CHP Neyi Bekliyor

Mart ayında yapılması planlanan yerel seçim hazırlıkları devam ediyor.

Yasemin Eryıldız
?

Bu seçim yöneticiler, alanı daraltmış olsa da yine de beklentiler devam ediyor. Önce Ak Parti adayları al takke ver külah misali sonunda İlçe Başkanı İlhan Ocaklı’da karar kıldı.

MHP aday çıkarmadı, ilk olarak MHP’den Rahmi Çakar aday adaylığını açıkladığında sürpriz isim olarak karşımıza çıkmıştı. Sonrasında aday çıkarmayacağını açıklaması üzerine Şile’de  ikinci bir şok yaşandı. CHP’den aday adaylığını açıklayan eski ilçe başkanları Şecaattin Güney ve Zeki Şen’nin dışında kimse çıkmadı. Bu arada İYİ Parti  gelişmeleri izleyip, ona göre hareket planı geliştirmeyi planladı.

Aralığın ilk haftası geride kalmış olmasına rağmen CHP ilçelerdeki adaylarını açıklamaması, İYİ Parti ile masada neler oluyor sorusunu akla getiriyor.

Gelelim asıl meseleye, Rahmi Çakar MHP’den aday adaylık başvurusu yapmış olması ve MHP’nin aday çıkarmaması Rahmi Çakar’ı boşa çıkarsa da pazarlıklarda halen en etkili isim olarak dolaşıyor. CHP kanadından yaptırılan anketin yanı sıra Çakar İYİ Partiden mi, CHP’den mi aday olacak yorumları gündemi oluşturuyor. Cumhur ittifakı yapan Ak parti ile MHP’nin ardından İyi Parti ile CHP’nin ittifak yapması beklenilirken ve CHP’den aday adayları açıklama yapmış olmasına karşı, hangi isimle belediyeyi alır muhabbetlerinde, vatandaş üçe bölünmüş durumda.

Rahmi Çakar ismi bütün partileri gezerken, siyasetçiler bu kadar dar alanda kısa paslaşmaları oynamaları bazı çevrelere çok doğru gelmediği gibi tepkide almaktadır.  İdeoloji her ne kadar yok olsa da dava muhabbetleri hala devam ediyor. Şecaattin Güney gerçeğini kabul eden vatandaşlar koltuğu kolay kolay kaptırmayacağını belirttikleri gibi, o gelirse buna, bu gelirse ona oy vermez cümleleri sıkça kullanılmaya devam ediyor.  Taraflar kendilerini iyiden iyiye belli etmiş olmalarına rağmen, ithal adayların ne kadar tutacağı da hemen her masada hesaplanmaktadır. Ülkemizde herkes siyaset yapsa da siyasetçinin az yetiştiği de bir gerçek. Üç beş isim ezberlenince dünya onların etrafında dönüp duruyor. Al birinden vur ötekine, sağdan say aynı, soldan say aynı. Egolar yüzünden yürekler, beyinler hep devre dışı bırakıldığı gibi önleri de kesiliyor. Sonra da ara ki bulasın. Yılların siyasetçisi Rahmi Çakar ismi her partiden kabul görüyor olması ismin partinin önüne geçtiğini göstermektedir. Hiçbir partiye gidemezse bağımsız çıkma dedikoduları da yapılırken, kitleleri harekete geçiriyor

Netice itibarı ile şubat 15’e kadar CHP adaylarını açıklaması beklenirken, İYİ Parti ile de görüşmeler devam ediyor.

hakkında Yıldız Haber

Ayrıca Kontrol Et

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Susurluğa Çıkartma Yaptı

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney,  Cumhuriyetin kuruluşunun 100.Yıl Etkinlikleri kapsamında, İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu …

Cumhuriyetin 100. Yılı Ümraniye’de Coşkuyla Kutlandı

Ümraniye Belediyesi Cumhuriyetin 100. Yılında binlerce vatandaşın katılımıyla Alemdağ caddesinde fener alayı yürüyüşü gerçekleştirdi. Başkan …

“Gazeteci Kenan Gülerci’nin İlk Kitabı ‘Irak Türkmen Siyasi Hareketi’ Yayınlandı ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’a Takdim Edildi”

Gazeteci Kenan Gülerci’nin “Irak Türkmen Siyasi Hareketi” adlı kitabı, Türkmenlerle ilgili önemli bir çalışma olarak …

Bir yorum

  1. mutlugün akbaş

    Anapta siyaset yapan Sonra Cumhur ittifakının ikizi olan MHP den aday çıkan!!!! Sonrada açıkta kalan Bir aday adayının CHP DEN aday çıkacagını!!!!ve bizim camiadan oy alacagını düşünmek ÇOK komik bence .Rahmi beyin kişiligine Kibarlıgına saygımız sonsuz olmakla birlikte Farklı kulvarlar da oluşumuzdan dolayı bu imkansız ve olanaksız .MASAL ANLATMASINLAR MİLLETE.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir