İmar Affı Kaçak Yapılaşmayı Artırdı mı?

Şile’nin hemen her yerinde kaçak yapılaşma tüm hızıyla devam ettiği gibi, uzatılan süreyi de fırsat bilerek, arazilerde mantar gibi konutlar büyümeye devam ediyor.

‘İmar Barışı’ olarak bilinen ve 13 milyon konutun imar ve iskan sorununu çözmesi hedeflenen Yapı Kayıt Belgesi verilmesine ilişkin düzenleme ile İmar Barışı adı altında bir af getirildi. Bunu fırsat olarak değerlendirenler, kaçak yapılaşmaya hız verdi.

31 Aralık 2017’ye kadar ki mevcut binalara getirilen uygulamayı fırsat olarak değerlendiren bazı vatandaşlar, işin uyanıklık kısmına giderek, kaçak yapılaşmaya yöneldi.

Şile’nin hemen her yerinde kaçak yapılaşma tüm hızıyla devam ettiği gibi, uzatılan süreyi de fırsat bilerek, arazilerde mantar gibi konutlar büyümeye devam ediyor.

Alınan bilgiler arasında Şile’de son altı ayda bin civarı kaçak yapının yapıldığı belirtiliyor. Birçoğunu tespit eden belediye ekipleri, durumu rapor etmelerine karşın herhangi bir yaptırım uygulanmadığı ayrıca bunlara bir tedbir alınmadığı da yasal ve sorumluluk sahibi iş yapan vatandaşlar tarafından tepkilerine neden olmaktadır. Kaçak yapı sahipleri bir hafta içinde binayı yapıp, eski bina diye evrak hazırlama mücadelesi verirken, belediye tarafından buna önlem alınması talep edilmektedir. Kaçak yapılaşmanın önüne geçmek için tedbir alınmaması, kısa sürede kaçak yapılaşmayı artırdığı görülmektedir.

Belediye Başkanı Can Tabakoğlu yaptığı açıklamada; “31 Aralık 2017  sonrası tespit edilen tüm kaçak binalar yıkılacaktır. Hepsinin uydu görüntüleri mevcuttur. Bu konuda kesinlikle taviz vermeyeceğim       dedi.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

Karamandere Camisinin Temeli Atıldı

Karamandere Ekrem Özbilgin Camii Temel Atma Töreni Gerçekleşti Karamandere Mahallesine inşa edilecek olan projelendirilme ve …

Ümraniye’nin İlk Çocuk yun Sokağı Açıldı

Çocuk Oyun Sokağı ve Muhtarlık Binası Açıldı Ümraniye Belediyesi tarafından 2 bin 464 metrekare alan …

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı Gazilerle Buluştu

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, Şile Muharip Gaziler Derneğinde Şile Muharip Gaziler Derneği Başkanı Sayın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir