Yerel Basının Sorunları Çay Tv’de Konuşuldu

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle ÇAY TV kanalında yerel basının sorunları, çözüm önerileri, dünü ve bugünü masaya yatırılarak, çözüm önerileri konuşuldu.

Halil İbrahim Külünkoğlu’nun hazırlayıp sunduğu programa Cadde News Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Halit Soytürk, Yıldız Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi Yasemin Eryıldız, İBB Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi Gökhan İzci, Gazeteci Yazar Adem Öztürk, Bülten İstanbul Gazetesi İmtiyaz Sahibi Yalçın Bel, Selam Tuzla Gazetesi İmtiyaz Sahibi Levent Ayhan, Heran Haber İmtiyaz Sahibi Mükremin Özkaya, Beykoz Doğuş Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ozan Derviş, İstanbul Flaş Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yaşar Kaba, Önce Memleket Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ömer Şahin katıldı.

Halil İbrahim Külünkoğlu’nun moderatörlüğünde “yerel basının sorunlarının masaya yatırıldığı program 11 Ocak Çarşamba Saat 21.00’da başlayıp, saat 24.00’de sona erdi. Üç bölümden oluşan programın ilk bölümünde Yerel basın ve yerel medya konuşuldu. Gün geçtikçe ağırlaşan şartlarda Yerel Basının yok olmaya doğru gittiğinin vurgusu yapılırken, bir an önce acil önlemler alınması gerektiğinin altı çizildi. Haberin mutfağında çıkan yangının bir an önce söndürülüp, halkın haber alma özgürlüğünün elinden alınmaması gerektiği vurgusu yapıldı.  Demokrasinin en önemli yapı taşlarından biri olan yerel basın özgürlüğü, demokratik bir devlet için yaşamsal değer ve  gelişmiş bir toplumla doğru orantılı olduğuna dikkat çekildi.

Gazeteciler, yerel basının sorunlarını ekranlara taşıyan Halil İbrahim Kökçü’ye, Çay Tv’ye ve gazetecileri ağırlayan Çekmeköy Belediyesi’ne teşekkür ettiler. Çekilen hatıra fotoğrafı ile program sona erdi.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

Ümraniye’de 9 Taksi Durağı Açıldı

*Taksicilerin hizmet kalitesini artıracağı, vatandaşların daha modern ve işlevsel hizmet alacağı 9 taksi durağının açılışı …

Karamandere Camisinin Temeli Atıldı

Karamandere Ekrem Özbilgin Camii Temel Atma Töreni Gerçekleşti Karamandere Mahallesine inşa edilecek olan projelendirilme ve …

Ümraniye’nin İlk Çocuk yun Sokağı Açıldı

Çocuk Oyun Sokağı ve Muhtarlık Binası Açıldı Ümraniye Belediyesi tarafından 2 bin 464 metrekare alan …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir