300 İşçi Daha Kadrolu Oluyor

Şile Belediyesi ve Hizmet İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imza töreni gerçekleştirildi.
Törende ilk olarak konuşan Hizmet İş sendika yetkilisi Şile Belediyesi ve sendika arasında, dördüncü dönem toplu iş sözleşmesini imzaladıklarına dikkat çekti.
2018 ve 2019 yılları içerisinde müzakerelerini sürdüğümüz ve mutlu bir şekilde sonlandırdığımız bu toplu iş sözleşmesi için yaklaşık on ayrı toplantı gerçekleştirdik ama bu süreçte işçilerimizin lehine kararlar çıkması için mücadele eden komisyon üyelerimize özellikle teşekkür ediyorum dedi.
Şile Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Güllüce’de törende Belediyenin geçmişinden örnekler vererek bir konuşma yaptı.
Belediyenin Çalışanlarını Yaşat ki Belediye Yaşasın”
Şile Belediyesinin en eski çalışanlarından biri olduğuna dikkat çeken Güllüce, Şile Belediyesinin geçmişini bilmek lazım, geleceğine baka bilmek için. 2004 yılından önce Şile Belediyesinde 60 daimi işçi vardı, 55 civarındaysa geçici işçi diye tabir ettiğimiz işçi arkadaşlarım vardı. Öncesinde 170 civarında bir geçici işçi arkadaşlarımızda oldu. Yaklaşık 50 civarında arkadaşımızın işine son verilmişti ve bazı arkadaşlarımız işten çıkartıldıkları için dava açtılar ve uzun yıllar sürdü bu süreç gerekçelerinde kendilerince elbette haklıydılar. Başkanımız Can Tabakoğlu göreve geldiğinde tek sözü vardı. “Belediyenin Çalışanlarını Yaşat ki Belediye Yaşasın” sözünden yola çıkarak yaklaşık 50 arkadaşımızın kıdem tazminatlarını %500 civarında yaklaşan faiz farkıyla ödediklerini, ayrıca ikramiye gibi bir çok hakların yerinde ve yasal faizleriyle çalışanlarımıza ödedik dedi.
300 kardeşimiz kadroya geçecek
Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu’da; belediye olarak kadrolu işçilerimizin dördüncü dönem toplu iş sözleşmelerini resmiyete döktük. Şile Belediye Başkanı olarak her zaman söylediğim bir söz var. Tencerede pişirip kapağında yiyeceğiz ama elbette çalışanımızın hakkını da vererek. Birlikte paylaşıp, birlikte yemesini bilen bir belediyecilik anlayışı var ve hep birlikte mutlu olmak için paydaş oluruz. 1994 yılında Şile Belediyesine işçi girmiş bir kardeşiniz olarak yaklaşık 24 yıldır birlikte çalıştığım veya bu süreçte yeni girerek beraber çalışmaya devam ettiğim arkadaşlarım var. Ak Parti hükümetimizin yeni reform niteliğindeki yasayla çalışan 300 kardeşimiz daha Şile Belediyesinin kadrolu elemanı olacak. Nasıl ki 2006 yılında çıkan yasayla geçici işçi olan kardeşlerimin kadrolu olduğu gibi.
Konuşmaların ardından toplu sözleşme imza töreni gerçekleştirildi.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

Ümraniye’de 9 Taksi Durağı Açıldı

*Taksicilerin hizmet kalitesini artıracağı, vatandaşların daha modern ve işlevsel hizmet alacağı 9 taksi durağının açılışı …

Karamandere Camisinin Temeli Atıldı

Karamandere Ekrem Özbilgin Camii Temel Atma Töreni Gerçekleşti Karamandere Mahallesine inşa edilecek olan projelendirilme ve …

Ümraniye’nin İlk Çocuk yun Sokağı Açıldı

Çocuk Oyun Sokağı ve Muhtarlık Binası Açıldı Ümraniye Belediyesi tarafından 2 bin 464 metrekare alan …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir