PYD’den Dünyaya Çağrı: Harekete Geçin

Suriye’nin kuzey bölgelerini kontrol eden terör örgütü PYD, ‘Türkiye’nin Afrin’e düzenlediği hava saldırılarını’ kınayıp uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırdı.

“AFRİN YALNIZ KALMAYACAK”

Açıklamada ayrıca, tam kapsamlı bir operasyon düzenlenmesi halinde Suriye’nin kuzeyinde ve güneyindeki diğer teröristler tarafından kontrol edilen bölgelerin PYD ile dayanışma içinde olacağı belirtilip “Afrin yalnız kalmayacak” denildi.

30 YPG’Lİ TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

TSK, Afrin’e yapılacak operasyonun ilk adımında bölgedeki terör hedeflerine ‘Tepki Ölçme Atışları’ yapmaya başladı. Sınır karakollarından Afrin ve çevresindeki terör hedefleri ateş altına alındı. Obüs ateşinde birçok PYD/ YPG hedefi yerle bir edildi. 30 terörist etkisiz hale getirildi. Afrin operasyonun kara gücünü oluşturacak Özgür Suriye Ordusu’nda ise hazırlıklar tamamlandı. 20 binin üzerinde savaşçı Afrin’e girmek için emir bekliyor.

BÜYÜK DARBE TELSİZDE: ORTALIK KIYAMET YERİ

Türk İstihbarat birimlerinin Suriye’deki yerel kaynaklarınca telsiz konuşması kaydedilen “Hemze Ağiri” kod adlı YPG’li teröristin telsizden çağrı yaptığı “Mihemed” adlı teröriste, “Ortalık kıyamet yeri gibi. Arkadaşların çoğu öldü. Yaralıları taşıyacak kimse yok. Acil yardıma ihtiyacımız var” sözleri dikkat çekti. Mihemed adlı teröristin ise, “Şu an oraya kimse gelemez. Ani baskın yedik. Her mevzide kayıplar var. Konuşmayı bırak yaralılara yardım et” yanıtını verdi. Öte yandan Afrin operasyonu öncesinde bölgedeki huzur ortamını bozmak isteyen terör örgüteri harekete geçti. Cerablus’ta düzenlenen iki farklı intihar saldırısında 2 kişi hayatını kaybetti.

hakkında Fatih Bıyıklı

Ayrıca Kontrol Et

Ümraniye’de 9 Taksi Durağı Açıldı

*Taksicilerin hizmet kalitesini artıracağı, vatandaşların daha modern ve işlevsel hizmet alacağı 9 taksi durağının açılışı …

Karamandere Camisinin Temeli Atıldı

Karamandere Ekrem Özbilgin Camii Temel Atma Töreni Gerçekleşti Karamandere Mahallesine inşa edilecek olan projelendirilme ve …

Ümraniye’nin İlk Çocuk yun Sokağı Açıldı

Çocuk Oyun Sokağı ve Muhtarlık Binası Açıldı Ümraniye Belediyesi tarafından 2 bin 464 metrekare alan …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir