Şile Kent Bostanı Projesi

Şile Belediyesi, yerel halkın kalkınması amacı ile kırsal kalkınma projelerini sürdürmeye devam ediyor.

Şile Yeryüzü Pazarı’nda da üretilen tüm bitkisel ürünler yerel tohumlar kullanılarak üretilmektedir. Bu amaçla;  Şile Belediyesi olarak yerel tohumların sürdürülebilirliğinin sağlanması, İstanbul’da yaşayan halkın toprakla buluşturulması, dezavantajlı vatandaşların tarımsal faaliyetlerle sosyal hayata katılabileceği alanların oluşturulması ve çocuklara tarımsal eğitimin verilmesi amacıyla Şile’ye özgü bir kent bostanı oluşturulması planlanmaktadır.

Şile’nin Kızılcaköy Mahallesi’nde bulunan 1104 parsel üzerinde bulunan 6313,5 m2’lik alana Şile Kent Bostanı Projesi Şile Belediyesi tarafından tasarlanarak projelendirilmiştir.

Proje kapsamında oluşturulacak tarımsal yapılar; toplamda yaklaşık 600 m2 örtü altı sistem, 10 adet yükseltilmiş yatak, 3 adet 250 m2’den oluşan seradan oluşmaktadır. Geriye kalan alanlarda açık alan tarım uygulamaları yapılacaktır.

Yine proje kapsamında; tohum bankası, atölye binası, 2 adet depo, ofis, ıslak hacimler (tuvalet, lavabo vb.), soyunma kabinleri, gübre-toprak havuzu, taş fırın, kompost alanı, kış bahçesi ve otopark alanları yer almaktadır. Etkinliklerin düzenleneceği, eğitimlerin verileceği kış bahçesi binasının ve atölye binasının cephesinde doğal bir görüntü elde etmek için ahşap malzeme kullanılmıştır.

Şile Kent Bostanı Projesi’nin, İstanbul gibi büyük bir metropolde insanların toprakla buluşabileceği, tarımsal faaliyetleri kolayca öğrenebileceği, yükseltilmiş yataklar sayesinde dezavantajlı vatandaşların da kolaylıkla ekme-biçme faaliyetlerini gerçekleştirebileceği, çocukların bir sebze veya meyvenin nasıl yetiştiğini öğrenebileceği bir alan oluşturulacağı, bostanda üretilen ürünler ile ihtiyaç sahibi vatandaşların desteklenmesi, hem sosyal sorumluluk hem de bölge ekonomisine katkı sağlayacak özgün bir proje olması amaçlanmıştır.

Projenin 2023 yılı içerisinde tamamlanarak kullanıma açılması hedeflenmektedir.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

Karamandere Camisinin Temeli Atıldı

Karamandere Ekrem Özbilgin Camii Temel Atma Töreni Gerçekleşti Karamandere Mahallesine inşa edilecek olan projelendirilme ve …

Ümraniye’nin İlk Çocuk yun Sokağı Açıldı

Çocuk Oyun Sokağı ve Muhtarlık Binası Açıldı Ümraniye Belediyesi tarafından 2 bin 464 metrekare alan …

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı Gazilerle Buluştu

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, Şile Muharip Gaziler Derneğinde Şile Muharip Gaziler Derneği Başkanı Sayın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir