CHP Şile Kadın Kollarından İsmail Kahraman’a Tepki

TBMM’de 18 Mart Çanakkale Anma programı kapsamında kadın tiyatro sanatçılarının TBMM Başkanının talimatıyla sahneye çıkartılmaması iddiaları üzerine; CHP Şile Kadın Kollarından sert tepki geldi ve konuyla ilgili basın açıklaması yaptı.
CHP Şile Kadın Kolları Başkanı Bahtışen Giray, yapmış olduğu basın açıklamasında; ATATÜRK’ÜN KURUCUSU OLDUĞU TBMM’DE KADIN TİYATROCULARA AYRIMCILIK YAPILAMAZ” dedi. Giray şöyle devam etti:


“TBMM’de 29 Mart 2018 günü,18 Mart Çanakkale’yi anma kapsamında sahne alan oyunda, maalesef kadın oyuncuların oyunda rolleri olmasına rağmen sahneye çıkmaları engellenmiş, oyunun gösterimi 12 dakikadan 4 dakikaya düşürülmüştür. Türk kadınının en güçlü sesi ve sahneye ilk çıkan oyuncusu olarak bilinen Afife Jale, 03 Nisan 1919 da ilk sahneye çıkan kadın olarak tarihte yerini aldı. Geçtiğimiz sezon CHP Şile kadın kolları, 7 kadın oyuncusuyla Burak Timorci’nin Dut Ağacı adlı oyununda sahne almış, kocası, patronu,babası tarafından uğradığı şiddet, taciz ve kazancını alamaması sonucu cezaevine düşmüş hatta katil olmuş kadınların öyküsünü cezaevi koğuşundan anlatmış kadınlar olarak, erkeklere haykırmıştık adeta. Afife Jale’nin torunları olan biz kadınların 99 yıl sonra sahnemiz; engellenemez, durdurulamaz, yasaklanamaz. Hayatın her alanında erkeklerle birlikte, beraber, yan yana varız, var olmaya devam edeceğiz. Kadını ve erkeği bir arada göremeyen ortaçağ karanlığında kalmış, gizlenmiş, zihniyetin kadınlar üzerindeki yaptırımına, baskısına, yasakçılığına biz artık tahammül edemiyoruz. Kadınları; sahneden, okuldan, iş hayatından, siyasetten velhasıl hayatın olması gereken her alanından, uzaklaştırmak isteyen bu ortaçağ zihniyeti, arafta kalmış, ne yapacağını bilemez hale gelmiş, tabiatın kadına bahşettiği olağan üstü güçten ve yapacaklarından panik yaşar duruma gelmişlerdir. Atatürk’ün kurucusu olduğu, kadına seçme ve seçilme hakkının verildiği TBMM’de kadınlara yapılan bu ayrımcı tutumu protesto ediyor, tiyatrocu kadın oyuncuların, yanında olduğumuzu bildiriyoruz.”

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

KADEM EKŞİ ISTANBUL GAZETE VE HABERCİLER FEDERASYONUNA PROJELERİNİ ANLATTI

Cumhur İttifakı AK Parti’nin Maltepe Belediye Başkan adayı Kadem Ekşi, Istanbul Gazete ve Haberciler federasyonu …

Şile Gelecek Ve Saadet Partisinin Ortak Adayı; Cengiz Çetin

Gelecek Partisi ve Saadet Partisi Şile’de ortak aday çıkardı. İki partinin ortak Belediye Başkan Adayı …

Kabakoz Seyhan’la Güzelleşecek

Şile Kabakoz Mahallesi’nin genç ve çalışkan kızı olarak bilinen iş insanı Seyhan Acar, 31 Mart …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir