Yavuz Yılmaz Güven Tazeledi

Şile Karadenizliler Derneğinin 10. Olağan Kongresi yapıldı, kongrede tek aday olan Yavuz Yımaz, ikinci kez başkan seçilerek güven tazeledi.
18- Şubat Pazar günü Şile Kültür Merkezi Nikah Sarayında gerçekleştirilen kongreye Belediye Başkanı Can Tabakoğlu, Başkan Yardımcısı Turan Temel, bazı meclis üyeleri, Ordulular Dernek Başkanı Durmuş Gümüş,Eski Emniyet Müdürlerinden Ender Şahin, Karadenizliler Derneği geçmiş dönem başkanları, bazı muhtarlar ve Karadenizliler katıldı.
Kongre vatan için canını veren tüm şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Başkan Yavuz Yılmaz divan başkanlığına Turan Bilge’yi, Divan üyeliğine Ümit Özdemir’i ve katipliğe Hızır Ekşi’yi önererek kabul edildi.
Faaliyet ve denetleme raporlarını okuyan Yavuz Yılmaz, “Terminal alanındaki yeni düzenlemeler nedeniyle dernek yerimizin yıkılmasından dolayı sıkıntımız devam etmektedir. Belediye Başkanımızla yapılan görüşmelerde bu sorunumuzu en münasip bir şekilde çözeceğinin kanaatine vardığımı belirtmek isterim. Bundan sonra derneğimizin yerinin tamamen kalıcı ve bize yakışır bir şekilde olacağını belirterek, hepinize katılımınız ve katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Belediye Başkanı Can Tabakoğlu’da seçim öncesi yaptığı konuşmada; Karadeniz kıyısında bir Karadeniz derneğinin kongresine katılmanın mutluluğunu yaşıyorum. Hepimiz ekmeğimizin, yaşadığımız yerin kalitesinin derdindeyiz. Kültürümüzü, değerlerimizi kaybetmeden güçlenme arzusundayız. O yüzden sivil toplum değerlerin bir nevi dizaynıdır, yani manifestosunu yazar, imza altına alır, takip eder, korur ve müdafaa eder. Siyaseti de yönlendiren Sivil toplumdur. Meydanda sivil topluma yer tasarladım. Bedel bile alma derdinde değilim, bila bedel kullansın arzu ve ümidindeyim. Çünkü bu lokallerin sivil toplum lokali gibi çalışması temennisindeyim. Toplumun içine girdiği, gençlerin buluştuğu, her bir yönetim odalarının ayrı olduğu mekanlardan bahsediyorum. Buna ihtiyacımız var. Sadece oyun oynana salonlardan bahsetmiyorum. Toplum bilincinin oluşturulabileceği mekanlardan bahsediyorum. Mekanlar kalıcı, makamlar gelip geçicidir. Zaman her şeyi değiştiriyor, Şile gelişiyor, büyüyor. STK’lara yakışır mekanlar olması lazım” dedi.
Konuşmaların ardından seçime geçildi ve tek liste ile Yavuz Yılmaz yeniden başkan seçilerek güven tazelemiş oldu. Kongre sonunda Şile Karadenizliler Dernek Başkanı Yavuz Yılmaz tüm üyelere kendisini yeniden başkan seçtikleri için teşekkür etti.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

Karamandere Camisinin Temeli Atıldı

Karamandere Ekrem Özbilgin Camii Temel Atma Töreni Gerçekleşti Karamandere Mahallesine inşa edilecek olan projelendirilme ve …

Ümraniye’nin İlk Çocuk yun Sokağı Açıldı

Çocuk Oyun Sokağı ve Muhtarlık Binası Açıldı Ümraniye Belediyesi tarafından 2 bin 464 metrekare alan …

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı Gazilerle Buluştu

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, Şile Muharip Gaziler Derneğinde Şile Muharip Gaziler Derneği Başkanı Sayın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir