Şile’de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıldönümü Çelenk Sunma Töreni Gerçekleştirildi

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolasıyla Şile Kaymakamlığı tarafından Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreni düzenlendi.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 108. yılı dolayısıyla, Şile Kaymakamlığı’nca, Şile Belediye Meydanı’nda resmi tören düzenlendi. 

Tören, kurumlar tarafından çelenklerin Atatürk Anıtı’na sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Törene; Şile Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, Garnizon Komutanı Albay Mehmet Sutaşır, Belediye Başkan Yardımcı Ömer Keser, Kamu Kurum Amirleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 Şile Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, siyasi partiler ve stk’lar tarafından çelenk sunumu gerçekleştirildi. Şile Belediyesi’ne bağlı Nejdet Moralıgil Müzik okulunun öğrencileri tarafından canlı olarak çalınan İstiklal Marşı’nın ardından tören sona erdi.

O, öyle bir ruhtur ki; esir yaşamaktansa özgür ölmeyi tercih ederim diyen insanların ruhudur.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Ben size taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum. Biz ölünceye kadar geçecek zaman zarfında yerimize başka kuvvetler gelir, başka komutanlar hakim olabilir”.

18 Mart 1915’teki Çanakkale Deniz Savaşı ve onu takiben bir yıl süren Gelibolu Yarımadası’ndaki kara savaşları, “Çanakkale ruhu’nu bugünlere kadar taşıyor. Çanakkale’yi Çanakkale yapan, milletimizin diriliş ruhudur.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

Ümraniye’de 9 Taksi Durağı Açıldı

*Taksicilerin hizmet kalitesini artıracağı, vatandaşların daha modern ve işlevsel hizmet alacağı 9 taksi durağının açılışı …

Karamandere Camisinin Temeli Atıldı

Karamandere Ekrem Özbilgin Camii Temel Atma Töreni Gerçekleşti Karamandere Mahallesine inşa edilecek olan projelendirilme ve …

Ümraniye’nin İlk Çocuk yun Sokağı Açıldı

Çocuk Oyun Sokağı ve Muhtarlık Binası Açıldı Ümraniye Belediyesi tarafından 2 bin 464 metrekare alan …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir