü buradan bir kez daha köylümüzün elinden tüm avantajlarını alan AKP iktidarına hatırlatıyoruz ve bizler Millet İttifakı olarak iktidarımızda köylümüze hak ettiği değerin verileceğini ve köylümüzün çözüm bekleyen sorunlarını çözüleceğini beyan ediyoruz.

3. Açıklamayı Saadet Partisi İlçe Başkanı Selami Köse;

  • Bir başka konu ise son günlerde şile itfaiye binası inşaatı ile alakalı sosyal medyada İBB’ye yönelik karalama kampanyası yürütülmektedir. Özellikle karalama kampanyası yapılmak için dron ile havadan çekilmiş eski fotoğrafları paylaşarak hiçbir çalışmanın yapılmadığını beyan etmişlerdir. biz biliyoruz ki kendi yanlışlarını, eksiklerini ve son günlerde gündem olan şile halkı nezdinde israf olarak değerlendirilen afyon gezileri, üç ayların başlangıcı olan recep ayının 1. gününü kutlamak için düzenledikleri ve insanları parti programı değil, belediye’nin halka açık olarak düzenlediği bir program diye kandırarak getirdikleri yemekli sıra gecesi programlarına şile halkının tepkisini azaltmak ve gündemin üzerini kapatmak için İBB’ye saldırmaktadırlar. İBB’nin hizmetleri hiç olmadığı kadar tüm hızıyla ilçemizde ve İstanbul genelinde devam etmektedir.

İtfaiye binası yapım işi ile alakalı kısaca bilgi paylaşımında bulunmak gerekir ise: İstanbul Büyükşehir Belediyesi yapı işleri müdürlüğü tarafından 05.08.2021 tarihinde yapılan 2021/370091 no’lu ihale kapsamında 27.09.2021 tarihinde yüklenici firma ile 13.167.855tl bedelle sözleşme yapılmıştır. lakin 20 yıllık akp iktidarının yönettiği ülkemizde beceriksiz ekonomi yönetimi sonucu inşaat maliyetlerinde %300 %400’lere varan artış sebebiyle yüklenici ile sözleşme fesih olmuştur. 08.12.2022 tarihinde yapılan 2022/1216255 no’lu ihale sonucunda 05.01.2023 tarihinde 57.467.000tl bedel ile yüklenici firma ile sözleşme yapılmış ve derhal çalışmalara başlanmış, şuanda çalışmalar tüm hızıyla devam etmektedir. arzu eden her bir vatandaşımız yerinde giderek görebilir. mümkün olan en kısa süre içinde itfaiye yeni hizmet binası inşaatı tamamlanarak faaliyete alınacaktır. beceriksiz ekonomi yönetimleri sebebiyle yaşanan bu durumlar karşısında yüzleri bile kızarmayan, aksine tam bir trol havasıyla yalan haberler ile ibb’ye saldırmayı kendine görev edinen bu kişileri şile halkının takdirine ve vicdanına havale ediyoruz’ dedi.

  • Açıklama Deva Parti İlçe Başkanı İbrahim Avcı’dan geldi. Avcı şu konulara değindi.

“Bende konu üzerine bir kaç soru sorarak sözlerime başlamak istiyorum;

  1. Şile Belediyesi tarafından 19.04.2021 tarihinde ihaleye çıkılan ve 19.11.2021 tarihinde teslim edilmesi gereken tapu kadastro hizmet binası inşaatı neden hala bitmemiştir? neden hiçbir çalışma yürütülmemektedir? atıl bir şekilde bulunan hizmet binası inşaatı kaderine mi terk edilmiştir?
  2. Şile Belediyesi tarafından 11.02.2022 tarihinde ihale’ye çıkılan ve yapılan sözleşmeye göre 18.09.2022 tarihinde bitmesi gereken fakat teslim tarihi üzerinden 4 ay gibi bir süre geçen şile gençlik merkezi inşaatı ne durumdadır? devam etmekte midir? ne zaman tamamlamayı düşünmektedirler?
  3. Şile’de yaklaşık 5 yıldan fazladır sürmekte olan ve hak sahibi 112 aile’nin mağdur edildiği toki 3. etap toplu konut inşaatı neden hala bitirilip teslim edilememiştir? çevre şehircilik bakanı ile sıkı ilişkiler içinde olan yöneticiler toki mağduriyetini giderecek çalışmaları yapmaktamıdır? laf kalabalığı yapmak yerine, niçin şile halkının sorunlarını çözmek için çaba sarf etmiyorlar?
  4. Son günlerde reklam panolarında gördüğümüz 60 milyon tl yatırım 22 bin ton asfalt reklamlarına istinaden şunu sormak istiyoruz: şile belediyesi tarafından 14.10.2022 tarihinde ihaleye çıkılan ve 31.10.2022 tarihinde sözleşmesi yapılan 31.10.2022 ile 08.01.2023 tarihleri arasında hizmet alınması gereken; 25 milyon tl bedelli 2022/1073038 no’lu asfalt temini, nakli ve kaplama yapılması ihalesi kapsamında hangi tarihlerde, Şile’nin hangi sokak ve caddelerine, kaç km, kaç ton asfalt kaplaması yapılmıştır? bu konuda ilgili birimlerden açıklama bekliyoruz.
  5. Son açıklama İYİ Parti İlçe Başkanı Kahraman Koç’tan geldi. Koç kendisine verilen cevaplara karşı cevap vererek şu ifadelere yer verdi.
  • İBB’’nin şile’ye yaptığı hizmetlerden bahsedecek olursak; 4 yılda o kadar çok hizmet gerçekleştirdik ki saymaya kalksak zamanımız yetmez;

📌Şile ULTRAFİLTRASYON MEMBRAN İÇME SUYU ARITMA TESİSİ’nin inşaatını tamamlayarak hizmete aldık. Bu tesis ile özellikle yaz aylarında nüfus artışı ile yaşanan su sorununu çözüme kavuşturmuş olduk.

📌Şileli hemşerilerimize Kaliteli ve Uygun Fiyatlı Ekmek İmkânı sunan İstanbul Halk Ekmek’in Satış Büfesini Şile’ye Açtık

📌Şileli hemşerilerimizin İBB’ye daha rahat ulaşabilmeleri için İBB Koordinasyon Merkezini ve 153 Çözüm Merkezini Açtık. Halkımız Şile Nikâh Salonunun Alt Tarafında bulunan merkeze gidebilir her türlü bilgi edinebilir ve sorunları için çözüm başvurusu yapabilir.

📌İBB 9.Bölge Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü tarafından sorumluluk alanında olan tüm yollar yenileniyor, yağmur suyu kanalı, v kanal çalışmaları tüm bölgemizde devam ediyor. Özellikle İBB sorumluluğunda olsun olmasın tüm muhtarlarımızdan ve halkımızdan gelen talepler doğrultusunda şile’nin tüm sorunlarını çözüyoruz. Özellikle de Şile Belediyesinin yapması gereken fakat yapmadığı yerlere İBB anında hizmet götürüyor.

📌Üreticilerimize mazot, buğdat tohumu, yağlık ayçiçegi tohumu, silajlık mısır tohumu ve fide desteği veriyor, şile’de tarımı ve üretimi yeniden canlandırıyoruz

📌Kuzu Besi Yemi ve Süt Yemi Desteği Verdik

📌253.892 Ton Asfaltlama Çalışması Yaparak Şile’nin Yollarını Yeniledik

📌139D Darlık – Ümraniye İETT Hattını Hizmete Aldık

📌Şile – Metrogarden arasında Minibüs Seferleri Başlattık

📌İBB Ders Atölyeleri Şile Şubesi’ni Açtık

📌Şile’de Çocuklara Ücretsiz Halk Süt Ulaştırıyoruz

📌Şile Ağva Yolunu Etaplar Halinde Yeniliyoruz, Sürücüler İçin Tehlikeli Olan Keskin Virajların Çoğunu Yeniledik.

📌0 – 4 Yaş Çocuklu Anneler Artık Toplu Taşımadan Ücretsiz Yararlanıyor 📌Şile Arıcılık Merkezi’ni Açtık

📌Osmanköy mahallemizde yıllardan beri dışarıya akan; doğaya çevreye zarar veren kanalizasyon sorununu çözdük.

📌Şile’de Altyapı Sorunlarını Çözdük, Şile Ovasının Alt Yapısını Tamamladık Sel Baskınlarından Kurtardık.

📌Şile Darlık Köyü Parkını Açtık(Bu Parkın Özelliği: Tamamıyla Darlık Köyünde Yaşayan Çocuklarımızın Tasarımı Olan Bir Park İnşa Edildi.)

📌Şile’de 345 Haneye Nakdî Destek Verdik

📌482 Haneye İstanbulkart’la Sosyal Destek Hizmeti Sunduk

📌Şile’de İhtiyaç Sahiplerine 7.410 Adet Gıda-Hijyen Kolisi Ulaştırdık

📌Şile’de İhtiyaç Sahiplerine 36.495 Hasta Bezi ve Medikal Malzeme Desteği Verdik

📌Şile’de Üniversite Öğrencilerine Burs Verdik

📌Şile’de Öğrencilerimize Ücretsiz Tercih Danışmanlık Hizmeti Verdik

📌LGS – YKS Kitap Seti Desteği Sağladık

📌Şile’de Öğrencilere “Sen Oku Diye” Desteği Veriyoruz

📌Şile’de İhtiyaç Sahibi Öğrencilere Tablet Desteği Verdik

📌Şile’de İhtiyaç Sahibi Öğrencilere Kırtasiye Malzemesi Desteği Verdik

📌Şile İtfaiye İstasyonu’nun Yenileme Çalışmalarına Devam Ediyoruz

📌Şile’de 14.873 Sahipsiz Hayvana Veterinerlik Hizmeti Verdik

📌Şile’de 54,6 km Doğal Gaz Hattı Yaptık

📌Yeşilvadi Göleti’ni Yeniden Canlandırdık.

📌Şile’de Hızlı Tarama Yöntemi ile Bina İncelemesi Yapıyoruz

📌Şile’de Hemşerilerimize Sağlık Hizmeti Veriyoruz

📌Şile’de 806 Ağaç ve 46.143 Çiçek Diktik, Çevre Düzenlemeleri Yaptık

📌İBB Wi-Fi Şile’de de Hizmet Veriyor

📌Şile’de 224 Kültürel Etkinlik Düzenledik

📌Şile’de 24 Adet Kapalı Durak Montajını Tamamladık.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

KADEM EKŞİ ISTANBUL GAZETE VE HABERCİLER FEDERASYONUNA PROJELERİNİ ANLATTI

Cumhur İttifakı AK Parti’nin Maltepe Belediye Başkan adayı Kadem Ekşi, Istanbul Gazete ve Haberciler federasyonu …

Şile Gelecek Ve Saadet Partisinin Ortak Adayı; Cengiz Çetin

Gelecek Partisi ve Saadet Partisi Şile’de ortak aday çıkardı. İki partinin ortak Belediye Başkan Adayı …

Kabakoz Seyhan’la Güzelleşecek

Şile Kabakoz Mahallesi’nin genç ve çalışkan kızı olarak bilinen iş insanı Seyhan Acar, 31 Mart …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir