Bir Kere Sevdaya Tutulmaya Gör

Evet, Çalkantılı, yoğun ve sessiz geçen bir sürecin ardından aylardır beklenen Ak Parti Şile Belediye Başkan adayı sonunda açıklandı. Kimilerine göre beklenen, kimilerine göre ise sürpriz  oldu. Toplamda 9 aday adayından mevcut İlçe Başkanı İlhan Ocaklı aday olarak Cumhurbaşkanı tarafından resmen açıklandı. Sessiz geçen süreçte siyasiler ve siyasetle ilgilenenlerin yanı sıra vatandaşlarında kendilerine göre yapmış oldukları birtakım hesaplarda tutturanda oldu, hayal kırıklığı yaşanda, bunlar normal ve olağan davranışlar. Fakat asıl sürpriz Ak Parti adayının açıklanmasından henüz birkaç saat bile geçmeden MHP Şile ilçe başkanının sosyal medyadan yazdığı “MHP genel başkanın talimatıyla Şile’den aday gösterilmeyeceği” yazısı oldu. Ak Parti adayı İlhan Ocaklı’nın adaylığı açıklanması ve henüz mürekkep kurumadan MHP İlçe başkanının açıklaması deyim yerinde ise adeta ilçede şok etkisi yarattı.

Ak parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin aylardır Şile üzerinde yaptıkları olası pazarlıkta vatandaşlar arasındaki algı, “Devlet Bahçel’nin Şile’yi istiyorum” söylentileri üzerine Ak Partinin muhtemelen Şile’yi MHP’ye bırakması konuşulurken, MHP’nin aday adayı Rahmi Çakar üzerinde yoğunlaşan partililer ve vatandaşlar biranda neye uğradıklarını şaşırdılar. Bahçeli Şile’den vazgeçmiş, Maltepe, Silivri ve Beşiktaş için anlaşmış. MHP’lilerin bir kısmı “şeriatın kestiği parmak acımaz” mantığından yola çıkarak olayı kabullense bile diğer bir kısmı karşı çıkarak tepkisini sosyal medyadan gösterdi.

Peki, şimdi ne olacak, İyi parti ile CHP’de ittifak yaparsa ki bilinen o şekilde, Şile’de iki ittifak mı yarışacak.  CHP mi aday gösterecek, İYİ Parti mi aday çıkarak bu durum henüz netleşmemiş olsa da kulisler çoktan yapılamaya başlandı bile.

Peki, gelelim MHP’nin güçlü aday adayı Rahmi Çakar bu durumda ne yapacağı sorusuna. Eski siyasetçi Rahmi Çakar MHP’nin aday çıkarmayacağı haberinin ardından sosyal medyada yaptığı teşekkür açıklamasının sonunda açık kapı bıraktığı gözlenirken, bağımız çıkma ihtimalinin olabileceği de sokakta konuşulmaya başlandı bile. Ayrıca henüz İYİ Partiden herhangi bir aday adayının ortaya çıkmaması  Rahmi Çakar’a teklif götürülebileceği de konuşulan konular arasında.

Siyasette 24 saatin çok uzun bir zaman olduğunu bir kez daha yaşayıp görmüş olmamızın neticesinde, önümüzdeki süreçte tüm dengelerin yeniden değişebileceğini de göz önünde bulundurmak lazım.

Sonuç olarak siyaset sevda uğruna koltuğunu bırakmak istemeyenler, koltuk uğruna birçok olayı görmezden gelenler, kendi fikrinin dışında kimseyi önemsemeyenler, “bir kere sevdaya tutulmaya gör” şarkısını anımsattı.

Her zaman dediğimiz gibi önemli olan kişisel egolar değil, yaşadığın yer, memleket ve ülken olmalıdır.

Yasemin Eryıldız

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

KADEM EKŞİ ISTANBUL GAZETE VE HABERCİLER FEDERASYONUNA PROJELERİNİ ANLATTI

Cumhur İttifakı AK Parti’nin Maltepe Belediye Başkan adayı Kadem Ekşi, Istanbul Gazete ve Haberciler federasyonu …

Şile Gelecek Ve Saadet Partisinin Ortak Adayı; Cengiz Çetin

Gelecek Partisi ve Saadet Partisi Şile’de ortak aday çıkardı. İki partinin ortak Belediye Başkan Adayı …

Kabakoz Seyhan’la Güzelleşecek

Şile Kabakoz Mahallesi’nin genç ve çalışkan kızı olarak bilinen iş insanı Seyhan Acar, 31 Mart …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir