Aşk var, Aşık yok…

Ülkemizi saran  yerel seçim muhabbetinde artık kabak tadını verdi. Vatandaş eskisi gibi konuşup tartışmıyor, siyasetçiler ise kendi iç dünyalarında yaşadıkları fırtınaları dışarıya yansıtmamak için kabuğuna çekilmiş durumda. O heyecanlı bekleyişler yerini dualara bıraktı.  Tepedekiler bile ne yapacağını bilemez konumda işin içinden çıkmaya çalışıyor. Pazarlıklar kurban bayramını aratmıyor,  hele ki “küstüm oynamıyorum” tavırları çok komik. Hepsi 14 yaşında liseli aşıklara dönüşmüş adeta. Bir gün kavgalı, yarım gün barışık misali. Yani aşk var, aşık yok. Aşk ki ne aşk ama; para aşkı, makam aşkı, hırslara kurban olmuş bir şekilde yönlendiriliyor.

Siyaset nereye koşuyor, ekonomi de neler oluyor? Vatandaş kendi cebinin derdine düşmüş. Siyasetle; siyasetçilerin dışında çokta fazla ilgilenen yok açıkçası. İnsanlar günü kurtarmanın psikolojisini yaşarken, yukarılarda neler oluyor, kim kimi aday göstermiş, o kazanmış, bu aday olmuş gibi kaygıları unutmuş durumda.  Ama ülke siyaseti de önemli, yönetenler, önemli, yönetilen kadar  olmasada.

Aşağı yukarı bütün ilçelerin adayları konuşuluyor,  tartışılıyor. Ne hikmetse Şile’nin adından söz eden yok. Kimse kale almıyor diyeceğim ama yeri geldiğinde gündemi değiştirecek kadar da önemli bir yeri var bence. Hani derler ya; stratejik bir konumda aslında. Mesela kimlerin ismi geçiyor, kimler konuşuluyor, aday adaylarının hepsi beklemede, hepsi kendine göre çalışmalarını tamamlamış durumda. Ak Parti, CHP, MHP,  ha bugün, ha yarın derken bugünlere kadar gelindi. Ne bekleniyor, kim kimi bekliyor. “Büyükler nasıl uygun görürse” mantığı ile evlilikler mi olacak. Kafalar karışık, kimse yerinden kıpırdayamıyor. Herkes ufak çaplı düşünmeye zorlanıyor.

Artık siyasette zor, siyasetçi olmakta. Fakat bu kadar zorluk içinde HALK olmak en zoru galiba.

Yasemin Eryıldız

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

KADEM EKŞİ ISTANBUL GAZETE VE HABERCİLER FEDERASYONUNA PROJELERİNİ ANLATTI

Cumhur İttifakı AK Parti’nin Maltepe Belediye Başkan adayı Kadem Ekşi, Istanbul Gazete ve Haberciler federasyonu …

Şile Gelecek Ve Saadet Partisinin Ortak Adayı; Cengiz Çetin

Gelecek Partisi ve Saadet Partisi Şile’de ortak aday çıkardı. İki partinin ortak Belediye Başkan Adayı …

Kabakoz Seyhan’la Güzelleşecek

Şile Kabakoz Mahallesi’nin genç ve çalışkan kızı olarak bilinen iş insanı Seyhan Acar, 31 Mart …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir