Şile Sivaslılar Derneğine Taze Kan

Şile Sivaslılar Derneğine Taze Kan

Şile Sivaslılar Derneği olağan kongresi yapıldı, başkanlığa Mehmet Öztürk seçildi.

6 Mayıs Cumartesi günü Şile Mercanköşk Sosyal tesislerinde yapılan kongreye tek aday listesi ile giren Mehmet Öztürk yapılan açık oylama ile başkanlığa seçildi.

Kongreye katılan Sivaslılar önce  kahvaltı yaptı, sonra seçime geçildi.

Dernek Başkanı Mehmet Öztürk tüm davetlileri kapıda karşıladı. Kongreye; uzun yıllar Sivas’ta görev yapan Şile Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, Belediye Başkanı İlhan Ocaklı ve Sivaslılar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Divan Kurulu seçimi yapıldı.

Şile Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya konuşmasında uzun seneler Sivas’ta görev yaptığı için fahri Sivaslı olduğunu ve hatta kızının doğum yerinin Sivas olduğunu belirterek, Şile’de Sivaslıların kongresine katılmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti. 8 yıl Sivas’ta görev yaptığını, Sivas’tan çok şeyler öğrendiğini hatta adeta bir okul olduğunu sözlerine ekledi. O yüzden Sivas’ın bende yeri çok ayrıdır” diyerek kongrenin hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Belediye Başkanı İlhan Ocaklı’da; hemşeri derneklerinin çok önemli olduğunu belirterek, üzerine düşeni her zaman yaptığını ve Sivaslılar Derneği için de ne gerekiyorsa yapacağını ifade etti başarılar diledi.

Geçmiş dönem faaliyet raporlarının okunması, dilek ve temennilerin ardından seçime geçildi.

Alaattin Yalçın’dan bayrağı devir alan ve dernekçilikte tecrübeli isim olan iş insanı Mehmet Öztürk seçildi. Seçimin ardından kürsüye çıkarak hemşerilerine teşekkür konuşması yapan Mehmet Öztürk önce yönetimini sahneye davet etti ardından teşekkür konuşması yaptı. konuşmasına Sivas’ın güzel anaları, eli maşalı ve bir o kadar da cefalı hanımefendiler diyerek başladı. Çiçeği burnunda başkan Öztürk şöyle devam etti. “Selçuklu soyundan, Osmanlı boyundan gelen Cumhuriyet’in çocukları, yiğidin harman olduğu Sivas’ın yiğitleri hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Önceki dönem başkanımız Alaattin kardeşime geçmişteki hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Listelerin hiçbir önemi yoktur. 20 yılı aşkın dernekçilik hayatımda tek bildiğim bütün dernek üyelerinin başkan ve yönetimdeki arkadaşlar gibi çalışırlar

. Dernekjçilik gönül işidir herkes, hep beraber el birliği ile inşallah Şile’deki derneğimize el vereceğiz, el üstünde tutacağız burada varlığımızı, birliğimizi, dirliğimizi göstereceğiz. Bunun için hepinizin desteğine ama önce bayanlar, hanımefendiler diyerek yönetimdeki arkadaşlarını tek tek sahneye davet etti. Tüm katılımcılara teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Çekilen hatıra fotoğraflarının ardından kongre sona erdi.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

Ümraniye’de 9 Taksi Durağı Açıldı

*Taksicilerin hizmet kalitesini artıracağı, vatandaşların daha modern ve işlevsel hizmet alacağı 9 taksi durağının açılışı …

Karamandere Camisinin Temeli Atıldı

Karamandere Ekrem Özbilgin Camii Temel Atma Töreni Gerçekleşti Karamandere Mahallesine inşa edilecek olan projelendirilme ve …

Ümraniye’nin İlk Çocuk yun Sokağı Açıldı

Çocuk Oyun Sokağı ve Muhtarlık Binası Açıldı Ümraniye Belediyesi tarafından 2 bin 464 metrekare alan …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir