Meclis Üyesi Nasıl Olmalı

Yaklaşan yerel seçimler nedeniyle adaylar her ne kadar ikiye düşse de, her parti kendi meclis üyelerini çıkaracakmış. Ak Partide bilindiği üzere 3 dönem kuralına meclis üyeleri de takılmaktadır. Bunlar Belediye Başkan Yardımcısı Turan Temel, Sema Ulusoy, Muğdat Türel

Meclis üyeleri  hakkıyla bir beş yıl görevlerini yerine getirdiler mi, yoksa dolgu malzemesi mi oldular yada sadece kendi ceplerine mi baktılar.

Ak Parti’nin diğer meclis üyeleri kimdi: Eren Özdemir, Yalçın Kurnaz, Şefik Ateş, Zafer Kuru, Özcan Kara, Hasan Çiftçi olmak 9 meclis üyesi bulunmaktadır. CHP’de Ahmet Yıldırım ile bir meclis üyesi

MHP’den; Hüseyin Kırcalı, Doğan Gürsoy, Sultan Kaymaz, İhsan Kamil Yurttaş ve Nurettin Özcan olmak 5 meclis üyesi bulunmaktadır.

Seçim çalışmalarında iktidarı belirleyecek olan ve seçim sonrasında başkan kadar önemli rol oynayan meclis üyelerini genelde başkan adayları belirler. Bir başkan adayı ekibini kurarken nelere dikkat etmelidir, seçim öncesi ve sonrası bu kadar önemli görevleri olan meclis üyeleri nasıl olmalıdır.

Belediye meclis üyesi öncelikle kendi çıkarlarından çok meclis üyesi olduğu belediyenin ve halkın çıkarlarını gözetmelidir. Belediyede kamu görevi yapan meclis üyeleri, “gemiyi yürüten kaptan” misali davranmamalıdır. Halkta karşılığı olmalı, getirisi götürüsünün çok üstünde olmalıdır. Vizyon ve üstlendiği misyonun bilinci ile hareket etmeli. Bağlı bulunduğu başkanın yükünü hafifletmeli, artı yük olmamalıdır. Sokakta karşılığı olmalı. Kent bilgisine sahip, kentin dokusunu bilen, vatandaşla konulabilen, konuşurken cebindekini nasıl alabilir değil, ne katabilirim sorusunu kendine soran olmalıdır. Başkana yakın olma zihniyeti ile yola çıkılmamalı, başkandan faydalanmak değil, bağlı bulunduğu yere fayda sağlamalıdır. Yalan konuşmayı meslek haline getirmemelidir, oyalama mantığı ile ego tatminine gitmemeli, saygı gösterip, saygı kazanmalı ve kazandırmalıdır. Rüşvet iddiaları ile gündeme gelmemeli, gündem olmamalıdır.

Vatandaşın işini yaparken, imarda sözüm geçer, projen erken çıkar mantığı ile kendi menfaatleri için vatandaş üzerinde baskı kurmamalıdır. Meclis üyesi,  makam ayrıcalığını  belediye içinde yada dışarıda baskı aracı yapmamalı. Kalkınan bir kent yaratılması için mücadele etmeli. Kolaylaştırıcı ve çözümleyici bir yapıya sahip olmalıdır.

Belediye meclis üyeleri, hem başkanı, hem belediyeyi, hem de vatandaşı anlayabilecek kapasitede olmalı. Tüm bu özelliklere baktığımızda mevcut meclis üyelerinden (özellikle iktidar çevresinden)kaç tanesi bu kriterlere uyuyor, kaç tanesi meclis üyeliğini tamamen kendi çıkarları için yapıyor, kaç tanesinden vatandaş memnun, kaç tanesinden başkan memnun, kaç tanesinden arkadaşları memnun, kaç tanesinden halk memnun?

hakkında Yıldız Haber

Ayrıca Kontrol Et

Ordululardan Başkana Teşekkür

Şile Ordulular Derneği düzenledikleri kahvaltı programında  Belediye Başkanına teşekkür plaketi verdiler. Şile Belediye Başkanı İlhan …

Hangi Partide Kimler Aday

Hararetli bir genel seçimlerin ardından sıra yerel seçimlere geldi. Partilerde yine bir koşuşturmaca, aday arayışları …

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Susurluğa Çıkartma Yaptı

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney,  Cumhuriyetin kuruluşunun 100.Yıl Etkinlikleri kapsamında, İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir