The Double Life of Veronique Başka Çarşamba’da!

Temmuz ayını Kieslowski’nin Üç Renk üçlemesiyle geçirmemizi ve filmleri beyazperdenin büyüsünde yeniden keşfetmemizi sağlayan Başka Çarşamba, ayın kapanışını 26 Temmuz’da The Double Life of Veronique ile yapıyor.

Kieslowski’nin renk üçlemesinden önceki filmi olan “Véronique’in İkili Yaşamı”, birbirinden uzak iki ülkede yaşayan ve isimlerine kadar birbirlerine çok benzeyen, buna karşılık hiçbir ortak noktaları bulunmayan ve hiç tanışmamış iki genç kadının gizemli ve anlaşılmaz bir şekilde birbirlerinden etkilenmelerini şiirsel bir dille anlatır.

26 Temmuz’u Ajandanıza Kaydedin; The Double Life of Veronique Başka Çarşamba’da!

The Double Life of Veronique, Kieslowski’nin Kırmızısı’yla benzer özellikler gösterir. Filmin yönetmeni Kieslowski, açılışını dünyanın ters dönmüş ve karanlıkla aydınlığın iç içe geçtiği an olan, daha sonra sık sık dünyayı ters gösteren küçük şeffaf küre olarak göreceğimiz bir bakış imgesiyle yapar. Aslında bu küçük şeffaf kürenin, birbirine dış görünüş ve yaşadıkları çevre, ailesel yapıları (yalnızca babanın varlığı) bakımından tıpa tıp benzeyen Polonya’da yaşayan Veronika ve Paris’te yaşayan Veronique’in bakış açılarını ve buluştukları ortak noktayı temsil ettiği düşünülebilir. Bu açılıştan sonra şarkı söylediğini gördüğümüz Veronique, Veronika’dan özellikle cinsel anlamda daha özgür bir karaktere sahip olmasıyla dikkat çeker. Veronika cinselliği, bastırılmış bir şekilde içinde saklamaktadır.

Weronika ve Véronique (İkisini de Irène Jacob oynuyor) 1966 yılının aynı gününde dünyaya gelirler. Biri Polonya’da diğeri ise Fransa’da doğmuştur. Birbirlerinin varlığından bile haberleri olmadan büyürler, ama tam ifade edemedikleri belli belirsiz bir hassasiyetle adeta birbirlerinin varlığını hissederler. Film Polonya’da başlar. Weronika, tıpkı Paris’teki ruh ikizi Véronique gibi, yetenekli bir vokalist, bir müzik öğrencisidir. Saygın bir şan yarışmasını kazanarak yerel bir senfoni orkestrası ile konsere çıkma şansını elde etmiştir. Konser gecesi sahnede düet yaparken bilincini kaybederek ölür. Bunu adeta hisseden Paris’teki ruh ikizi Véronique duygusal olarak incinir ve şarkıcılık kariyerini bitirmeye karar verir.

The Double Life of Veronique Başka Çarşamba salon ve seans bilgileri;

Altunizade Capitol Spectrum – 21:00

Beyoğlu Beyoğlu Sineması – 21:00

Boğaziçi Üniversitesi SineBU – 19:00

Etiler Akmerkez Cinema Pink – 21:00

Kadıköy Rexx – 21:00

Ankara Kızılay Büyülü Fener – 21:00

İzmir Karaca Sineması – 20:00

Kaynak: internetsihirbazi.com

hakkında Fatih Bıyıklı

Ayrıca Kontrol Et

Şile’de Yeniden Açık Hava Sinema Geceleri

Şile Belediyesi bir süredir ara verdiği açık hava sinema geceleri ile nostalji defterini yeniden açtı. …

‘Karınca’ Filminin Galası Yapıldı

Yönetmenliğini Nazif Tunç’un yaptığı “karınca” adlı filmin galası Esenler Belediyesi tarafından Kadir Topbaş Kültür Merkezinde …

Game of Thrones Bölümlerinin Göz Gözü Görmeyecek Kadar Karanlık Olmasının Sebebi

Game of Thrones dizisinde ekranın yeterince aydınlık olmamasından insanlar şikayetçi. Bu duruma yapımcıların bir açıklaması …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir