Prestij Caddesine Yeni İmaj

Üsküdar Caddesi namı diğer prestij caddesi cephe rehabilitasyonunun Projesinin tanıtımı yapıldı.
Şile Değirmen Otel’de yapılan tanıtım toplantısına; Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Müdürlüğü ve Üsküdar Caddesi esnafı katıldı.
Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa yapılacak olan ve esnafa hiçbir şekilde yük olmayacak cephe yenilenmesi maliyetinin yüzde 70’i Büyükşehir, yüzde 30’u Şile Belediyesi tarafından karşılanacağını ifade eden Belediye Başkanı Can Tabakoğlu, İstanbul’da esnafa hiçbir yük yüklemeyen tek ilçenin de Şile olduğunun da altını çizdi.
Başkan Tabakoğlu yaptığı sunumda ç-Şile’nin gelişmesi için çok önemli adımlar atıldığını vurgularken şöyle devam etti. “Yapılan yatırımların katma değer olarak esnafa ve vatandaşa yansımasını itiyoruz. Bu yatırımlar çok makro yatırımlar şu anda 14 yılda yapılan yatırımlar 3 milyar Tl yi geçti.
Üsküdar Caddesinde cephede bir kirliliğimiz var, herkes ayrı çalışıyor. Herkes farklı uygulamalar yapıyor, kent estetiğinin ortak, hem renk hem de bir karakter çalışması, yani karakteristik bir kent imajını Şile’de üretmemiz lazım. Biz bir Safranbolu değiliz ama kendi karakterimizi basit müdahalelerle üretiriz. Yani Şile’ye neden geleyim-in gerekçeli mazeretlerinden biri bu karakter oluşumu. Özellikle söylemek istedim Halkın katılımını önemsiyoruz, beraber çalışacağız, bununla ilgili belediyemizde ofis kuruyoruz. Şantiye süresinde sürekli istişare yapacağız. Malzeme tercihleri size izahat edilecek. Başında müteahhit firma var, Büyükşehir Belediyesi, İlçe Belediyesi ve birde bir müşavir firma ile anlaşacağız. Müşavir firmanın elemanları sürekli burada duracak ve şantiye sürecini sürekli denetleyecekler, en hızlı ve en kaliteli şekilde nasıl yapılırın burada bir modellemesini kuracağız. Sizlerle sürekli irtibat halinde olacaklar. Binaların estetik ve yapısal olarak iyileştirilmesi değerlerinin artırılması bir hedeftir. Cephe yenilemesini sadece görsel nitelikte sınırlandırmadık, karakter ve yapısal sorunları da çözdük. Mesela bina mantolamaları sıfırdan yeniden yapılacak. Bu ciddi maliyetli bir iş ve normalde vatandaşın kendisi yapması lazım fakat biz yapacağız ve çok özelde bir malzeme kullanacağız, masraftan kaçınmadan. Proje; bölgenin ve şehrin gelişimine ve değerine katkı sağlayacak. Ne liman projesi Üsküdar Caddesinden bağımsız, ne de kent meydanı projesi Üsküdar Caddesinden bağımsız ne hedef koyduğumuz yürüyen merdiven projeleri Üsküdar caddesinden bağımsız olacak. Bunların tamamı birbirine bağımlı bir şekilde olacak. Tüm bu yatırımlar Üsküdar Caddesi için, tüm bu yatırımlar Şile’nin en prestijli ekonomik güzergahının sezonunu uzatmak ve daha nitelikli bir turizm ve ticaret yapmak içindir” dedi.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

Ümraniye’de 9 Taksi Durağı Açıldı

*Taksicilerin hizmet kalitesini artıracağı, vatandaşların daha modern ve işlevsel hizmet alacağı 9 taksi durağının açılışı …

Karamandere Camisinin Temeli Atıldı

Karamandere Ekrem Özbilgin Camii Temel Atma Töreni Gerçekleşti Karamandere Mahallesine inşa edilecek olan projelendirilme ve …

Ümraniye’nin İlk Çocuk yun Sokağı Açıldı

Çocuk Oyun Sokağı ve Muhtarlık Binası Açıldı Ümraniye Belediyesi tarafından 2 bin 464 metrekare alan …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir