Kaymakamdan Buruk Veda

2013 yılında Şile’de görevine başlayan ve  beş yıl sonra Giresun Tirebolu’ya tayini çıkan Şile Kaymakamı Salih Yüce’ye veda yemeği düzenlendi.

Yemeğe Garnizon komutanı, belediye başkanı, muhtarlar, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, Stk temsilcileri ile basın mensupları katıldı.

Kaymakamlık yazı işleri ve belediyenin destekleriyle düzenlenen yemek Şile Mercanköşk Sosyal Tesislerinde gerçekleştirildi.

Bir ağabey, bir baba olmuştur

Öncelikle kaymakam Salih Yüce hakkında duygu ve düşüncelerini anlatmak üzere muhtarları temsilen mikrofona Muhtarlar Dernek Başkanı Murat Tonbul davet edildi. Tonbul; “İstanbulun en büyük 3. İlçesi en kalabalık 62 muhtarına sahip olan Şile’de değerli kaymakamımızla 5 yıl boyunca görev yaptık. Bize her zaman bir ağabey, bir baba olmuştur. Ben muhtarlarımız ve köylülerimiz adına kendisine görev yaptığımız zaman zarfında çok teşekkür ediyorum, yeni görev yerinde de aynı babacan tavrı ile görevine devam edeceğini düşünüyorum. Eşleri sayın Mina hanımefendiye’de muhtar eşlerine gösterdiği hassasiyetten dolayı teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.

O koltuğun hakkını sen vereceksin

Ardından kamu kurumlarını temsilen Halk Eğitim Müdürü Ömer Faruk Üçer duygu ve düşüncelerini anlattı. “ Biz kendilerini ilk gördüğümüzde Ağva Kanan İlkokuluna bizleri ziyarete gelmişti ve ben kendilerine makam koltuğunu oturması için teklif ettiğimde “o koltuğun hakkını sen vereceksin” demişti. Çok etkilenmiştim İşte biz, 5 yıl boyunca böyle bir kaymakamla çalıştık. Tüm kamu kurumları olarak bölgemizde böyle bir insanla çalışmaktan çok mutluyduk ve kendisine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Devlet emanet, hizmet mesuliyet gerektirir

Belediye Başkanı Can Tabakoğlu; “ Bugün bizler için mahsun bir gün çünkü bir veda programı mazereti ile bir araya geldik. 5 yıl boyunca acı tatlı birçok güne şahit olduk. Bazı olaylara birlikte tahammül ettik, bazı süreçleri birlikte göğüsledik  ve bazı güzel projelere de birlikte imza attık. Devlet emanet, hizmet mesuliyet diyerek baktığımız bir yolda yürüyoruz. Kaymakamlık kolay bir meslek değil, hele Şile’de algılandığının ötesinde farklı bir mesuliyet gerektirir. Belediye olarak projelerimizin ikbalinde ve tamamlanmasında ve hedeflerimize olan yürüyüşümüzde bizlere destek olan bir Kaymakamımızdı Salih bey. Ben huzurlarınızda gerçekten kendilerine teşekkür ediyorum, sağolsunlar, Varolsunlar” dedi.

At ölür meydan kalır, yiğit ölür şan kalır.

Garnizon Komutanı Ali Beşir ise; “at ölür meydan kalır, yiğit ölür şan kalır. Devletin makamları kalıcıdır, insanlar gelip geçicidir. Önemli olan devletin kanununa ve nizamına görevleri yaparken aynı zamanda gönüllere de girebiliyorsanız siz güzel şeyi yapmışsınızdır. Ben gerek sayın kaymakamımız, gerekse Emniyet Müdürümüz hakkında hep güzel şeyler duydum. Allah yollarını açık etsin” dedi.

Son olarak veda konuşmasını yapmak üzere mikrofonu eline alan Kaymakam Salih Yüce; kırgın ama asla kızgın olmadığının altını çizerek konuşmasına şöyle devam etti. “Tirebolu ilçesine atanmam dolayısıyla değerli arkadaşlarımın düzenlediği veda yemeğine hepiniz hoş geldiniz. 5 yıldır sizlerle dünyanın en güzel ilçesinde birlikte çalıştık. Üzgünmüyüm, evet, çok üzgünüm. Gerçekten Şile’den ayrılmak beni ziyadesiyle üzüyor . Atama olarak kırgınmıyım, EVET kırgnım, sınıf altı hizmeti hak etmediğimi düşünüyorum.  Ancak kızgınmıyım ASLA devlete kızılmaz, devlete küsülmez. Tirebolu’da da aynı heyecanla, aynı görev aşkıyla görevime devam edeceğim. Değerli arkadaşlarım öncelikle 5 yıl boyunca birlikte çalıştık, sizlerden helallik istiyorum, benden yana da helal olsun dedi.” Kaymakam Salih Yüce yaptığı duygusal konuşmada, eşi ve çocuklarına teşekkür ederken sesi titredi ve gözleri dolarak konuşmasını tamamlayamadı. Salonda yaşanan sessizlik alkışlar ile son buldu ve davetliler, gözyaşlarını tutmakta güçlük çekti.

Yapılan hediye takdiminin ardından yemek duası ile program son buldu. Şileliler çıkışta artık eski sayılan kaymakamları ve eşleri ile birlikte vedalaştılar.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

Karamandere Camisinin Temeli Atıldı

Karamandere Ekrem Özbilgin Camii Temel Atma Töreni Gerçekleşti Karamandere Mahallesine inşa edilecek olan projelendirilme ve …

Ümraniye’nin İlk Çocuk yun Sokağı Açıldı

Çocuk Oyun Sokağı ve Muhtarlık Binası Açıldı Ümraniye Belediyesi tarafından 2 bin 464 metrekare alan …

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı Gazilerle Buluştu

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, Şile Muharip Gaziler Derneğinde Şile Muharip Gaziler Derneği Başkanı Sayın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir