Nobel Ödüllü Türk Profesör Aziz Sancar’a Türk Asistan!

Biyoloji ve Genetik Bölümünden mezun olan Selin Altıok, University of North Carolina’da, Aziz Sancar’ın başında doktora programına kabul edilen 90 öğrenci arasındaki tek Türk oldu.

Gerçekleştirdiği projeler ve başarılı bir eğitim hayatı ile Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümünden mezun olan Selin Altıok, dünyanın en saygın üniversitelerinden biri olan University of North Carolina’da, 2015 Nobel Kimya Ödülü’ne layık görülen Türk profesör Aziz Sancar’ın başında olduğu Biyoloji ve Biyomedik Bilimler doktora programına kabul edildi.

PROGRAMA KABUL EDİLEN 90 ÖĞRENCİ ARASINDA TEK TÜRK

Programa kabul edilen 90 öğrenci içinde tek Türk olan Altıok, başarısını tetikleyen en büyük etkeni, “Kanser alanında yaptığı çalışmalarla Nobel ödülüne layık görülen Türk Profesör Aziz Sancar’ın programın başında olması” olarak açıklıyor.
BAU’DA OKUDU, YALE’DE STAJ YAPTI

Yurt dışı eğitimlerine Bahçeşehir Üniversitesi’nde (BAU) okurken başladığını söyleyen Altıok ikinci, üçüncü ve dördüncü sınıftayken BAU’nun anlaşmalı olduğu yurtdışı programlarından birinde, Yale Üniversitesi’nde uzun ve kısa dönemlerde staj yaptığını, mezuniyetinin arkasından da Yale Üniversitesi’nde kalarak hocalarıyla birlikte çalışmalarına devam ettiğini aktardı.
9 BAŞVURUDAN 7’Sİ KABUL ALDI

Doktora programına kabul edilmesinde Yale Üniversitesi’nde biyokimya alanında yaptığı projesinin önemli bir rolü olduğunu söyleyen Altıok, “Yale Üniversitesi’nde spesifik beyin tümörlerinde, mutasyonların neden tümöre dönüştüğünü araştırıyordum. Bu projemin The University of North Carolina’ya kabul almamda etkisi olduğunu düşünüyorum. Başvuru yaptığım 9 üniversitenin 7’sinden olumlu dönüş aldım. Fakat hiçbiri beni bu kadar sevindiremezdi” dedi.
‘FARMAKOLOJİ’ ALANINDA UZMANLAŞMAK İSTİYOR

İlerleyen yıllarda ‘farmakoloji’ alanında uzmanlaşmak istediğini belirten Altıok, hedefinin diyabet, kanser gibi hastalıklar için ilaç geliştirmek olduğunu söyledi.

Kaynak: internetsihirbazi.com

hakkında Fatih Bıyıklı

Ayrıca Kontrol Et

Gal Arısının Düşmanı Ormana Bırakıldı

Orman Bölge Müdürlüğü, Şile Orman İşletme Müdürlüğü, Şile ormanlarında Kestane Gal Arısı (Dryocosmus kuriphilus) ile biyolojik mücadele …

Dünya Tuza Dikkat Haftası

12-18 MART 2018 #5yol5gram #tuzuazaltmanın5yolu Hepimiz çok fazla tuz tüketiyoruz Aşırı Tuz Tüketimi; Kan basıncımızı …

Geceleri neden uyuyamıyoruz?

Bilim insanları, insanların geceleri neden uyuyamadığını araştırdı. Ortaya çıkan sonuç çok ilginç. Yıllar boyunca yapılan …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir