Şile’den Kilis’e Kardeşlik Köprüsü

Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu ve beraberindeki heyet Kilis halkına destek vermek için geçtiğimiz günlerde Kilis’e gitti. Başkan Can Tabakoğlu, Başkan Yardımcısı Turan Temel ve Meclis Üyesi Eren Özdemir’den oluşan heyet Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, tarafından karşılandı.
Başkan Can Tabakoğlu, Kilis Belediye Başkanı Av.Hasan Kara, görevli ulusal ve yerel basın mensupları ile bir araya gelerek, devam eden Zeytin Dalı Harekatı hakkında bilgi aldı. Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara ile birlikte esnafı ziyaret eden Başkanı Tabakoğlu, alış veriş yaparak aldıklarını dar gelirli vatandaşlara dağıtılması için Gıda Bankasına teslim etti. Kilis caddelerini gezen Başkan Tabakoğlu ve heyet, Kilis halkı ve esnafıyla sohbet ederek ’’Şile olarak yanınızdayız’’ mesajını verdi ve Şile halkının selamını iletti.
Başkan Tabakoğlu ve heyet, savaş sebebiyle topraklarını terk etmek zorunda kalan Suriyelilerin bulunduğu, Mustafa Topçuoğlu Meslek Zenginleştirme Merkezini de ziyaret etti. Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara’nın talimatıyla Suriyeli sığınmacılara kapılarını açan Mustafa Topçuoğlu Meslek Zenginleştirme Merkezinde çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan misafirlere gıda ve giysi yardımında bulunan Başkan Tabakoğlu barış, huzur ve kardeşliğin bekası için Türkiye’nin sınırlarının müdafaası için başlattığı harekata destek verdiklerini belirterek, “Suriyelilere ensarlık yapan Kilis’e geldik. Esnafımızla, vatandaşlarımızla bir araya geldik. Tüm Türkiye’ye ve dünyaya mesaj vermek için buradayız. Çocuklarımız için, geleceğimiz için bu mücadelede Kilis’i ve mücadele veren bütün şehirlerimizi yalnız bırakmayacağız. Eğer bizler huzur içinde yaşıyorsak, bunu buradaki kardeşlerimize borçluyuz, onlarla gönül ve el birliği içerisinde olmamız gerekiyor. Biz de bize düşeni yapmaya çalıştık. Şile halkının selamını Kilis’e getirdik. Ben üzerimdeki selamı iletiyorum. Şile halkı adına bütün sevgi, saygı ve muhabbetlerimizi buradaki kardeşlerimize takdim ediyoruz. Mücadele eden şehitlerimize rahmet, kederli ailelerine sabırlar, gazilerimize acil şifalar, Gazi Kilisli kardeşlerimize şifalar diliyoruz. Allah’a yurdumuzun bekası ümmet-i Muhammed’in selameti için dua ediyoruz” ifadelerini kullandı.
BAŞKAN TABAKOĞLU ŞEHİT CENAZESİNE TAZİYEDE BULUNDU
Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara ile birlikte Kilis’in Karapınar Köyüne giderek Zeytin Dalı Harekatı kapsamında terör örgütü unsurlarına karşı gerçekleştirilen operasyonda şehit olan Piyade Uzaman Çavuş Yunus Emre Doğan’ın ailesine taziye ziyaretinde bulunan Başkan Tabakoğlu ve beraberindeki heyet, şehidin babası Hanifi Doğan’a başsağlığı diledi.
KİLİS’TE ANLAMLI ZİYARET
Başkan Tabakoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Turan Temel ve Meclis Üyesi Eren Özdemir Kilis İl Jandarma Komutanlığı’na giderek, askere moral oldu. Nizamiye girişinde Kilis İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Başaklıgil tarafından karşılanan Başkanı Tabakoğlu ve beraberindeki heyet, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında gerçekleştirilen operasyon için sınırın Suriye tarafında bulunan Mehmetçikler için adak adadı. Kesilen adak sonrası heyet, Albay Hakan Başaklıgil’in makamına geçerek, devam eden operasyon hakkında detaylı bilgi aldı. Heyet ayrıca zaman zaman Burseya Dağı ve Afrin bölgesine devam eden fırtına obüslerinin yoğun atışlarını sınıra hakim bir noktadan takip ettiler.
Kilis halkının evlerinde ve Kilis’in her yanında dalgalanan Türk Bayraklarını ve küçük çocukların gözlerinde korku olmamasını gören Başkan Tabakoğlu ’’Bu milleti Allah’ın izniyle kimse yıkamaz’’ diyerek birlik ve beraberliğin önemini vurguladı.
Başkan Tabakoğlu Gazi ve Çevik Kuvvet Görevlilerini Unutmadı
Başkan Tabakoğlu’nun, Kilis’ten ayrılmadan önce sonra durağı Kilis Devlet Hastanesi’nde tedavi gören Afrin Gazileri oldu.
Zeytin Dalı Harekatı kapsamında düzenlenen operasyonla Kuzey Suriye’de gazi olan Mehmetçikleri ziyaret ederek şifalar dileyen Başkan Tabakoğlu hastanede tedavilerine devam edilen gazilere moral olmak adına yaptığı bu anlamlı ziyarette ’’ bu vatan şehitlerimize ve siz gazilerimize minnettardır’’ dedi. Başkan Tabakoğlu, hastane çevresinde görevlendirilen çevik kuvvet ekipleriyle de sohbet ederek görevlerinde başarılar diledi.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

KADEM EKŞİ ISTANBUL GAZETE VE HABERCİLER FEDERASYONUNA PROJELERİNİ ANLATTI

Cumhur İttifakı AK Parti’nin Maltepe Belediye Başkan adayı Kadem Ekşi, Istanbul Gazete ve Haberciler federasyonu …

Şile Gelecek Ve Saadet Partisinin Ortak Adayı; Cengiz Çetin

Gelecek Partisi ve Saadet Partisi Şile’de ortak aday çıkardı. İki partinin ortak Belediye Başkan Adayı …

Kabakoz Seyhan’la Güzelleşecek

Şile Kabakoz Mahallesi’nin genç ve çalışkan kızı olarak bilinen iş insanı Seyhan Acar, 31 Mart …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir