Batı Sahilinde Doğancılı Birinci

Batı Sahili Dernekler Platformu bilgi yarışması düzenleyerek, eğitimin önemine dikkat çekti.
Yönder Okulunda birincisi düzenlenen “Bilgi Yarışmasına” Batı Sahilinde bulunan Karakiraz, Kurna, Sahilköy, Doğancılı, Sofular, Alacalı ve Kızılcaköy okulları katıldı. İki tur halinde yapılan yarışmanın 1. Doğancılı oldu.
Yönder Kolejinde düzenlenen Bilgi Yarışmasına CHP Şile İlçe Başkanı Şecaattin Güney, MHP Şile İlçe Başkanı Mustafa Pıçak, STK temsilcileri, muhtarlar, okul müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı.
Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Batı Sahili Dernekler Platform Başkanı ve aynı zamanda Sofular Muhtarı Turan Özkan yaptığı konuşmada eğitimin önemli olduğunu fakat özellikle kız çocukları için çok daha önemli olduğunun vurgusunu yaptı. “Bizim bu yarışma programını düşünmemizdeki ana sebep eğitimin şart olduğunu özellikle gençlere ve velilere vurgulamaktı. Güzel bir katılımla amacımıza ulaştığımızı zannediyorum. Özellikle kız çocuklarının velilerine seslenmek istiyorum, onların okumaları, meslek sahibi olarak ayaklarının yere sağlam basmaları gerekiyor. Bu hem bizim hem de geleceğimiz için çok önemlidir. Gençlere eğitimin önemini aşılamak gerekiyor, destek olmak, teşvik etmek gerekiyor. Onlarda derslerine iyi çalışıp, okulu boşlamamaları gerekiyor. Gelecekte hangi mesleği yaparlarsa yapsın önemli olan dürüst, vatanını, milletini, bayrağını, ülkesini, devletini seven insanlar olmalarıdır” dedi.
Şile Yönder Okulu Yönetim Kurulu Başkanı Murat Tonbul’da yaptığı konuşmada; bu yarışma için yaklaşık 15 gündür ciddi bir emek veriliyor. Destek verildiği takdirde Batı Sahili Dernekler Platformunun dan çok daha güzel projeler çıkacağına yürekten inanıyorum. Her ne kadar bu organizasyonun adı “Bilgi yarışması” olsa da bizim hedefimiz çocukları birbirleriyle yarıştırmak değil, tam aksine batı sahili köylerini, köyler arasındaki iletişimi, aynı topraklara mensup olmanın manevi değerleri, çocuklar arasında ve sizler arasında pekiştirmek adına böyle bir organizasyon gerçekleştirildi. Yani bu bir yarışma değil, bu bir kaynaşma organizasyonudur. O yüzden bu çok önemlidir. Ben bu önemli organizasyona emek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından yarışmaya geçildi.
İki tur halinde yapılan yarışmanın galibi Doğancılı oldu. İkinci Sahilköy, üçğncü Kızılcaköy, dördüncü Alacalı oldu.
İlk turda toplam 15 soru soruldu ve 45 saniye süre verildi. Birinci turun sonunda Kızılca köy 100, Sofular köyü 90, Alacalı köyü 100, Doğancılı köyü 110, Sahilköy 110, Kurna köyü 70, Karakiraz köyü 80 puan aldı. Kızılcaköy ve Alacalı köyleri aynı puanı alarak bir üst tur için yarışmaya devama etti ve yedek olarak 3 soru daha soruldu. Burada da beraberlik bozulmadığından her iki takım da bir üst tura geçmeye hak kazandı. 2 turda 4 köy yarıştı ve toplam 10 soru soruldu. Eşit puana sahip olan iki takım arasında sorulan yedek sorulardan sonra Sahilköy 2.lik ipini göğüsledi.
KAZAN EĞİTİM OLDU
Birinci olan takıma Yönder Koleji’nden %40 eğitim bursu, çeyrek altın, madalya ve Başarı Belgesi, ikinci olan takıma Yönder Koleji’nden %30 eğitim bursu, gram altın, madalya ve başarı belgesi, üçüncü olan takıma Yönder Koleji’nden %20 eğitim bursu, hediye çeki, madalya ve başarı belgesi verildi.
Katılımcı çocukların hepsine başarı belgesi, madalya ve Nabi Evren’in Şile Coğrafya kitabın verilirdi.
Yarışma sonunda birincilerin ödüllerini CHP Şile İlçe Başkanı Şecaattin Güney, MHP Şile İlçe Başkanı Mustafa Pıçak ve Şader adına Orhan Küçükerman tarafından verdi.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

Ümraniye’de 9 Taksi Durağı Açıldı

*Taksicilerin hizmet kalitesini artıracağı, vatandaşların daha modern ve işlevsel hizmet alacağı 9 taksi durağının açılışı …

Karamandere Camisinin Temeli Atıldı

Karamandere Ekrem Özbilgin Camii Temel Atma Töreni Gerçekleşti Karamandere Mahallesine inşa edilecek olan projelendirilme ve …

Ümraniye’nin İlk Çocuk yun Sokağı Açıldı

Çocuk Oyun Sokağı ve Muhtarlık Binası Açıldı Ümraniye Belediyesi tarafından 2 bin 464 metrekare alan …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir