Şile Turizm Derneği 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü Kutladı

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeni ile Şile Turizm Derneği İlçedeki gazetecileri kahvaltıda ağırlayarak, günlerini kutladı.

9 Ocak Pazartesi sabah kahvaltısında VİP Restaurant’ta bazı yöneticiler ile birlikte bir araya gelen Şile Turizm Dernek Başkanı Emre Budur, kahvaltı sonrası gazetecilerin gününü kutlayarak, görevlerinde başarılar diledi.

Turizm Dernek Başkanı Emre Budur, turizm ilçesi olan Şile’de basının da üzerine düşeni yapması gerektiğine vurgu yaparak, Şile turizmini dört mevsime yayarken basına da büyük görevler düştüğünü ifade etti.

Kahvaltıda geçen sezonu da değerlendiren turizmciler, belediye ile entegre bir şekilde çalıştıklarını, Belediyenin sezon boyunca çok başarılı işlere imza attığını belirtti. Başarılı bir festivalin ardından ilk kez yapılan “palamut festivalinin de çok yerinde olduğunu, ilk kez yapılmasına rağmen Şile için önemli bir organizasyon olduğunu vurgularken şöyle devam etti; “2022 yılında belediyemiz birçok projeye imza attı ve yapılan festivallerde çok profesyonel olarak yapıldı. Bu Şile’miz için elbette ki çok önemlidir. Mutlaka aksaklıklar oluyor ama bunları da sonraki dönemlerde onlarda giderilmeye çalışılır. Bunlarla bitiyor mu, tabi ki hayır, yapmak istediğimiz birçok proje var. Şimdi de sahil düzenleme projesi yapılıyor. Marmara bölgesinin, özellikle İstanbul’un imajı görüntüsü verecektir. Yani burası bence Şile’yi daha kolay tanıtacak projelerden bir tanesidir. Örneğin Bozcaada Ayazma Plajı, Antalya’nın Konyaaltı Plajı gibi Şile’nin de Ayazma Plajı olabilir. Tabi bunu iyi koruyabilirsek. Burada işletmelerde çok önem önemlidir. Ayrıca günübirlik mantığından çıkmak için de öncelikle konaklamanın çok olması lazım, konaklama olması için de bir algının olması lazım. Burada neden konaklasın insanlar.  Tatil anlayışının ilk ikisi dinlenme ve eğlenmekdir. Oteller, pansiyonlar, eğlence yerleri olduğunda Şile’de turizm bir anda hareket kazanır. Geçmiş dönemde bunları yaşandı Şile’de” dedi.

Gazetecilerin ve yöneticilerin Şile’de neler yapılabilir, neler olması ve olmaması gereken konuların masaya yatırıldı. Turizm Dernek Başkanı Emre Budur yazın gelen kitleyi doyurabilirsek kışın da doğa turizmi ile desteklenebilir. Her kitlenin yapısına, cebine göre doyması gerekiyor. Örneğin piknikçi pikniğini yapmalı, gece eğlenmek isteyen eğlencesini, dinlenmek isteyen dinlenebilmelidir. Bunu normal moda getirmek lazım. Bundan sonra ne yapabilirizi düşünmeliyiz. Bunu tam anlamıyla yapmak gerekiyor. Kapsamlı olarak düşündüğümüzde çok eksikliklerin olduğunu görüyoruz. Bunun içinde herkes üzerine düşeni yapması lazım” dedi.

Yapılan sohbetin ardında gazeteciler Turizm Derneğine teşekkür ederek hatıra fotoğrafı çektirdiler.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

Ümraniye’de 9 Taksi Durağı Açıldı

*Taksicilerin hizmet kalitesini artıracağı, vatandaşların daha modern ve işlevsel hizmet alacağı 9 taksi durağının açılışı …

Karamandere Camisinin Temeli Atıldı

Karamandere Ekrem Özbilgin Camii Temel Atma Töreni Gerçekleşti Karamandere Mahallesine inşa edilecek olan projelendirilme ve …

Ümraniye’nin İlk Çocuk yun Sokağı Açıldı

Çocuk Oyun Sokağı ve Muhtarlık Binası Açıldı Ümraniye Belediyesi tarafından 2 bin 464 metrekare alan …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir