ŞİGÖN’ün Enleri

ŞİLE GÖNÜLLÜLERİ KADIN DAYANIŞMA DERNEĞİ’NİN ÖNCÜLÜĞÜNDE BAŞLATILAN “ŞİLE’NİN ENLERİ” PROGRAMI BU SENE ÜÇÜNCÜ YILINDA 31 AĞUSTOS 2018 TARİHİNDE ŞİLE KÜLTÜR MERKEZİNDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

GELENEĞİ OLMAYANIN GELECEĞİ OLMAZ! Sloganıyla 2014 senesinden beri aktif faaliyet gösteren ŞİGÖN Derneğinin her sene başı gerçekleştirdiği bu önemli organizasyon; kendi alanlarında Şile’mize ve ülkemize yaptıkları çalışmalarla topluma katkıda bulunan başta   kadınlarımız olmak üzere genç, yaşlı demeden emektar hemşerilerimizin saptanması ve gelecek nesillere örnek projeler paylaşılıp ödüllendirilmeleri amacıyla dernek yönetim kurulu üyeleri ve dernek mensuplarının ayrıca yerel yöneticilerimiz ve yöremizin ileri gelenleriyle yapılan istişarede ortaya çıkan fikirlerin kamuoyu ile paylaşılması sonucu meydana gelmektedir. Her sene bir ödül kategorisi belirleyen dernek yönetimi 2017 senesi için organizasyonu ONUR ÖDÜLÜ teması olarak 31 Ağustos Zafer Haftası münasebetiyle kahraman şehitlerimiz ve gazilerimize ithaf etmiştir. Şile’nin ileri gelenleri, STK’lar ve kamu kurum ve kuruluşkların temsilcilerinin hazır bulunduğu bu törende ayrıca 2017 senesinde iki ay içinde peşpeşe vefat eden değerli çiftimiz Fatma&İbrahim ODABAŞI adına BAŞARI ÖDÜLÜ takdim edilmesi ve derneğin her sene kız öğrencilerine sağlamış olduğu eğitim yardımını rahmetliler adına özel ödüle çevrilmesi kararı alındığını öğrenmiş bulunuyoruz. ŞİGÖN Başkanı Sema ODABAŞI’nın bu ödülü takdim ederken tarifsiz duygular yaşadığına şahit olduk. Rabbim güç kuvvet versin.

 

Program öncesi misafirlere Kokteyl verilirken, tören İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu ile başlamış olup Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etmiştir. Sonrasında selamlama konuşmaları yapılmıştır. Programın sunuculuğunu derneğin eğitim ve gençlik komisyon başkanı ve iletişim uzmanu Merve GÜLEK’in yaptığı törende kürsüde ilk olarak ŞİGÖN Başkanı Sema ODABAŞI söz almış ve dernek kuruluş amacından bahsederek gelecekte yapmayı düşündükleri projelerden bahsetmiştir. Kadın ve gençler başta olmak üzere toplumun her kesimine kapılarının açık olduğunu ifade eden ODABAŞI, bu özel gecenin oluşumunda gayret gösteren ekip arkadaşlarına ve destek veren tüm katılımcılara başta şehit ve gazi aileleri olmak üzere tüm kamu kurum kuruluşlara teşekkür etmiştir. Sonrasında Şile Belediye Başkanı Can TABAKOĞLU söz almış ve ilçemizdeki kadın faaliyetlerinin artmasına öncülük eden derneğimize atıfta bulunarak sosyal projeler noktasında daha yöremizin iyi gelişmesi adına bu özel gecede olmanın önemini vurgulamıştır. Ardından AK Parti İlçe Başkanı İlhan OCAKLI söz alarak Şile kadınlarının el emeği göz nuru ürünlerinin geliştirilmesi noktasında ŞİGÖN’ün bir girişimcilik örneği olduğunu vurgulamıştır. Sonrasında söz alan Çalışma, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İl Müdür Yardımcısı Şemsettin YALÇIN söz alarak Zafer Haftası münasebetiyle bu özel günlere denk getirilen organizasyonun genç nesillere örnek olmasını temenni ederek bağlı olduğu şehit-gazi faaliyet alanıyla ilgili olarak İstanbul ve Şile geneli için bilgiler vermiştir. Sonrasında kürsüye gelen Garnizon Komutanı Ali BEŞİR Albay, konuşmalarında milli ve manevi değerlerimize sahip çıkmanın öneminden bahsetmiştir. Son olarak kürsüye gelen AK Parti Milletvekili Pervin Tuba DURGUT, kadın faaliyetlerinin ülkemiz açısından önemini ve özellikle kırsal alanda kadın girişimciliğinin öneminden bahsederek ŞİGÖN Derneğini bu konuda yöresinde öncü olmasından dolayı ve bu özel geceye özel tema ile emek vermesinden dolayı teşekkürlerini iletmiştir.

Ardından ŞİGÖN Tanıtım Videosu izlenmiş olup ardından ödül takdimlerine geçilmiştir. 2017 yılı için YILIN EN İYİ ÜRETİCİ KÖY KADINI, YILIN ŞİLE BEZİNE EN ÇOK EMEK VEREK KADINI VE YILIN ŞİLE VEFA PLAKETLERİ, YILIN ŞİLE ONUR PLAKETİ, FATMA&İBRAHİM ODABAŞI BAŞARI ÖDÜLÜ VE YILIN TEŞEKKÜR PLAKETLERİ olmak üzere altı kategoride ödül takdimi yapılmıştır.

Ödül takdimi sırasında ONUR PLAKETİ sırasında en duygusal anlar şehit ve gazi ailelerimizin sahneye çıktığı anlar olmuştur. Ülkemiz için canını hiçe sayarak şehit olmuş LEVENT BİRBEN ŞEHİDİMİZİN BABASI ARİF BİRBEN Kürsüye çıkarak konuşma gerçekleştirmiştir. KIBRIS GAZİMİZ RAMAZAN SERT Kürsüye çıkarak konuşma gerçekleştirmiştir. HENÜZ 15 YAŞINDA GÖĞSÜNDEN VURULARAK 15 TEMMUZ GAZİSİ OLAN ADVİYE İSMAİLOĞLU Kürsüye çıkarak konuşma gerçekleştirmiştir. Tüm salonun ayakta alkışlayarak göz yaşlarıyla dinlediği bu konuşmalarda birlik ve beraberliğimizin önemine vurgu yapılmıştır.

Sonrasında FATMA&İBRAHİM ODABAŞI BAŞARI ÖDÜLÜ Takdimi yapılmış olup, ödülü alan Dilruba YILDIZ kürsüde konuşma yapmıştır. ŞİGÖN Başkanı Sema ODABAŞI’nın anne ve babasına ithafen olan bu kategori takdimi sırasında salonda bulunan ailenin yakınları ve hemşerileri ile tarifsiz duygular yaşanmıştır.

YILIN ŞİLE VEFA ÖDÜLÜ Geçmişten günümüze yöremize gösterdiği emek ve çabalardan dolayı ŞİLE BELEDİYE BAŞKANI CAN TABAKOĞLU’NA takdim edilmiştir.

Kapanış konuşmasını ŞİGÖN Başkanı Sema ODABAŞI gerçekleştirmiş olup, 2018 yılı töreni için gelecek sene başı tüm katılımcıları organizasyona davet etmiştir.

Biz de Yıldız Haber olarak toplumuzun birlik ve beraberlik içinde daha güzel şeyler yaşayabilmesi ve görebilmesi için büyüklerimizden gençlerimize bir tecrübe aktarımı olmasına inanıyor, bu tecrübe paylaşımının da başarı ödülleri gibi projelerle sağlanabileceğini düşünerek ülkemizin gelecek günlerinin daha iyi olması için el birliği ile çalışalım düşüncesindeyiz.

2017 YILI ŞİLE’NİN ENLERİ TÖRENİ KATEGORİLER

YILIN EN İYİ ÜRETİCİ KÖY KADINI- GÜLSÜM GÜL

YILIN ŞİLE BEZİNE EN ÇOK EMEK  VEREN KADINI-ŞAZİYE ULUS

YILIN ŞİLE VEFA ÖDÜLÜ-CAN TABAKOĞLU

ONUR ÖDÜLLERİ:

 

YILIN ŞİLE ONUR ÖDÜLÜ- ARİF BİRBEN (ŞEHİT LEVENT BİRBEN BABASI)

YILIN ŞİLE ONUR ÖDÜLÜ- RAMAZAN SERT (KIBRIS GAZİSİ)

YILIN ŞİLE ONUR ÖDÜLÜ-ADVİYE GÜL İSMAİLOĞLU (15 TEMMUZ GAZİSİ)

TEŞEKKÜR ÖDÜLLERİ:

 

YILIN ŞİLE TEŞEKKÜR ÖDÜLÜ-GÜLTEN DURDU

YILIN ŞİLE TEŞEKKÜR ÖDÜLÜ-GÜNGÖR DEMİREL

YILIN ŞİLE TEŞEKKÜR ÖDÜLÜ-MEHMET ERGÜN

YILIN FATMA&İBRAHİM ODABAŞI BAŞARI ÖDÜLÜ-  DİLRUBA YILDIZ

YILIN ŞİLE TEŞEKKÜR ÖDÜLÜ-HASAN USTA

YILIN ŞİLE TEŞEKKÜR ÖDÜLÜ-İSMAİL MISIR

YILIN ŞİLE TEŞEKKÜR ÖDÜLÜ-KADİR ŞENCAN

YILIN ŞİLE TEŞEKKÜR ÖDÜLÜ-ALİ AKAN

 

 

 

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Susurluğa Çıkartma Yaptı

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney,  Cumhuriyetin kuruluşunun 100.Yıl Etkinlikleri kapsamında, İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu …

Cumhuriyetin 100. Yılı Ümraniye’de Coşkuyla Kutlandı

Ümraniye Belediyesi Cumhuriyetin 100. Yılında binlerce vatandaşın katılımıyla Alemdağ caddesinde fener alayı yürüyüşü gerçekleştirdi. Başkan …

“Gazeteci Kenan Gülerci’nin İlk Kitabı ‘Irak Türkmen Siyasi Hareketi’ Yayınlandı ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’a Takdim Edildi”

Gazeteci Kenan Gülerci’nin “Irak Türkmen Siyasi Hareketi” adlı kitabı, Türkmenlerle ilgili önemli bir çalışma olarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir